Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Do tohoto filmu jsem šel s absolutní nevědomostí o čem to celé je. Věděl jsem pouze to, že jde o pátý nejlepší film tady v databázi. Od Finchera jsem do té doby viděl pouze třetího Aliena (což není tak úplně jeho film), Zmizelou, Social Network a Podivuhodný případ Benjamina Buttona, takže jsem ho sice považoval za dobrého režiséra, ale ještě jsem plně neznal jeho kvality. To se za 127 minut mělo změnit. Už od první scény jsem byl pohlcenej kvalitní atmosférou a to jenom Morgan Freeman stává z postele. A jakmile začaly úvodní titulky, věděl jsem, že sleduju něco mimořádného. Uběhly dvě hodiny a já skončil s otevřenou čelistí, která se prorvala až čtyři patra pod můj pokoj. Byl jsem omámenej výborným scénářem, dobrou temnou hudbou, kterou měl na starost Howard Shore, famózním hereckým představením od Pitta a Freemana, no a hlavně perfektní režií Davida Finchera, které nelze nic vytknout. David Fincher se tedy stává jedním z mých nejoblíbenějších režisérů a jeho film Sedm asi tím nejlepším filmem co jsem kdy viděl. Díky tomu jsem totiž objevil lásku pro film.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Nejlepší film Star Wars univerza. Nejlepší sequel všech dob. Nejlepší hudba pod sluncem. Nejlepší postavy. Mnoho nezapomenutelných momentů. Temný a skvělý příběh. Na svojí dobu výborné (a do dnes nestárnoucí) efekty. To vše tvoří dohromady takzvaný MASTERPIECE

Vyvolený

Vyvolený (2000)

Dokonalá pocta kreslenému sešitu. Hned v prvních pěti vteřinách zaujala parádní živá kamera, která společně s výborným soundtrackem od Jamese Newtona Howarda vykresluje atmosféru na sto procent. Parádní hlavní dvojka Willis a Jackson rozhodně nezklamala. Mnohem lepší než následující nuda od Shyamalana Signs.

Whiplash

Whiplash (2014)

Tluče bubeníček, tluče na buben. Výborný film plný emocí s výbornou hudbou a výbornými herci. Postava J.K. Simmonse je geniální. Teller zahrál velkolepě. Neskutečnej nátěr, až je mi stydno, že jsem to viděl až teď.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Asi je všem jasný, že tohle je výborný film. Skvělý příběh o tajemném chlápkovy hrajícím na harmoniku. Stačí aby zahrál a věděli jste, že jste pěkně v hajzlu. Drsnější hrdina snad neexistuje. Celé je to opravdu výborně zrežírováno, pan Leone má můj obdiv. A ta hudba od Ennia Morricona, tak ta je jedním slovem kouzelná.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tarantinovka pro všechny. Neskutečně šťavnatá mimochodem. Tarantino vytvořil skvělý příběh plný hodně vtipných momentů, kterým kraluje "před"poslední přestřelka v Candylandu. Navíc výborný soundtrack, jak pecky od pana Morricona, tak skvěle zvolené písničky. I count two guns, nig*er!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Co napsat, když už všechno bylo řečeno? Ani po dlouhých osmi letech (psáno 2016) neztratil Temný rytíř nic ze své velkoleposti. Christopher Nolan si natočil výborný film, který on sám ani nikdo jiný nejspíš nedokáže na poli komixových adaptací překonat. Hudba od Zimmera tomu dává život a společně s praktickými efekty vytvořil Nolan realistickou krimi z Batmanova světa. Jo a navíc tam je dokonalej Ledger.

Zátah: Vykoupení

Zátah: Vykoupení (2011)

Tohle bych dal jako povinnost na shlédnutí pro všechny akční režiséry. Vůbec nevadí, že neexistuje skoro žádný děj, protože od první minuty se jede naprosto dokonale vyšperkovaná akce ve všech směrech. Ať už se jedná o přestřelky nebo souboje pěkně na pěst, veškerá choreografie je dovedená do naprosté brutální dokonalosti. Nepřemýšlejte, bavte se !

Matrix

Matrix (1999)

První a bohužel poslední dokonalý Matrix. Netvrdím, že se mi pokračování nelíbí, ale jednička je prostě o několik řádů kvality (to sem si teď vymyslel) víš. Taky tomu odpovídá to hodnocení, že jo...