Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 093)

plakát

Paříž 15:17 (2018) 

Nekdy v roce 2015 tri americani na dovoleny premohli ve vlaku teroristu, ktery chtel zabijet civilisty. Neni pochyb o tom, ze jejich statecnost (plus dalsich 2 lidi) zachranila lidske zivoty, a pravem jsou nazyvani hrdiny - tenhle film ma byt pocta temto statecnym lidem. Format v podobe filmu naprosto selhal a byl to pro me jeden z nejnudnejsich filmu, ktery jsem kdy sledoval. Film je slozen ze 4 "sekci" - jak se poznali jako problemove deti, jak se pridali do armady a predevsim tomu nejstatecnejsimu se nedarilo, jak jedou na dovolenou a bavi se a nakonec ten zminovany utok. Prvni tri casti (ktere tvori 75 minut filmu) jsou naprosto zbytecna a nicim zajimava vata. Je to jako by nekdo natocil film o tom, jaky jsem mel den - ze jsem rano vstal a vycistil si zuby, tak se nasnidal, vysral a pak jel nakoupit atd.. to by naprosto nikoho nezajimalo a nebavilo a presne to je problem tohohle filmu. Pokud nejak vzdat hold, asi by byl lepsi nejaky dokument, ktery by byl kratsi a byl by i o tom, kdo je pachatel, co se delo potom atd.

plakát

Godzilla (1998) 

Jursky Park fungoval, tak proc nefungovala tahle prerostla jesterka, ktera ma v Japonsku takovej popularni kult? Inu sam nevim, me to i s odtupem casu docela bavilo... takovej akcni film s dobryma kulisama, kde obri jester drti velky jabko - clovek na nic nemusi myslet nebo nad necim premyslet, protoze to boli. Gojira zdatne unika / honi bojovy vrtulniky, ale nedokaze chytit taxik, kterej klickuje sem a tam rozjebanym mestem - to bohuzel neslo prehlidnout... Ale to je jedno, proste odreagovacka s mizernyma necharismatickyma hercema (s vyjimkou francouze).

plakát

Lída Baarová (2016) 

Po premiere filmu se vsechny ceske celebrity rozplyvaly nad vysledkem financniho podvodu Filipa Rence, jenom ten Babis lakonicky prohodil, ze nevi kde je pravda. A ja s nim souhlasim - taky jsem neveril vlastnim ocim. Hvezdny casting z Komisare Rexe doplnily ceske exponenty ze serialu On je zena! a dely se veci... filmu chybi jakekoliv emoce, tim mentalnim dabingem to ztratilo jakoukoliv jiskru a nesmal jsem se uz ani u sexu u krbu, coz bylo vrcholem filmu (a pravdepodobne i Goebbelse). Pavel Kriz v roli Adolfa Hitlera pusobil znacne rozporuplne a kdykoliv byl na scene, snazil se pusobit zle (k cemuz se snazila dopomoct i zlovestna hudba), vysledkem byl namisto dramaticke vsuvky zabavny bizar. Nejvetsi zaporak tak byla Ljuba Hermannova, jejiz potomci tusim tvurce filmu za jeji vyobrazeni zalovali, ale jak to dopadlo nevim.. Silny podprumer s (nechtene) zabavnymi prvky.

plakát

Odvážní (2011) 

Dostal jsem naladu pustit si animovanou Koralinu, tak jsem zkousel stesti na Netflixu a misto toho mi to nabidlo tohle.. (ono totiz na Netflixu nikdy neni nic, na co mam zrovna naladu). Vidim nejaky policajty, tak si to pustim a zacne to takovou zajimave beckovou akcni scenou (ktera v americky produkci porad vypada lip jak cokoliv z produkce nasi) a rikam si - co je na tomhle filmu tak spatnyho, ze jsem o tom nikdy neslysel? A pak jsem na to prisel - je to Krestanskej film se vsim vsudy. Vsichni jsou hodny, Jezis vsechno vyresi a i kdyz dojde na dramatickou scenu s nekym, kdo "sesel z cesty", tak okamzite ve vezeni uz zpytuje svedomi. Nejvic me pobavila scena v mlikarne, kde hispance zkousi sef a nabidne mu povyseni, kdyz bude lhat. Jeho rodina penize nutne potrebuje a odmitnuti vedouci k jeho propusteni by pro rodinu melo existencni nasledky, ale on proste lhat nemuze - a kdyz sefovu nabidku odmitne (pricemz jsem nepochopil, proc by majitel mlikarny chtel lhat - vzdyt by okradal sam sebe), tak mu vsichni podaj ruku a je povysen, protoze to byl test. To mi pripomnelo realnou scenu ze zivota, kdyz jsem kdysi davno pracoval v TNT a sef mi tam sral na hlavu a tata mi porad dobracky rikal "jeste to tam vydrz, treba te zkousi a testujou si, co vydrzis" - tak jsem tam jeste dalsi 2 roky byl za picu, nez jsem to tam konecne zabalil. Jednim slovem NAIVNI. Ale jak jsem psal v uvodu - remeslne velmi dobre odvedeny film, celkove vytvari takovy pozitivni feeling, ale toho Jezisovani je tam predevsim v druhy puli az moc.

