Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

Film s jednou z nejlepších, možna s nejlepší pointou jakou jsme kdy na filmových plátnech mohli spatřit. První shlédnutí je nepopsatelné. Chválu si snímek zaslouží také za funkčnost i při dalších shlédnutích, kdy už je divák s rozuzlením seznámen. "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. And like that...he's gone." Skvělá režie Bryana Singera dělá z filmu něco mnohem víc než jen povedenou krimi. Režiséra skvělé doplňují herci, ze kterých ani jednoho nelze označit za slabý článek filmu. On totiž žádný nemá. Stejně jako nesmírně povedený scénář. "Keaton always said: " I don't believe in God but I'm afraid of him." Well, I believe in God. And the only thing that scares me... is Keyser Soze." Kdo neviděl, jako by nevěděl co je to dokonalé dílo. Pro mě nejlepší film, bezpochyby. "Old MacDonald had a farm , E-I-E-I-O , and on that farm he shot some guys, bada-boom bada-bing-bang-boom."

Memento

Memento (2000)

Geniální snímek, který jsem shlédl teprve včera v noci na slovenské Markíze. Čekal jsem hodně a narozdíl od lépe hodnoceného Sedm jsem tentokrát nebyl zklamán. Příběh vyprávěný pozpátku vás mnohdy dostane do stejné situace, v jaké se nachází hlavní hrdina. Nezvyklost tohoto obráceného vypravěčského postupu vás někdy totálně vygumuje, že si nedokážete vzpomenout, co se v minulých scénách stalo. Druhá, černobílá linie běží naopak v normální časové posloupnosti a na konci, resp. na začátku příběhu se spojí v jednu a vše najednou dává smysl a vás překvapí zajímavé rozuzlení. Nemohu jinak, než hodnotit maximální známkou a označit Memento za snad nejlepší film svého druhu, co jsem zatím měl možnost shlédnout.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Výborný snímek podle komiksové licence. To je nejlepší definice Temného rytíře. On totiž není komiksem, je regulárním Krimi Thrillerem. Tady se brnká na vážnou psychologickou notu, minimum vtípků a maximum napětí. Christopher Nolan vysoce přeskočil laťku nastavenou minulým Batmanem a v případné trojce bude přeskakovat mnohem náročněji. S Temným rytířem si totiž pohrál maximálně a chyby by se hledaly těžko. Dvě a půl hodiny uteče neskutečně rychle a člověk by rád ještě více Jokera a Harvey Denta/ Two Face, jenž by si zasloužil více prostroru po svém přerodu. Herci jsou výteční, Ledgerův výkon dopadl podle očekávání skvěle a oscar není vyloučený. Christian Bale si odehrál to svoje. Naopak příjemně překvapil Aaron Eckhart, který vás přirozeně nutí věřit v Harvey Denta. Opravdu radost pohledět. Pět hvězd je neoddiskutovatelných. Teď jen čekat jak se Christopher Nolan vypořádá ve trojce s Jokerem a jakého dalšího padoucha si pro nás připraví. BRAVO

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Výborné. Od Guye Ritchieho jsem dodnes nic neviděl, proto jsem šel do Podfucku s menšími obavami, které nezrušilo ani vysoké průměrné hodnocení. O to více jsem se pak bavil a nevěřil předchozímu strachu. Snatch je téměř geniální film s promyšleným scénářem plným zvratů a vtipných momentů. Opravdu jsem se mnohdy až divil, jak moc se směji. Příběh neuvěřitelně šlapal a čím více se osudy jednotlivých postav propojovaly, tím více jsem si snímek užíval. Po dnešku si budu muset sehnat další, kladně hodnocené Ritchieho práce. Podfuck mi toho dal hodně. Vím, díky komu objevil Hollywood Jasona Stathama, potvrdilo se mi, že Brad Pitt zahraje cokoliv a také že Del Toro opravdu neumí mluvit. Hlavně jsem se ale dočkal výborného, velice vtipného snímku, který rozesměje a uzemní příběhem. Veliké překvapení a kandidát do mé TOP 10.

Zprávař: Příběh Rona Burgundyho

Zprávař: Příběh Rona Burgundyho (2004)

Will Ferrel potvrzuje svoje pevné postavení mezi nejlepšími komiky světa.Nejen,že si tento film spolu s režisérem napsal,ale on z něj díky svému výkonu udělal i hit!Není to samozřejmě jen jeho zásluha, i ostatní aktéři hrají dobře.Absurdní humor,spousta vtipných scén,dokonalá atmosféra a sehraný tým,to dělá z komedií zlato.A Zprávař rozhodně zlatý je!Rozhodně doporučuji shlédnout:)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Richard Curtis je filmový génius!!!Snad vše, co jsem od něj viděl se mi líbilo. Mr.Beanem počínaje a právě láskou nebeskou konče. Láska Nebeská spojuje vše, co má ideální film tohohle žánru mít. Najdete v něm známé herce, kteří ve svých rolích odvádí maximální a excelentní výkony, nechybí romantika a spousta anglického humoru, tak typického pro Curtise. Film jsem viděl nespočetkrát a pokaždé to bylo stejné jako poprvé.Rozhodně není ani náhodou problémem stopáž, jenž má přes dvě hodiny. Film totiž sleduje osudy několika lidí, což celou stopáž pokryje bez problémů a hlavně bez nudy. A nejoblíbenější postava! Jednoznačne Billy Mack alias skvělý Bill Nighy:)

Ali G Indahouse - Film

Ali G Indahouse - Film (2002)

Kam se hrabe Kazachstánský moderátor, Ali G je plný zapamatováníhodných momentů. Je plný výborných, i méně povedených vtipů, jako celek ovšem drží pohromadě a nebere se ani trochu vážně, což je jednoznačně plus. Smích od začátku do konce. Wicked!

Počátek

Počátek (2010)

Christopher Nolan je borec. Kromě trochu slabší Insomnie zatím nabízí unikátní filmové zážitky. A Inception se řadí vedle Mementa k těm originálnějším a netypickým. Nolan si díky snovému příběhu může se světem dělat prakticky co chce a 200 milionů z rozpočtu využil beze zbytku. Na filmu je to vidět, neboť až na pár vyjímek není téměř poznat, že některé záběry jsou tvořeny počítačově. Ačkoliv příběh v průběhu stopáže párkrát může v divákovi způsobit pochybnosti o dalším průběhu a vyvrcholení, nakonec do sebe vše nádherně zapadne a po závěrečném záběru zůstanete mlčky sedět a zírat na závěrečné titulky. Svůj part, tedy režii a scénář zvládl Nolan na výbornou a i jeho spolupracovníci si dali extra záležet. Bezchybné a hvězdné obsazení jen potvrzuje Nolanovu pozici. Pracovat s ním chce každý a je to čest. Inception nestačí vidět jednou, je potřeba ho vidět víckrát. Tedy potřeba, vy ho prostě budete chtít vidět znovu!