Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 545)

plakát

Batman: Útok na Arkham (2014) 

Poměrně tuctový a vizuálně nezajímavý animák ze stáje DC, který ačkoliv slibuje hodně, nemá ve výsledku příliš čím zaujmout a trestuhodně mrhá špičkovými postavami, které uvrhne do nezáživného příběhu, který jim nedává příliš možností vyniknout. Samotné postavy udělají na plátně radost, ale jejich pouhá přítomnost nestačí na zakrytí dílčích nedostatků, které snímek výše než do průměru nepustí. Stále se ale jedná o milionkrát lepší Suicide Squad misi, než hraná verze od Ayera.

plakát

Věčně mladá (2015) 

Nádherná a velmi dojemná vztahovka, která přichází s netradiční premisou, ze které se snadno mohl vyklubat laciný bulící film, ale místo toho si naštěstí tvůrci dali pořádně záležet a věčné mládí hlavní postavy je zajímavým způsobem využito. Je chytlavé sledovat logické a promyšlené způsoby, jakými udržuje hlavní hrdinka své tajemství a jak emočně těžké je žít takový netradiční život. Postavy jsou sympatické a jejich vztahy jsou skvěle načrtnuté a v kombinaci s procítěným a promyšleným příběhem tvoří hlavní trumfy snímku. Do hlavní role byla ideálně obsazena Blake Lively, která své postavě dodává potřebné kouzlo a určitou pohádkovost. Věčně mladá je opravdu výživným a emotivním pokoukáním, které vás zanechá po dokoukání s úsměvem na rtech. Krása.

plakát

Superman 75 (2013) (TV film) 

Krásná animovaná pocta prvnímu komiksovému superhrdinovi svižně prolétávající jeho historií a ukazující nám jeho esenci. Atmosféra je i na tak malé ploše ohromně citelná a pro Supermana velmi správná a audiovizuální prezentací se Snyderovi daří prezentovat titulního superhrdinu velmi chytlavě a mnohem věrněji předloze, než v jeho celovečerním Muži z oceli. Superman 75 je hezké pokoukání, které dokáže nabít pozitivní energií a chutí k puštění si nějakého Supermanského snímku, či k přečtění komiksu.

plakát

Léto k nepřežití: První den v táboře (2015) (seriál) 

Seriálový prequel kultovní a u nás nepříliš známé komedie svojí šíleností a svérázným humorem poctivě navazuje na filmového předchůdce a servíruje nám trošku nevyrovnaný, ale stále velmi zábavný pohled na seznámení ústředních postav. Jak je u tvůrců zvykem, mnohdy se nebudete stačit divit, s čím vším přišli a jak i sebedivnější nápady dokáží přirozeně zapracovat do děje. Wet Hot American Summer rozhodně není pro každého, ale pokud máte rádi ujetý humor, či jste fanoušky původního filmu, pak nemůžete s tímto kouskem šlápnout vedle.

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2014) 

Povedený spin-off Madagaskaru, který šlape lépe, než původní film. Jde o velmi zábavný a svižný špiónský animák, ve kterém místo tradičných tajných agentů vystupují tučňáci. Snímek je vtipný a nabízí mnoho vizuálně zajímavých a nabitých sekvencí, které solidně zaměstnají váš zrak. Podobně jako Mimoni jsou Tučňáci z Madagaskaru příjemným překvapením, které spolehlivě zabaví a povyšuje vedlejší postavy na funkční hlavní hrdiny.

plakát

Spalující touha (1999) 

Vizuálně celkem jednoduchá, ale přesto neskutečně krásná a vtahující charakterová studie, která se soustředí mnohem více na psychiku postav, než na jejich těla, což je vzhledem k pověsti filmu poměrně překvapivé, ale po shlédnutí je jasné, že šlo o dobré rozhodnutí vydat se touto cestou. Film je překvapivě hlubokým a detailním pohledem do duše hlavního hrdiny a zobrazuje nám jeho netradiční zážitky, které odhalují a formují jeho charakter. I přes enormní stopáž nezačne příběh ani na chvilku nudit a neustále baví. Spalující touha stvrzuje Kubrickův talent a jeho univerzálnost a jde o velmi intenzivní a originální zážitek, který vám bude v hlavě ještě nějakou dobu po shlédnutí doznívat a zrát.