plakát

Bába z ledu (2017) 

S filmama od Bohdana Slamy moc zkusenosti nemam, takze nemuzu jeho dila hodnotit moc komplexne. Pouze muzu zkonstatovat, ze Baba z ledu je typologicky film s divnyma lidma a vicemene o nicem. Baba ma furt takovy zalostny pohledy ala uz chci umrit, jeji synove maji oba problemy (ktery se vicemene nejak ani nevyresi - pouze posunou kupredu), a Brona je bezdak, kterej vlije babe do zil novou krev (a aniz bych spoiloval, tak diky nemu film jaksi vyusti v NIC). Bavila me sikana ve skole (ktera je v uvodni scene a pak se vicemene o ni dal vubec nemluvi) a nebavil me sex gerontu (a ted nemyslim Vilhelmovou).

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Mel jsem obavy, ze si uz nebudu pamatovat navaznosti z predchozich filmu, ale nakonec je to jedno, protoze se tohle odehrava v alternativni minulosti (s castem z First Class, protoze originalni hrdinove bohuzel dosluhuji) a vsechno z minulych filmu se beztak vlivem zmeny minulosti vlastne nestane / nestalo (??). Zacina to byt takovy zmatecny jako celek, ale film sam o sobe je zabavnou plejadou znamych hlav / postav / triku. Prislo mi zajimavy, ze tu byl Quicksilver, kterej byl dosud jen v Avengerech (a post-credits predchoziho Avenger filmu se sestrou), bez sestry a jako normalni kluk. Ale urcite by mi to nejaky fanatici vysvetlili, stejne jako pritomnost Profesora X. Jsem zvedavej, co se stane mezi timhle filmem a Apokalypsou, jelikoz na konci filmu jsou vsichni happy v haciende (Cyclops, Jean Grey, Storm) a v dalsich filmech uz nikdo z nich nehraje..

plakát

It Takes a Man and a Woman (2013) 

Hodne zvlastni film, pulka je v anglictine, coz ale pusobilo neprirozene.. jakoby to bylo cely natoceny v tagalogu a pak si rekli, ze pulku namluvej anglicky. Prisahal bych, ze ty anglicky casti nesedeli s pohybem ust atd, ale mozna to byla jen shit kvalita behem nahravani (cili vlastne ano, voiceover??). Hlavni predstavitele Lloyd a Sarah se opet vraci jako Miggy a Laida, tentokrat po sokujicim rozchodu po konci toho druheho filmu tehle srackove trilogie z Filipin. Po dvou letech od zminovaneho rozchodu je Miggy nezodpovedny a firmy, ktere s bratrem Artem podedil po otci, krachuji. Musi ziskat exkluzivni kontrakt na partnerstvi s nejakym casopisem z USA. Laida se vraci z New Yorku, kam utekla, do Miggyho nakladatelstvi jako hlavni konzultantka. No a to je zakladni premisa, zbytek je totez jako v kazdym filipinskym filmu - porad se tajne milujou, ale delaj ze ne a pak na konci prestanou oba delat Zagorky a dojde k odpusteni nevery (polibek jine) a svatbe. A ten kontrakt samozrejme dostanou a firmu tak zachrani, ale to beztak nikoho nezajima.... Za me dva komentare - oba hlavni akteri jsou hlavne v prvni puli filmu uplny dementi a srali me. A druhy komentar - Miggy to dal dohromady s Bellou (hraje ji Isabelle Daza), ktera je milionkrat lepsi nez Laida a ve vztahu neudelala nikdy nic spatneho, krome zmineneho polibku. Na konci filmu dostane kopacky, rozbreci se a zmizi. Ja bych ji hobloval radsi nez Laidu, fo' sure!

