Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (31)

plakát

Duna (2021) 

Dokonalost.

plakát

Anna (2019) 

Musím říci, že mě zpočátku vedení děje zaskočilo, nicméně jsem si na tuto nelineárnost rychle zvykl. O to více mě mrzí, že postupem času zde převládne jen jedna časová linie s párem retrospektivy. Film také cílí na detaily, kterých by si člověk měl všimnout, a ačkoli jsou posléze vysvětleny a tím je i zdůvodněn posun děje onom směrem, přeci jen větší důraz na detaily by filmu na poutavosti přidal a divák by měl lepší zážitek. Na druhou stranu je to velmi milé osvěžení, které nezklame, a přestože v průběhu děje zůstávají některé pasáže sprostě neukončené, hodnotím snímek kladně bez ohledu na anachronismy.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Silné, poutavé a dojemné drama, jež vás na konci zcela sežere.

plakát

Vzpomínky na Itálii (2020) 

Jsem z toho bohužel zklamaný... Těšil jsem se na romantické Toskánsko s nostalgickou náladou, dostal jsem však jen dobrých a dojemných 15 minut těsně před koncem, což jen značí, že film vůbec nevyužil svůj potenciál. Scény, u kterých si pak připadáte jako blbec, kterému je třeba vše zrychleně vysvětlit, jen podtrhuji celou unavenost a nedotaženost díla.

plakát

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) 

Zpočátku mě dvě časové osy děsily, ač knižně jde Zaklínač stejnou cestou. Rovněž mě zamrzelo urychlení děje, vynechání určitých pasáží, které se zdály být důležité a v mých očích stály za zmínku, nicméně po zhlédnutí první 3/4 dílu jsem si začínal uvědomivat, že všechny střihy vedly ke grandióznímu finále dílu a shrnuly vlastně vše podstatné. Za mě naprostá audiovizuální lahoda.

plakát

Vikingové - Odhalení (2018) (epizoda) 

Po technické stránce se nová epizoda povedla a navazuje na předešlé díly ze série. Na druhou stranu bych scénář někomu velice rád omlátil o hlavu. Naprosté zklamání, kam byla druhá polovina série nasměřována bez žádného racionálního zdůvodnění. Mnoho postav jedná bezmyšlenkovitě a ztrácí tímto význam své úlohy. Mrzí mě to, ale tenhle díl byl příšerný.

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Pět hvězd za skvělé poselství, které nám tento film dává.

plakát

Správnej dres (2015) (TV film) 

Současný český film a Správnej dres, to jde k sobě opravdu dobře. Snímek má své chyby, ale na zasloužený průměr to bude stačit, obzvláště Mádl a Kuchařová mě baví, leč každý po svém, hh - 5/10.

plakát

Chose Cooking The Movie (2015) (amatérský film) 

Nevím, co tomuto filmu předcházelo, ale zápletka, která se nachází na začátku filmu, by mohla být mnohem lepší. Filmu na kvalitě také ubírají místy hloupé dialogy a strohý příběh. To však nic nemění na tom, že stále jde o dobrý snímek, tedy co se našich amatérských filmů týče. K postprodukci, střih obrazu je slušný, ale ten zvuk kolísá. Někdy to nepadne do huby a jindy mi to trhá uši. Těžko hodnotit snímek, který má špatný začátek a ještě horší konec, zatímco stať je poutavá. Snad už jen pochválím kameramana, který snímek drží nad vodou. Hodnocení pro amatérský film - ☆☆☆ Hodnocení pro profesionální film - ☆