Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (22)

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Nejhorší Marvelovka, zatím, jakou nám MCU naservírovalo. Film, rozhodně není nuda a to je pozitivní, ale je to míchánice, která nabízí několik témat aniž by se věnovala jedinému pořádně. Co mi, ale vadí nejvíc je postava Thora, narozdíl od jeho dřívějších vystoupení tohle je už parodie na sebe sama. Na první podívání OK, ale napodruhé už to zanechá jen ošklivou pachuť.

plakát

Prázdnota (2020) 

Ze začátku to vypadá, že se bude jednat a klasickou městkou legendu, znáte to. V noci na mostě zafoukáte do lahve a Empty Man si pro vás příjde. Jenže film nakonec směřuje úplně jinam a když už si myslíte, že se chytáte tak opět přeřadí na jinou rychlost s dovede vás k finále jak z Lovecrafta. Je to dobře natočený, zahraný a ta hudba, no prostě zážitek. Jeden n nejlepších hororů poslední doby, určitě stojí za to.

plakát

Vrah zůstal po škole (2011) 

Na film jsem se podíval s někým komu se vůbec nelíbil. Když mi vyjmenoval důvody proč, tak to přesně byly ty důvody proč se mi film líbí. Detention není jen meta, ale v podstatě ultra-meta komedie/horor/sci-fi, kde nic nedává smysl a právě tím to dává smysl. Jeden z nejlepších scénářu všech dob a opravdu jedinečný zážitek.

plakát

Lucky (2020) 

Podle traileru se jedná o vyvražďovačku s konceptem časové smyčky, nicméně to je lež. Autorky nikdy nezamýšlely natočit žánrový film postavený na hlavu, ale spíš použít horor jako prostředek k metafoře. Navíc k uvědomělé metafoře, které není-li vám jasná hned, je vám sdělena během scény v garáži. Těžko říct jestli autorky opravdu věří tomu, co filmem říkají nebo je to jen další cynický tah jak vydělat peníze na současném trendu uvědomělosti. Mezi hlavní pozitiva patří hudba, ta je opravdu výborná a dobrá režie. Nedopuručuji pro fanoušky hororu, spíš pro diváky pořadů jako je Zóna soumraku nebo Black mirror.

plakát

Bloody New Year (1987) 

Geniální Warren, co dodat víc. Podivná časová smyčka spojená s prokletým ostrovem a hlavně hotelem s partou mladých britů. Na nízký rozpočet je to dobře uděláno a poctivé praktické triky potěší, třeba scéna s výtahem. Zápletka moc smysl nedává, ale za to je tady pilot zombie duch, který exploduje. Navíc hudba se do hororu vůbec nehodí a proto je naprosto perfektní. Tenhle film stojí určitě za podívání.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Deadpool hustej jako vždy, Domino a Cable jako postavy, které nejvíce zaujmou k tomu spousta kameí a nejlepší potitulková (tak ve třetině, na konci nic není) scéna všech dob. Mimochodem X-force, tak to se sakra povedlo a nejlepší odkaz? Asi Basic instinct, pochopíte až uvidíte! Tohle je přesně co comiksovejm filmům chybí, krev a infaltilní humor! Určitě to stojí za to!

plakát

Hellraiser: Judgment (2018) odpad!

