Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 545)

plakát

Absolutně Scary (2003) 

Takové nic proti ničemu, je tam vidět obrovský potenciál sračkovosto, ale já si nemohu pomoct a Absolutně Scary se mi nějakým úchylným způsobem celkem líbilo.

plakát

Absolvent (1967) 

Zajímavý, dnes již klasický snímek. Dobře je tu vykreslen generační rozdíl mezi milenci, kterému vedle scénáře a režie největší měrou napomohly skvělé herecké výkony.

plakát

Absurdistán (2006) 

O filmu jsem skoro nic neslyšel, ale celkem dobré reakce na něj mě donutili si ho sehntat...poté co jsem ho shlédnul musím řícíi, že předčil má očekávání...nejedná se o žádnou komedii u které se budete válet smíchy, ale zpracovává zajímavé téma, jehož ambice nebyly využiti naplno, ale byly využity natolik, aby z filmu udělaly dobrou zábavu, ve které hraje dobře Luke Wilson...

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Klasika a první větší role Carreyho, která ho vystřelila až k nebesům Hollywoodských komedií. Nutno říci že zaslouženě.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Popravdě už si film ani moc nepamatuji, jen si pamatuji pitvořícího se Jima Carreyho, jeho úvodní etudu s Jeepem a to mi na nostalgickou trojku bohatě stačí:)

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Nečekeně kvalitní romantická komedie, která nabízí zajímavé téma, které se tvůrcům podařilo atraktivně zpracovat. Bál jsem se trapasu a záplavy laciných momentů, ke kterým zvolený příběh vybízí, ale místo toho film působí celkem osvěžujícím dojmem a vytváří postavám vtipné situace, které těží z premisy skoro maximum. Sledování usnadňuje také skvělý Mark Ruffalo, jehož charizma nikdy nezklame.

plakát

Adaptace (2002) 

Velice zajímavý snímek a jeden z posledních s kvalitním Nicolasem Cagem. Ten chlápek to opravdu měl v sobě, ale pak se něco podělalo. Těžko říci co. Každopádně i Adaptace ukazuje, že je ho škoda. Chytrý scénář v kombinaci s hravou režií a právě Cagem jsou těžko odolatelnou záležitostí. Snad je jen škoda závěrečných minut, které mi do předchozího konceptu snímku příliš nezapadly, nicméně pokud to je podle učitele scénáristy Mckeeho správně, pak to Charlie Kaufman udělal dobře. Adaptace je výborný snímek, kterému k absolutnímu hodnocení schází již zmíněné lepší finále.

plakát

A Deadly Adoption (2015) (TV film) 

Vzhledem k obsazení známých komiků do brakového snímku televizní stanice Lifetime jsem očekával parodii na tento nekvalitní žánr citově vyděračských a hloupých filmů, ale zdá se, že jsem se spletl. A Deadly Adoption totiž splňuje všechny předpoklady tradičních snímků z tohoto žánru a jedinou humornou složkou tak zůstává obsazení titulních rolí a zbytek příběhu se bere v rámci možností vážně. Je to velká škoda, neboť zde byla příležitost pro třeskutou zábavu, ale musím říct, že zvolený seriózní přístup k látce s Ferrellem a Wiigovou také funguje a má své kouzlo. Jde spíše o bizarní zážitek, než upřímné pobavení, ale stráveného času s tímto filmem nelituji.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Pierce Brosnan snažící se vyklouznout z Bondovské škatulky. Nedaří se mu to úplně, nicméně i tak se nám dostalo příjemného filmu, na který se jednou každý rád podívá aniž by se nudil. Čisté tři.

plakát

A Few Less Men (2017) 

Pokračování velmi povedených Pařměnů bohužel nenavazuje kvalitou na svého předchůdce a jedná se o nepříjemný zážitkový sešup. Ačkoliv se film nepochybně snaží pobavit stejně jako první díl, po většinu stopáže se mu to nedaří a často příběh působí prázdně a nekompaktně, jako by se scény tvořili přímo na place a dobrému dojmu nepomáhá ani podivný, skoro až televizně levný vizuál, který pouze dokazuje, že tvůrcům se zřejmě nedostalo ideálních podmínek na stvoření ucházejícího pokračování, což je škoda, neboť základní premisa skrývá potenciál, který byl vytěžen pouze zlehka.