Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (709)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

Sešup pokračuje a humoru ubývá, zato hluchých míst přibývá, takže seriál svou vatovou výplní začíná ze všeho nejvíce připomínat obyčejnou televizní Ulici. Po minulém dílu, který by mohl mít pro nebohé koncesionáře ČT přijatelný název „Zvesela šukáme“, se scénárista snad dočista pomátl a z nemocného režiséra udělal nesvéprávného trumberu, který po hrstích polyká neznámé prášky z dózy, přestože je na ní pouze nápis v arabštině a obrázek koně(!) To jako vážně? Inu, kde nic není ani čert nebere – tak holt se budeme smát tomu, že Vietnamec na kole rozváží „čínu“. Dvě hvězdy – s ohledem na… Proč vlastně?

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 7 (2024) (epizoda) 

Prušinovský (po včerejšku spíše Prušvihovský) natočil bezkrevnou mozaiku poslepovanou ze sekce „Co se do vysílání nevešlo“. Již zcela bez hlavních tahounů a bez natáčení Dobrého rána – a ono to prostě   n e f u n g u j e. Ostatně je přece jasné, že bez masa dobrý guláš neuvaříš. A ani rachitický Šmarda, opravující svůj bicykl, ani brněnská gejša, umanutě hledající ztracenou sponku, to zachránit nemohou. Jako vzkaz divákům už jen chybělo, aby ten Cyrilův prstík byl prostředníček...

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

Říká se: to nejlepší na konec, což bezezbytku platí i pro tento závěrečný díl druhé řady, v němž se tvůrci vrátili „zpátky ke kořenům“. A nebýt oné povinné úlitby v podobě pondělní chvilky sodomie, bylo by to na plný počet.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Ultimátní nářez, při kterém, pravda, člověk musí občas přimhouřit obě oči a tolerovat místy až příliš vysokou míru nepravděpodobnosti, ale tak nějak podvědomě Beekeeperovi při jeho nekompromisní likvidaci všech těch šmejdů fandí. Hvězda navíc za nepřehlédnutelnou paralelu ze současné Ameriky s nezvedeným prezidentským synkem, aktuálně čelícím soudnímu stíhání za užívání drog a nelegální držení zbraně: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/hunter-biden-drogy-kokain-soud-zbrane_2310031846_hof Nahlíženo prizmatem domácích tunelářských kauz, černých děr s mizejícími miliardami, jakož i praktik domácích šmejdů by se i nám podobný Beekeeper hodil; jednoho už jsme tady sice měli, ale Včelař Kotas byl jen upovídaný. Tenhle Včelař by se určitě nezakecal...

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (epizoda) 

Po katastrofickém propadu sledovanosti mají soudruzi opravdu co vysvětlovat, neboť po Primě má už i ČT svou Elišku a Damiána. Jelikož však České televizi nejde o příjmy z reklam (koncesionářské výpalné musí platit každý, kdo kolem sebe neťuká slepeckou holí), je jí to úplně jedno; hlavně, že se kouří z hlavně.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Nepokrytý plagiát ČT, jehož inspirace francouzským seriálem OVNI’s (UFO’s) je do očí bijící. Stejné retro prostředí, stejný vědecký ústav, zkoumající „nadpřirozené“ fenomény a stejný tým vědců, vydávající se po stopách záhad, nahlášených občany. Jenomže, když dva dělají totéž, není to totéž a rozdíl mezi těmito dvěma počiny je jako ono příslovečné nebe a dudy. Místo kvalit kultovního francouzského seriálu, dostali v prvním díle čeští diváci za své koncesionářské výpalné „komedii“, která musí obsahovat slovo „Ukrajina“, a na které je k smíchu jen paranormální představa jejích tvůrců o reáliích doby: předseda JZD vylepšuje platební bilanci družstva výrobou konzerv z masa chcíplých prasat (!?), svážených ze širokého okolí, a agentka tajné politické policie vyšetřuje vraždu, suplujíc tak práci „kriminálky“. Korunu všemu nasazuje „vědec“, který netuší, jak správně vyslovit název hvězdy Alfa Centauri. A tak za úsměv snad stojí pouze onen mrtvý muž, nalezen zamrzlý v ledovém kvádru jako jakýsi československý Ötzi.

plakát

Agrometal - Soutěž (2023) (epizoda) odpad!

Pokud se nechcete historicky znemožnit, ještě je čas stáhnout to z vysílání. V opačném případě - kdo chce kam...

plakát

Alibi na klíč: Den D (2023) 

Tohle zábavné pokračování jedničky, u kterého člověk párkrát vyprskne smíchy, má opět na svědomí partička kolem Phillipa Lacheaua. Někdy je to sice hodně na doraz, ale pokud bylo záměrem tvůrců diváka především pobavit, podařilo se.

plakát

Asteroid City (2023) 

Další Mistrův snímek nezaměnitelného rukopisu, překypující kreativitou, oplývající fantazií a hýřící originalitou. Nejvyšší čas, aby CSFD přidala do žebříčků samostatnou kategorii: filmy Wese Andersona.