Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (25)

plakát

Muži nestárnou (1942) 

Dnešní optikou neskutečný bizár. Tou tehdejší krásný film o lásce. Ale bavil jsem se a celá nekompatibilita je vlastně největší hodnotou :D

plakát

Úsvit (2023) 

Společensky lákavé promo, mizerné řemeslo. Škoda.

plakát

V ráji (2023) 

Ok, takže příběh 4 hvězdy. Ale to ostatní je prostě hloupý ideologický hnus. Autoři nezapřou, že se vidí tak nějak... über.

plakát

Bonnie a Clyde (1967) 

Nebýt teď silně ovlivněn knihami Cormaka McCarthyho, dal bych víc. Na rok vzniku velmi kvalitní, ale mohlo to jít hlouběji. Tady se pořád pohybujeme hlavně na povrchu a z pohledu roku 2023 by takhle nuznou scénáristickou práci neměl nikdo šanci provést, protože by nedostal šanci. Tolik dobrých motivů zabitých konformní formou...

plakát

Suspiria (2018) 

Tohle je šílená úchylovina. Ale ten vizuál! :) Na rozdíl od originálu jsem to s těžkostmi dokoukal... a pořád nevím, co si o tom doopravdy myslet. Východní Berlín by byl za pět hvězd.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Je to už něco absolutně jiného, ale našlo to svou tvář.

plakát

Z jiného těsta (2023) 

Nic geniálního, ale pojďme si zvyknout, že USA už dávno není naše bílé nudné zábavné a barevnější "bohaté" alter ego, řeší tam věci, které neřešíme a ani si je neumíme představit a projdou tam do budoucna ještě brutálnější proměnou. A v kontextu jejich života a kultury je to naprosto logické. Takže v pořádku, tady můžeme jen lépe pochopit, co se tam děje a srovnat se s tím, že to všechno z 20. století je už "over" :)

plakát

Promlčeno (2022) 

Já vůbec nevím, jak tohle ohodnotit. Scénář občas šíleně hapruje, jsou tam nepravděpodobné momenty, ale zas i to, co by bylo přepálené, ten film nějak zkousne. Nejvíc mi asi vadí ten deset let starý vizuál ve stylu Kriminálky Anděl. Kdyby se to točilo minimalisticky ve formě skandinávských krimi, mělo by to na víc. Škoda. A finále byl zjevně výsledek zoufalého scénáristického hledání, jak z toho utéct. Na české poměry bomba, ale ve světovém srovnání průměrný Netflix. Je mi líto.

plakát

Menu (2022) 

Skvělý potenciál zabitý rutinní scénáristickou prací. Škoda. Ale úplně blbé to naštěstí nebylo.

plakát

Hel (2016) 

Tohle se skoro nedá hodnotit, ale na jednu nebo dvě hvězdy to vážně není. Atmosféra a prostředí je na pět, děj je pomalý, moc se toho nestane, ale funguje s trochou trpělivosti... a asi každému milovníkovi a milovnici subžánru giallo film vykouzlí (sic rozpačitý) úsměv na rtech.