Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Nenahraditelný Eastwood, který se se svou rolí opět nepáře a dává moc dobře najevo, jaký má charakter a jaká je jeho povaha. A některé výroky z filmu snad nikdy nevymažu z hlavy, teď v překladu například: "To bude zase dobrý, slyšíš?" "Já váš hlas slyším vždycky". Skvělý výkon Hilary, přímo brilantní jak před zraky diváků rostla jejího svalová hmota a ona se stále zlepšovala a zlepšovala. Můžu se na film dívat kolikrát chci, ale pokaždé, pokaždé budu doufat, že to Maggie přežije a skončí to happyendem. Nenahraditelná hudba Eastwooda, která mně vždy chytne za srdce.

Kokain

Kokain (2001)

Jeden z nejoblíbenějších filmů vůbec. Johnny Depp, neboli člověk, který má ve filmu mnoho tváří. Absolutně všechno je ve filmu promyšlené, nenašla jsem jedinou chybičku, kterou bych filmu mohla vytknout. Když jsem Kokain viděla poprvé, přála jsem si, aby vše dopadlo dobře a ten konec mně úplně dodělal. Děj filmu, atmosféra, ty místa, kde je film natáčen. Tento film jasně dosvědčuje, že svět není pokaždé spravedlivý. Bomba. "Danbury nebylo vězení, byla to škola kriminálníků. Nastoupil jsem tam jako bakalář marihuany a odcházel s doktorátem z kokainu."

P.S. Miluji Tě

P.S. Miluji Tě (2007)

Skvěle vybraní herci, zajimavá atmosféra. Holly se snaží zapomenout na svého manžela, který zemřel pár let po tom, co se náhodně setkali v parku, kde se Holly ztratila. Jerry před svou smrtí sepíše několik dopisů pro Holly, které jí mají dokázat, že jí stále miluje a pomáhá jí tím vyrovnat se s jeho věčným odchodem. Náhodné setkání, smrt a další a další kroky, jak se ze všeho dostat bez následků na duši. Naprosto skvělý film, s úžasným hereckým výkonem jak Hilary, tak Gerarda. Některé scénky jsou přímo nezapomenutelné a škubají mi za srdce. Neuvěřitelné, jak někdo dokáže naházet tolik pocitů a dojmů do jednoho snímku a ještě k tomu to vše tak perfektně a chytlavě natočit. Film, který má několik tváří. Jednu smutnou a dramatickou, poté romantickou a do třetice je to i komedie. Jedno z nejkrásnějších zpracování romantického filmu.

Lepší už to nebude

Lepší už to nebude (1997)

Fenomenální snímek, který jak pobaví, tak chytí za srdce. Jack v roli starého mrzouta, který trpí tzv. poruchou OCD a svůj den má naplánovaný dopředu. Pokud něco není tak, jak má, udělá cokoliv proto, aby to bylo takové, jako vždy. Jackovi tahle role strašně sedla, a jaká ne, že jsem se nemohla odlepit od obrazovky. Ty nezapomenutelné hlášky a pohledy, které kolikrát mluvili za vše. Krásný, neokoukatelný, originální a svěží film.Pravý příklad toho, že i ten nejtvrdší ledovec někdy roztaje. I ten největší mrzout má srdce, které dokáže druhému dát. "Tak obludo teď běžte a sežeňte mi Carol ať mi donese něco k jídlu." -- "Dobrý den kvůli Vám jsem celej den nejed..." --"Jak to děláte, že popíšete ženu tak dobře?" "Představím si chlapa, vynechám rozum a zodpovědnost"

Soumrak dne

Soumrak dne (1993)

