Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Černé zrcadlo - Beyond the Sea (2023) (epizoda) 

Nejlepší díl série, doručil to, co člověk od seriálu očekává. Skvělá myšlenka doprovozená napínavým příběhem. Pro fanoušky Breaking Bad bylo navíc osvěžující vidět zase jednou na obrazovce Aarona Paula, který roli zvládl skvěle.  Ale vadí mi jedna mezera. Proč nijak nebylo vyřešeno, že pošlou do vesmíru klony?  Jinak ale nemám co dodat, jediná pětihvězda v sérii.

plakát

Černé zrcadlo - Joan je hrozná (2023) (epizoda) 

Skvělé téma, mohl být lépe uchopený příběh. Ten působí strašně lacině a až céčkově. Zbytečné vulgarismy také dílu vůbec nesvědčili. Na konci se ještě k tomu objevila logická chyba, která ničí strukturu jinak dobře promyšlené zápletky.

plakát

Černé zrcadlo - Mazey Dayová (2023) (epizoda) 

Bohužel Black Mirror drobně opouští svou původní koncepci, která 4 sezóny s drobnými výjimkami skvěle fungovala. Nebyl zde prvek skvělé průkopnické technologie. Fantasy téma seriálu nesvědčí. Nejslabší díl série.

plakát

Top Boy (2011) (seriál) 

Výborný příběh, k seriálu skvěly soundtrack. nejoblíbenější postavy: Jamie, Ats, Jaq

plakát

Díra (2019) 

...................

plakát

1917 (2019) 

Originální, napínavé, zábavné. Opravdu až na jisté pasáže, které se nedají zanedbat (scéna s mlékem, každý německý voják je vraždící stroj bez špetky emocí, zatímco každý Angličan by pomohl i druhé straně) povedené.

plakát

Modelář (2020) 

Velmi slabé. Polovina filmu je pro celý projekt nepotřebná, nic neříkající.

plakát

V síti (2020) 

Klobouk dolů před všemi autory, především pak před trojicí hereček. Nejhorší na celém snímku mi přišel pohled devianta na konci filmu, který celou problematiku vidí jako chybu rodičů. Nejde hodnotit jinak než 5*, silný zážitek.

plakát

Zrádci - Vstup do prázdnoty (2020) (epizoda) 

Celkově na mě díl působil kladně, shoduji se ale s velkou částí zdejších hodnotitelů a přikláním se k názoru, že kamera byla především otravná. Nečekal bych podobný projekt na jedničce od 20:00, i proto je možná mé hodnocení tak vysoké. Jen takový poznatek, který si dovolím napsat: je mi sice jasné, že Tereza Těžká je začínající nadějná herečka, i tak mi ale přijde poněkud nepřístojné podílet se na šokujícím a explicitním snímku V síti (klobouk dolů před všemi třemi herečkami) a 4 dny před jeho premiérou se ukázat na veřejnoprávní televizi nahá (čas projekce si ale určitě nevybrala sama).

plakát

Gentlemani (2019) 

Po Hardyho one man show další příjemná filmová ukázka anglického podsvětí. Celému filmu velmi prospěl komediální nádech, který je zprostředkován příjemným dialogem. McConaughey po kratší odmlce v dobře obsazeném filmu, což mu rozhodně prospělo. Hodnotit mafiánské filmy/gangsterky je nesmírně náročné, třeba se mýlím, ale největší esa žánru již byly natočeny. Bohužel se zcela nedokážu odprostit od porovnávání se staršími filmy stejného žánru. Na filmu se mi líbí i zahnání hyperkorektnosti do kouta, což je bohužel čím dál tím víc vzácnější. Obecně jsem ale před vstupem na promítání neměl vysoká očekávání, odcházel jsem ale nad míru spokojen. Nejoblíbenější pasáž - Raymondova výprava na předměstí.