plakát

Země zítřka (2015) 

Země zítřka je nakonec jiná, než jsem očekával, což byl v některých momentech trošku nepříjemný šok, ale jakmile jsem začal vnímat film jako celek, zjistil jsem, že i ve zvolené podobě má co nabídnout. Snímek je pohádkovější a příběhově prostší, než bych si přál a nežli by na základě nadějného námětu mohl být, ale jakmile jsem přistoupil na pravidla hry, dokázal jsem se do prezentovaného světa vžít a užívat si toto dobrodužství, které nakonec dokáže v mnoha momentech pozitivně překvapit a nabídnout několik zajímavých myšlenek a příběhových zákrut. Zdejší svět je vizuálně krásný a je škoda, že jsme se jím nemohli pokochat více, ale snímek dokáže nabídnout dostatek pozlátek i tak v jiných ohledech. Země zítřka je i přes chyby ojedinělým projektem, tedy originální sci-fi, kterých není nikdy dost a je potřeba si takovýchto snímků vážit, obzvláště, když se z nich vyklube pohodová, nadprůměrná zábava.

plakát

Peep Show (2003) (seriál) 

Netradičně nasnímaný sitcom z pohledu první osoby titulních postav je bezednou studnicí třeskutého humoru, který někdy vychází z běžných životních situací, jindy se zase postavy dostanou do nemožných, šílených patálií, ale ať už je kontext jakýkoliv, vždy z něho tvůrci vytěží maximální srandu. Jak je již zvykem, v závěrečných sériích kvalita trošku ochabne a ne každý díl je již špička, ale i ve slabších řadách naleznete pár klenotů a ani ty horší epizody rozhodně nelze označit za špatné a působí hůře pouze díky vysoce nastavené laťce předchůdci. Peep Show je sitcom plný bizarních situací i stejně podivných postav, které vám přirostou k srdci a pobaví vás natolik, že se budete na seriál rádi koukat několikrát dokola.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

S prvními dvěma skvělými díly série se Genisys nemůže uměleckou hodnotou rovnat, ale co se týče prosté zábavnosti, udělali mi tvůrci překvapivě radost. Po negativních reakcích jsem čekal katastrofu a místo toho jsem dostal solidně odsýpající akčňák, který obzvláště na začátku funguje skvěle a ačkoliv postupem času trošku zhloupne a zahodí svůj příběhový potenciál, stále dokáže zabavit povedenými akčními scénami a výborným Arnoldem, který neztratil nic ze svého Terminátorského charizmatu. S ostatními herci už to není tak slavné a přepisováním historie série vzikne několik paradoxů a nelogických příběhových přešlapů, což by se při hlubším zamyšlení scénáristů nemuselo stát, ale i s těmito neduhy je pátý Terminátor příjemnou oddychovkou, která dokáže pobavit.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Tom Cruise je borec a asi jediný herec svého druhu, který do svých filmů dává tělo i duši a je pro každou špatnost. Mission Impossible i v pátém díle šlape jako hodinky a ačkoliv nedisponuje vražedným tempem jako trojka, zdá se, že v ostatnich ohledech se série neustále zlepšuje a kaskadérské akční scény jsou čím dál epičtější a na atraktivitě jim přidává přímá účast Cruise. Národ grázlů je výtečným akčním bijákem, který má všechno, co je třeba - vymazlený vizuál, výborné akční scény, zajímavé postavy a solidní příběh dohromady tvořící vysoký faktor zábavy. Trošku zamrzí horší zakončení příběhu, které pustí nohu z plynu, což je sice neobvyklé a tím pádem lehce osvěžující, ale přesto si myslím, že by filmu více slušelo nabitější finále. I tak jde ale o výborný film, který by neměl uniknout nikomu, kdo má rád poctivou filmařinu a kvalitní zábavu.

Ovládací panel
16 bodů