Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (42)

plakát

Tvář vody (2017) 

Dlouho jsem přemýšlel, co k tomuto filmu napsat. V anotaci jsou uvedeny žánry: Drama / Fantasy / Romantický / Thriller / Horor, já bych k tomu přidal ještě Pohádka / Erotický / Komedie, přičemž ani jedno z toho Tvář vody (mimochodem, tvář se řekne anglicky face, a ne shape) prakticky není. Přitom námět není vůbec špatný - objev jakéhosi neznámého tvora kdesi v Amazonii, ale chtělo to toho rybouna víc využít - zkoumání, pokus o komunikaci, a ne ho mydlit elektrickým obuškem, nebo si s ním naopak zasexovat. Takže za mě 1 hvězda za vizuál (asi nejsem v té správné "cílové skupině diváků", jak tu jeden z vás napsal) :-)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Těžko říct... mně se to líbilo, i když, kdyby se to nejmenovalo "Zaklínač", ale "Franta Vomáčka z vedlejší vesnice", tak by to vyšlo asi nastejno :-) Nicméně, konec je hodně otevřený, a těším se na další sérii, abych viděl, jak to ten Franta Vomáčka dotáhne do konce :-)

plakát

Ad Astra (2019) 

Musím se přiznat, že B. Pitta moc nemusím kvůli jeho poněkud přiteplenému výrazu :-) ale tento film se opravdu povedl. Když už bych to měl k něčemu přirovnat, tak k Vesmírné Odyssee od Kubricka. Víc nemusím dodávat, 4 hvězdy jak vyšité :-)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Pro dlouholetého fanouška skupiny Queen je tenhle film povinností, a jsem rád, že jsem ho mohl konečně vidět i já (pořád bylo vyprodáno a i dnes byl plný sál). Jediné, co mě negativně praštilo do očí, bylo to, že ve filmu na turné v USA hráli skladbu Fat Bottomed Girls, a teprve poté řešili s producentem vydání desky Noc v opeře, přitom výše uvedená skladba vyšla až na LP Jazz, ale to nic nemění na mém hodnocení - plná palba, 5 hvězdiček :-)

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Po pročtení zdejších komentářů jsem očekával totální shit, ale nakonec se na to dalo koukat - člověk to samozřejmě nesmí srovnávat s jedničkou. Pro mě je to o fous slabší kousek, než Predátoři od Antala, kteří se mi celkem líbili. S čím ale musím souhlasit, jsou mnohé zdejší výtky na adresu postav - když si vezmu zmiňovanou jedničku (sakra, a už srovnávám), tak tam byl každý člen komanda výraznou postavou, která se mi nějakým způsobem vryla do paměti, a to i v případě, že jsem toho herce předtím neznal. Tady jsem měl chvílemi problémy se v postavách vyznat, a že by mi některá byla výrazně sympatická, to už vůbec ne. Ale jak jsem napsal, koukat se na to dalo, takže bych dal poctivé 2,5 hvězdy, a 2,5 se zaokrouhluje nahoru, takže za tři.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) odpad!

Tenhle film jsem si pustil jednou večer, když jsem byl doma sám a nudil jsem se... čekal jsem, že to bude nějaká těžká sračka, a můžu říct, že Pacific Rim tato moje očekávání zcela beze zbytku naplnil...

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Covenant už tu byl rozpitván snad ze všech možných úhlů pohledu, takže těžko k tomu přispěju něčím novým či objevným. Takže za mě jen stručně - mně se ten film celkem zamlouval, protože mi dal přibližně to, co jsem od něj očekával. Demence některých postav byla asi na stejné úrovni jako v Prometheovi (což jsem po přečtení zdejších komentářů čekal), některá hluchá místa ve filmu vůbec nemusela být, naopak mi tam citelně chyběly prology (David + Shaw, Poslední večeře). Jelikož jsem spíš scifista než horrorář, tak mi ani nevadila první, trochu rozvláčnější část filmu, loď vypadala luxusně a byla radost se na ni zvenku i zevnitř dívat. Pak nastoupili na scénu různí morphové, kde mě poněkud rozladil vývoj facehugger - chestburster - alien v délce snad pouhých 5 minut, ale pokrok holt nezastavíme :-) Konec byl opravdu předvídatelný, a už teď jsem opravdu zvědavej, jak na tohle Scott naváže. Suma sumárum - film hodnotím o něco lépe než Promethea, i když hvězdiček mu dávám stejně.

plakát

Život (2017) 

Vesmírná sci-fi je ta pravá parketa pro mě, takže jsem si Life samozřejmě nemohl nechat ujít. Špatný to rozhodně nebylo, to ne, ale asi jsem po některých zdejších komentářích od filmu očekával o trochu víc, než jsem nakonec dostal. Inspirace různými jinými filmovými díly by mi tak nevadila (ono už fakt asi není mnoho, co nového by se dalo na toto téma vymyslet), herci velmi dobří, vizuál výborný. Příšerka na mě působila docela sympaticky a originálně – každej filmovej emzák nemusí mít plnou tlamu krvelačných zubů, smrtící pařáty, a vydávat hrůzostrašný řev, takže tady taky dobrý. Vědci se chovali poněkud „Prometheovsky“, což ale svým způsobem chápu – když chci točit vyvražďovačku, musí být postavy trochu přiblblejší, protože jinak by se nenechaly tak snadno chytit a sežrat :-) Co mi naopak vadilo je to, na co jsem u takovýchto filmů už dost alergickej, a sice fakt, že potvorák je prakticky nezabitelnej a navíc v pohodě přežije ve vakuu – takovýhle fantasmagorie mi přijdou už hodně přitažený za vlasy, nemluvě o tom, že by inteligentní organismus přežil v podobě jedné jediné buňky. Takže ve finále mi Život víceméně ničím hrubě nevadil, ale na druhou stranu mě ani nijak zvlášť nenadchnul. Viděl bych to tak někde mezi 3 a 4 *, ale když se podívám, jakým filmům jsem dal 4, tak tady dávám 3.

plakát

Doom (2005) 

Hru jsem nikdy nehrál, film je poctivý koukatelný béčko, ale na rozdíl od Příchozích jsem u něj neusnul, takže za 3 :-)

plakát

Most (2011) (seriál) 

Seriál, kterej nemá chybu. Saga je úžasná, jsem někde v půlce druhé řady a očekávám, že v závěru se ukáže, že Saga je policejní android :-)