Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (39)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Villeneuve je bůh. Amen. Nedíval jsem se na sci-fi, vplynul jsem do reálného příběhu do roku 10 191 a přežil. Velkolepé, strhující a ... nebudu opakovat to, co tu už všichni ostatní uvádí ... dokonalél. Duna si na velký film a na sci-fi nehraje, ona je. Viděno v Theatre de lux v Cinestaru. Villeneuve je bůh. Amen.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Snažil jsem se mírnit očekávání, ale i tak ... Vizuál a sci-fi fajn (a do toho velkého obrazu si stejně jen povídají nebo honí dva lidi...). Zápletka tak nějak neohrabaná. Dialogy křečovité a podbízivé ("Co byla tvoje poslední myšlenka?"). Herci ???WTF??? Věřil jsem jen p. Vlasákovi. Hlavní hrdinka nás jen srštvala. Neuvěřitelná, nudná ... to měl být další Neo, Mando, Blade Runner? Jenže aura vůbec žádná (ani toho manžela jsem jí nežral). Bavily mě nastolené otázky etiky, morálky, smyslu života a to, že bylo nakonec na divákovi, aby si je zodpověděl sám dle sebe. Souhrnem: tak dlouho se snažíme o Ameriku, až to zabijeme.

plakát

Castle Rock (2018) (seriál) 

Tak toto je konečně zfilmovaný King. Jakékoli předchozí pokusy jsem nedával. Série 1 - záhadná a mysteriózní; série 2 - přímočařejší a akčnější. A obě za 5 * . Jediné mínus je v délce. Skutečný King, jak ho znám z jeho knih, by musel být na minimálně dvojnásobnou délku, ale tvůrci pochopili, že už tak to bude pro většinu těžce stravitelné ( viz @tron , @B!shop , @Ratemus , ...) ztotožnění s @Beckett51

plakát

Tajné hrátky (2013) 

Varování na téma: co se může stát, když to své wife pořádně neuděláte. Na druhou stranu pokud jste snili o tom, že vaše babysitter bude mladinká nadržená sexuální pracovnice, běžte si klidně zasurfovat. Díky časté absenci jakékoli hudby v podtextu nečekaně realisticky syrové.

plakát

Živí mrtví - Čest (2018) (epizoda) 

Rozloučení bylo dobré, děkujem. A konečně bylo jasné, proč tyhle "vzpomínky na budoucnost".

plakát

Američtí bohové - Git Gone (2017) (epizoda) 

Nezbytný díl, zato luxusně natočený a zase se shodl s mým vnímáním Laury. A k tomu ten humorný podtón ...

plakát

Osmý smysl - Série 2 (2016) (série) 

Ve druhé řadě přichází vysvětlení, detailnější zaobírání se životy jednotlivých postav, hledání toho, kdo jsme, ale i rozvinutí hlavní dějové linky, která vyvrcholí válkou. Nechybí vymazlený obraz, zvuk i akce. K tomu pár pravdivých slov o tom, kdo vlastně je člověk a kdo se raději schová za kecy o černo - bílo - homokládách, než aby se podívali dál jak do vlastní prdele (a kteří nechybí v některých komentech k první sérii). I já jim to žeru i s tím navijákem.

plakát

Osmý smysl - You Want a War? (2017) (epizoda) 

Wau! To bylo první, co mi proběhlo hlavou při nástupu závěrečných titulků. Úplný závěr proběhl ve zkratce, ale o to úderněji. Předpokládám, že vysvětlení proběhne ve 3. řadě ... až za dva roky.

plakát

Osmý smysl - What Family Actually Means (2017) (epizoda) 

Tentokrát hlavně emotivní … protože sense? :) Dostaly mě závěrečné titulky, po posledních scénách to bylo to nejvystižnější ...

plakát

Američtí bohové - The Secret of Spoon (2017) (epizoda) 

Yes, atmosféra, pomalé tempo - přesně takové, jaké příběh potřebuje, scéna s televizí, Černobog, hraní s mincí .. a v příštím díle .. Dokonalé