plakát

Jonah z Tongy (2014) (seriál) 

Jonah z Tongy je vyvrcholenim Lilleyho tvorby z prostredi strednich skol Australie, ve kterych dokumentuje vicemene dobove pomery. Kdyz rikam dokumentuje, myslim tim, ze oficialne se jedna o "mockument" tzn. fake dokument, jehoz cilem je satira. To se samozrejme nepoznava komunitam, ktere jsou jeho predmetem (pocetna komunita Tonganu v AUS), a tudiz byl projekt predcasne ukoncen po prvni sezone. Celkove se jedna o kontroverzni snimek v tom, co je svoboda slova a co ne - Lilley si ocividne dela srandu z Tonganu a jejich chovani / jednani / problemy jejich komunity vyhani do extremu, melo by se vsak jednat o tvorbu, ktera ma byt umlcena? V Australii (a neni tajemstvim, ze i tady na Novem Zelandu) je problem s ostrovany (nejen Tongany, ale Maory, Samoany, Nuveany atd..) v tom, ze jsou to proste primitivove s tendencemi k nasili a celkove agresivnimu chovani. Podobne jako v CR a na Slovensku jsou problemy s Romy. O tech problemech se vi, lide s nimi nechteji mit nic spolecneho, ale ve vysledku se s tim nic nedela a dokazu si predstavit, ze pokud by nekdo v ceskem serialu delal extravagantniho romaka sikanujiciho vsechny kolem, tak by se to asi taky moc neuzivilo (ackoliv divaci z rad bilych by se mozna bavili nad vyobrazenym tabu). Kdyz se vyjadrim ke zpracovani, jednalo se o komorni serial, produkce hodne omezena a stoji to predevsim na vtipnem (a otravnem) Jonahovi, ktery dela neskutecny kraviny a kazdymu rika dick a homo. Dobre to ale nakonec dopadlo, jeho tlusta sestra s jejim zrzavym pritelem se s Jonou udobri a nakonec dostane tetovani, ktere z nej udela muze. Lepsi 3*

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

Cizinec ve vlaku asi vypadal na papire lip, nez jak to ve finale dopadlo na filmu. Liam Neeson - mistr zachranar - tentokrat hleda neznamou osobu s taskou ve vlaku, na jehoz lince jezdi denne pres 10 let. Zapletka mi neprisla uplne debilni, ale Neeson byl podle me realne bez sance a jeho nekonvencni metody by teda vzbudily podezreni mnohem driv.. Neeson je navic uz pomerne starej, takze se bojovy sceny museli digitalizovat, coz pusobilo neprirozene a ve vysledku az rusive v jinak poklidnem tempu filmu. Zbyvajici herci byli takovy nijaky a kamera se casto klepala, coz opet nevyvolavalo prilis dobry dojem z filmu. Finale tak nejak dopadlo, jestli Neesonovi prisli o barak nebo kluk musel na statni skolu uz se nevi, ale da se predpokladat, ze do ubytovny nemuseli a skolu plati policajti.

plakát

The Kid from Texas (1950) 

Audie Murphy je pro me celkem nezname jmeno, ale po kratsim patrani se ukazalo, ze se jednalo o velkeho americkeho hrdinu druhe svetove valky, jehoz hrob je druhy nejnavstevovanejsi na vojenskem hrbitove v Arlingtonu (prvni je JFK). Mimo to se jednalo o cloveka zasadoveho, ktery i pres dluhy odmital delat reklamy na tabak a alkohol. Vsechna cest. A ted uz k filmu samotnemu - vypravi pribeh Billyho Kida, ktery byl zapleten v konfliktu dvou kartelu. Opira se o zakladni fakta, ale vsechno ostatni je vicemene bullshit. Presto vsechno me ten film zaujal - ztvarneni Kida pusobilo az poeticky, ostatni zapleteni v konfliktu vicemene podrazaci a jedinej clovek, kterej Billyho drzel zkratka, zaklepe backorama uz v uvodu filmu. Aby se filmu dodala ta poeticnost, prisli tvurci s postavou zeny - muzskeho kryptonitu - kterou ztvarnila herecka / zpevacka Gale Storm. Ve starsich snimcich mela vic sarmu, mozna i proto byla tohle jedna z jejich poslednich filmovych roli vubec. Prijemna podivana, dostatek prestrelek a 'smutny' konec.. za me prijemnych 70%