Co bych dala za to, abych Soumrak dne mohla vidět znovu, znovu poprvé.Když jsem snímek viděla prvně, nic jsem si o něm nemyslela, protože mi to má hlava nedovolila. Byla jsem filmem tak zaujata, že jsem neodepřela oči z obrazovky a prostě jsem poté jen sledovala konečné titulky. Já věděla, že jsem někdy na nějaký film čekala, ale ještě jsem ho neobjevila. Tohle je on. To je ten film přesně pro mně. Táhlý děj, na který se člověk musí soustředit a hltat každý detail. Časem se příběh rozvine do fáze, kdy nevíte co se může stát a co se stane a nakonec z toho vyjde úplně něco jiného než jste očekávali. A o tohle právě jde. Krásně decentní film. Šarm Hopkinse je ve všech směrech nepřekonatelný a ta energie co z filmu vyzařuje, nemám slov. Kéž by takovýchto filmů bylo více. Vše tak pomalu plyne a přitom je toho strašně moc ke sledování. Až po asi druhém shlédnutí Soumraku dne jsem si všimla, že si tam zahrál Hugh Grant, jelikož jsem ho předtím ještě jako herce vůbec neznala. Až poté jsem si přečetla, že prohlásil, že Soumrak dne patří mezi jeho nejlepší filmy v celé filmografii. Krása.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Jack Nicholson byl vždy velký talent a v tomto filmu se to teprve projevuje. A to dost. Přelet nad kukaččím hnízdem se nedá rozdělit na dvě části, dobré a špatné, jako je to u většiny filmů. Tohle se dá rozdělit jen na jednu část, a to je ta dobrá. Nenašla jsem na tom snímku nic, co by mi vadilo, nebo se mi nelíbilo. A velmi se stydím za to, že jsem snímek viděla až po takové době, co jsem se připravovala ho shlédnout. Neskutečný film. Přesně takovéto typy filmů by se měli natáčet častěji, má to smysl, má to děj, má to nápad, má to šmrnc. Několik hlášek, nebo spíš citátů z filmu mi zůstalo v hlavě a nějak nejdou smazat. Tady je příklad jednoho z nich: "Myslíte si, že jste nějací blázni? Ne! Vy nejste blázni! Aspoň nejste větší blázni než ti, co si chodí venku volně po ulicích."

Madisonské mosty

Madisonské mosty (1995)

Když jsem si film chtěla pustit poprvé, i přes výborné hodnocení jsem od snímku nic nečekala, nevím proč. Myslela jsem si, že to bude zase nějaká fraška, jelikož se mi několikrát stalo, že jsem se podívala na skvěle hodnocený film, který nestál za nic. Ale tady hrál Clint Eastwood, tak už jen proto jsem se přemluvila, že se na Madisonské mosty podívám. Doteď lituji, že jsem to shlédnutí tak zdržovala. Film patří mezi mé nejoblíbenější filmy už svou podstatou, že je tam všechno tak nezávislé a člověk si myslí, že vše dopadne skvěle až na ten záběr. Clint Eastwood a Meryl Streep moc dobře věděli co dělají, když se pouštěli do natáčení. Je vidět, že jim tato role strašně skvěle padla a nedovedu si představit nikoho jiného v jejich roli, jsou prostě oba nenahraditelný. "Nechci tě potřebovat, protože tě nemohu mít." "K posedlosti není potřeba důvod. Proto je to posedlost."

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Miluji ty filmy, na které se podívám a hned bych se na ně podívala znovu. Co žere Gilberta Grapea je přesný příklad. Už se nepamatuji, kdy jsem ho viděla poprvé, ale vím, že už tehdy jsem byla nehorázně překvapená výkonem jak Deppa tak DiCapria. Film, který musí svým obsahem překvapit snad každého, který ho vidí poprvé. Já jsem byla opravdu mile překvapena, jelikož jsem tento herecký koncert vážně nečekala.

Šaráda

Šaráda (1963)

Nikdy bych nevěřila, že takováto kombinace žánrů se mi bude líbit a opak je pravdou. Věkový rozdíl mezi Grantem a Hepburn mi vůbec nevadil, právě naopak, mělo to své kouzlo. Po dobu filmu Grant mění pozice a jména a Hepburn se nestačí divit co se kolem ní děje. Konec byl skvělý a neočekávaný. Celkově velmi zábavný film s příjemnými momenty..