To jsem otevřel Lament configuration já místo postav ve filmu, že musím trpět, když vidím kam tahle skvělá série spadla? Režisér a scénarista GJ Tunecliffe už v roce 2004 natočil fan film No More Souls no a konečně mohl natočit další, tentokráte s celoveřerní stopáží. A to, že sebe obsadil do jedné z hlavních rolí asi mluví za vše. Hlavním faktem ale zůstívá, že tohle není Hellraiser. Možná by se zdálo, že vykrádá Inferno, to je ale omyl, tenhle film vykrádá film Sedm a navíc špatně. Judgement má nulovou estitiku původních filmů a Hellworld oproti tomuhle měl aspoň Lance Henriksona. Gary navíc zřejmě viděl film Necromentia, protože jak se zdá to byla jeho hlavní inspirace. Obšlehnout nějakej indie horor proč ne, jenom ho nesmíte vidět taky, protože pak víte, že sledujete jen ubohou výkrádačku. Kromě toho je film extrémně špatně natočenej, sestříhanej a zrežírovanej, plnej klišé bež špetky originality. Snaha šokovat přidáním zvratků, slin a prsatic jen dokazuje, jak malou fantazii Gary má, že si nedokáže představit nic hnusnějšího než plivanej a navíc o tomhle Hellraiser nikdy nebyl. Novej Pinhead je opět ubohej a to, že je lepší než jeho verze z Revelations na tom nic nemění. O ději ani hereckých výkonech se nemá smysl bavit, protože ani o jednom se nadá říct nic moc pozitivního. Můžete jen politovat Heather Langenkamp, jak hluboko klesla, doufám jen, že za svůj minutový výstup dostala zaplaceno nejvíc, protože jako jediná má v žánru nějakou stopu. Judgement je jen další špatnej fan film, kterej se nějakým zázrakem dostal do distribuce, nezbývá než jen doufat, že Dimension konečně prodá práva někomu, kdo by dokázal sérii oživit (Netlix možná?). Existence filmu je navíc právě podmíněná tím, aby si studio zachovalo práva a těch 350.000 dolarů jim za to žrejmě stálo. Důkazem budiž nulový marketing, kdysi slavné značky.

plakát

Black Panther (2018) 

Film by se spíš měl jmenovat Král T'Challa dělá politiku a možná přijde i Black Panther. Takhle marvelovka je zklamání a proč? Protože z těch dvou hodin je tak hodina zábavná a druhá nudná a filmu se dá odpustit mnohé, ale né to, že si začnete v kině kontrolovat mobil a čekáte, až se bude něco dít. Naštěstí s tou politickou korektností to zase není tak přehnané, ano mluví se o zlých kolonizátorech a o lidech jenž jsou utlačovaní (můžete hádat kdo), dá se to ale snést a pak se nám tam koucourkové i porvou a divák se může zase bavit. Děj se trochu podobá Hrám o trůny, jen to není tolik krvavé, ale pořád tu někdo chce být vládcem. Nejlepší co ve filmu uvidíte, je ale akční honička v Severní Koreji a Andy Serkis jako Ulysses Klaue, čili Claw, kterej si svojí roli náramně užívá a kdykoliv je na obrazovce tak film nabere tempo a dobře pobaví - Spoiler - proto mě Marvel neskutečně naštval co s jeho postavou udělal, to je nedá odpustit. Já říkám 60% a bohužel jeden z nejhorších filmů sdíleného MCU vesmíru (což je, ale pořád nadprůměr).

plakát

The Orville - Pokud se objeví hvězdy (2017) (epizoda) 

Téma generační loďě není pro žánr science fiction nic nového, na mysl přijde třeba příběh Sitorci obholy od Heinleina. V téhle epizodě davá MacFarlane jasně najevo jak velký fanda žánru a Star Treku vlastně je a že velmi dopře chápe jak využívat reálie, který mu příběh nabízí. To hlavní ale je, jaké má příběh srdce, Seth si rýpne do náboženského dogma a zárověň ukáže sílu lidské zvídavosti a touhu o překročení limitu dostupných znalostí. Nemůžu jinak než za 5* a jen se divím jak rychle se The Orville stává mým oblíbeným SF seriálem.

plakát

I Dream of Jeannie (1965) (seriál) 

Nedávno jsem viděl jeden díl na ORF a vzpomněl jsem si, jak jsem seriál sledoval před léty na německé PRO7. Epizodu jsem dokoukal a dokonce jsem se několikrát pořádně zasmál až jsem se pak divil, ono se dá u sitcomů i dobře pobavit? No to se u dnešní americké produkce už tak často nevidí. Jinak tohle retro stojí za to, už kvůli šarmu hereckých představitelů nebo pro skvostné kulisy, hlavně když se Jeannie zmenší.