Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (7)

Geronimo

Geronimo (1939)

Dobové zasazení filmu a dopadení Geronima (Thundercloud) se v tomto snímku odehrává o celou dekádu dříve, než tomu bylo ve skutečnosti. Ve filmu je mladý Steele (Ralph Morgan) povolán prezidentem U.S. Grantem (1869-77), ačkoliv v době kapitulace Geronima (4. 9. 1886) zastával prezidentský úřad Grover Cleveland (1885-89).

Geronimo

Geronimo (1939)

Geronimo byl zamýšlený jako westernový velkofilm studia Paramount, avšak náklady na jeho vznik odpovídaly průměrným nízkorozpočtovým snímkům, což se nakonec na kvalitě snímku zásadně podepsalo. Velká část bojových scén byla použita ze snímku The Plainsman (1936) a samotný příběh byl částečně převzat z dalšího klasického filmu studia Paramount - Lives Of A Bengal Lancer (1935).

Betty Boop for President

Betty Boop for President (1932)

Betty Boop for President bylo předěláno o 16 let později stejným studiem a vydáno jako Olive Oyl for President (1948), i v tomto díle se objevil vysoký počet stejných gagů, stejně jako předělávka písničky "If I Were President" upravená pro kandidaturu Olive Oyl.

Hot Dog

Hot Dog (1930)

Animovaný snímek Hot Dog je premiérou animovaného hrdiny Bimba, jehož finální podoba byla dokončena až později v roce 1930. Byl populární postavou Fleischerových animáků až do roku 1933, kdy jej zakázala cenzura na základě Haysova kodexu.

Radio Riot

Radio Riot (1930)

Poslední scéna, ve které je vysílána strašidelná balada, se jmenuje "Bedtime Story" a jejím autorem je E.Y. "Yip" Harburg - muž, který se proslavil až o 9 let později sepsáním všech písní k filmu Čaroděj ze země Oz (1939).

Eminem: The Real Slim Shady

Eminem: The Real Slim Shady (2000) (hudební videoklip)

V klipu hraje sám sebe Fred Durst. K vidění je také celé uskupení D12.

Reklama