Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Western
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Rudý kapitán (2016) 

Šel jsem do kina, aniž bych četl knihu, nemůžu tedy srovnávat s předlohou. Ale dostal jsem, co jsem čekal. Kriminální příběh s přesahem do doby nedávno minulé, bez zbytečných příkras. Bylo to naprosto perfektně natočené i zahrané, děj měl švih, spád a logiku, nenudil jsem se, ale hlavně - bylo to uvěřitelné. --- Malé upozornění pro zde přítomné "slečinky" - když máte botu plnou krve, tak to čvachtá, to mi komické fakt nepřišlo. A když dostanete přes držku, máte pod nosem krvavé soply nebo odřený ksicht. To prostě tak je. --- A malá technická - je to česko-slovenský film, ne český, jak zde někteří uvádí. Naštěstí jsem byl ušetřen dabingu do češtiny a když se děj odehrává v Blavě, mluví se slovensky a vypadá to normálně. --- Zajímavé komentáře: rekurseman.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

První polovina filmu - říkal jsem si dobrý, hezky natočená, chytrá mystifikační komedie. Pak najednou střih a druhá půlka - ještě lepší, ještě zajímavější, něco mi to připomíná... už vím, Mňága - Happy End. Zkrátka Zelenka se nezapře. Sice to na první pohled působilo trochu zvláštně, ale když člověk do sledování filmu zapojí hlavu, zjistí, že rozhodně tohle mělo co říct, a myslím si, že se to i povedlo. P.S.: Ta kniha ve filmu zmíněná skutečně existuje. U ostatních informací, událostí a postav je jejich pravdivost či existence více než sporná :-)

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Nejlepší část celého filmu je bohužel trailer, ve skutečnosti se to celé vleče až hrůza a nějak to nemá žádnou pořádnou "nosnou", prostě sbírka příběhů, kterým dohromady pořád něco chybí. Vtipnost? Trochu, některé momenty byly hodně povedené, třeba mě osobně se líbila Babčáková, to mělo styl. A škoda toho dopatlaného nářečí, prvních pět minut bylo vyloženě toporných, jak jim to nešlo "od huby" a bylo to bohužel znát... Ne že by to bylo úplně blbé, ale hodně slabé, čekal jsem víc.

plakát

Karcoolka (2005) 

Lidi zlatý, co je špatně? Však to je jenom jinak podaná Karkulka, než jak ji známe, to je celé. A že to nemá dokonalou animaci? No a co má být? Kdy jste se naposled u takového oddychového filmu zkusili prostě jenom pobavit a nehledat mouchy za každou cenu...? Je to pohádka, vy volové! :-)

plakát

Poslední základna (2012) (seriál) 

Po shlédnutí pilotu mám neodbytný pocit, že je to prostě jenom další politicky korektní sračka, která se má tvářit zajímavě. Dávám bod jen za vizuál, a to speciálně za hezké efekty, jinak to nestojí za řeč. P.S.: Schválně si prohlédněte složení osazenstva ponorky. Co je tady špatně? :-)

plakát

Nevinnost (2011) 

Zajímavé, ze začátku trochu těžkopádné, ale pak se to celkem rozjede. Zajímavé o to víc, že na konci člověk neví, co je vlastně pravda, takové to semínko pochybností. Škoda jen za těch pár hluchých scén, které kazí celkový dojem, ale rozhodně to nebylo špatné.

plakát

Je t'aime moi non plus (1976) 

Ach jo, to byl zase nářez - všichni byli když ne teplí, tak aspoň divní, za celou dobu se v podstatě nic nestalo, pokud nepočítám těch několik scén, ve kterých se bohapustě m*dalo (tomu se jinak říkat nedá). Jedna hvězda za kameru, to mělo něco do sebe, a druhá za hudbu, zbytek stál za pendrek. Ani Depardieu se nepředvedl, škoda. Ale aby se někdo nemýlil - film mě neurazil, ale nějak jsem tam postrádal smysl v tom, co nevím zda lze vůbec nazvat "dějem", protože takhle pomalou, utahanou a lehce oslizlou 3,14čovinu jsem ještě neviděl.

plakát

Ztracený prapor (2001) (TV film) 

Zajímavě zpracované téma, narozdíl od mnoha jiných opravdu podle skutečné události (to je asi poslední dobou nějaká nemoc scénáristů nebo producentů, že to napíšou do titulků kdejaké slátaniny, aby se to co nejlíp prodávalo?). Drobné kiksy by se našly, ale příběh je postavený a natočený poměrně uvěřitelně, nesenzačně, neamericky, takže se i drobné technické nedorazy, kterých ale není tolik, dají úplně klidně prominout. Možná se na to dívám takhle proto, že jsem čekal mnohem horší podívanou, nicméně i tak je to velice slušný film, který stojí za to. Jen závěr připomene, že to točili amíci, ale to vzal čert :-)

plakát

Rota K (2004) 

Tak nějak nevím, co to mělo vlastně být. Jestli to měl být válečný film, tak tomu chyběly nejspíš peníze, protože takhle to vypadá, že film měl hodně mizerný rozpočet. Taky "rozkouskovanost" na jednotlivé postavy byla spíš na škodu, to by se dalo unést u seriálu, tady na to nebyl čas. Jestli to měl být psychologický film se zajímavými kulisami, tak mi tam potom chybělo dokreslení pozadí jednotlivých postav, po téhle stránce to bylo dost osekané. Spíš než film to byly jen takové záblesky, takové válečné flashbacky. Celkově pojaté zajímavým způsobem, ale výsledek asi není takový, jaký by mohl či měl být. Na téma 1. sv. války je mnohem lépe natočený Lost Battalion.

plakát

Bunkr (2001) 

Když chcete mít divoké sny, doporučuju pustit před spaním :-) Ne, vážně, je to hodně povedené, takový syrový strach z toho čiší, zajímavé je zejména to, co není vidět. Konec to má sice takový divný, že i po opakovaném shlédnutí nevím, co si o tom mám vlastně myslet, ale jinak je to dobré.