Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (41)

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Dokonalost. Tenhle film mě každých 15 minut znovu překvapil. V jeden moment nemůžu odtrhnout oči od obrazovky a 5* má Watchmen na 100% v kapse, a za pár chvilek facepalm co mi zakrývá výhled. Explicitní sexuální scény byly doslova směšný, navíc mě vždycky trochu zaskočily přehnaně sadistické záběry uprostřed volně procházejícího příběhu. Námět je skvělý, stejně jako jeho zpracování a Snyder rozhodně vytvořil další výjimečný snímek, co se jen tak nezapomene. Jen už prosím né víc Malin Åkerman (která podezřele připomínala Ewu Farnou) a jejího přehnaného ječení, rozbíjení obrovských kovových konstrukcí pěstičkama, nafrněného úsměvu a rádoby srdceryvného pláče. Jinak můžu říct snad jen -dokonalost-. Možná to zní jako velké množství výčitek, ale všechny jsou jen zlomkem oproti mohutnému dojmu jakým na mě Watchmen zapůsobil. Uvidím ho ještě mnohokrát. Mimochodem, věta „Nejsem padouch z komiksu.“ mě dostala. Velice matoucí :D

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Tenhle film mě vážně překvapil. Divím se, že není na vyšší příčce. Dokonalý námět-skvěle zpracovaný. Herci perfektně seděli ke svým rolím, a to se netýká pouze hlavních postav. Začátek je trochu zdlouhavý, ale film každou minutou nabírá gradace. Prvních 60 minut jako bych sledovala dvě hodiny, zbylých 106 jsem naopak shlédla tak za půl.Můžu jen chválit a chválit. Pokud jde o pohled na život a čas, jaký nám film ukazuje, to už asi musí každý usoudit sám, mě osobně to zas na chvíli nasadilo brouka do hlavy.

plakát

Smrtonosná past (1988) 

Jeden z mála akčních filmů, u kterého jsem se vyloženě bavila. Většinou to nejsou zrovna akčňáky, co mě donutí nespustit oči z plátna ani na vteřinu, John McClane mě ale doslova přilepil k židli.

plakát

Vetřelec (1979) 

Špičkově natočený film, který snad proslavil sci-fi jako takové. Dokonalou atmosféru navozují déle projíždějící záběry, z kterých je přímo cítit strach hlavních hrdinů. Napětí neuvěřitelným způsobem graduje a nenechá divákovi klidu až do posledních minut filmu.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Desátá série je hrdým pokračováním původních episod tohoto skvělého seriálu. Oproti 9. sérii která spoustu z fanoušků zklamala a odradila, vytvořili autoři další díly plné vtipu a zábavy, tak jako na počátku seriálu.

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

Neskutečně realistické, poutavé, děsivé a zároveň zábavné. Krutá realita přelomu 19. a 20. století vás opravdu zarazí. Byty kde prostí lidé žijí, stoky tekoucí po ulicích, operační sál a zkoušení nejnovějších praktik. Krásně vyobrazené. Po pár dílech si opravdu uvědomíte, jak vděční můžete být za dobu, ve které žijeme. Rada pro začátečníky: Nejezte při sledování třešňový džem. Znechutíte si jej na hodně dlouho.

plakát

Pěna dní (2013) 

Ten film je zhmotněním deprese samé. Né že by byl špatný, jen bych si přála, aby nikdy neexistoval.

plakát

Legendární parta (2012) 

Santa je teda pekněj drsňák. Trochu zplácanina,ale zábavná a pěkně udělaná. Je hezký vidět tradiční postavy zas v trochu jiném světle než jen santu hodného hloupého tlusťocha, malého roztomilého velikonočního zajíčka a vílu zubničku co je vlastně jen zmenšená dáma v barokních šatech.

plakát

Samotáři (2000) 

Narozdíl od všech ostatních si myslím, že od roku 2000 se do roku 2013 v česku hulilo (a hulí) až moc.

plakát

Superman 2 (1980) 

To je tak lacině absurdní a blbý, až je to skvělý :D