Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (735)

plakát

Boží mlýny - Provaz (2021) (epizoda) 

No, alespoň jsme si u TV s manželkou pěkně zdřímli. Ti, kteří si u TV nikdy nezdřímli asi nevěří, že po takové hodince dřímání (přesněji cca po 38 minutách, totiž těch prvních 20 minut jsem se opravdu snažil) můžete být opět 100% nabití. Není to o hercích a herkách. Ale o nevtipném scénáři. Ani komedie, ani krimi. Takový kočkopes. Přečtěte si https://www.novinky.cz/kultura/filmy-serialy/clanek/recenze-nevtipna-komedie-a-nedetektivni-detektivka-z-ct-40356843#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=m0sj8Ie16AX-202104131206&dop_id=40356843&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz. Aby bylo jasno, tak docela naprosto se Stanislavem Dvořákem z Novinek nesouhlasím. Měla to být přece původně komedie, takže soudit scénářové jednání kaskadérky skákající pod auto a scénářové vyšetřování případu po dvouvteřinovém příjezdu Policie a poté porovnávat filmový scénář s pravděpodobnou skutečností je ze strany pana Dvořáka hodně neprofesionální. Film je přece jen fikce, nikoliv skutečnost. V tomto případě zcela jistě. Inu, i na Novinky.cz se dočtete filmových recenzí hodných ...náctiletých.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Dialogově humorně úsměvné s krásnými kostýmy a skvělým hereckým obsazením. Výborná kamera, výborná hudba a intenzitou dobře vyrovnaný zvuk. Moc pěkná pohádka. Děkuji všem tvůrcům a především p. Jitce Rudolfové.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Pro mě jakési nepohádkové sci-fi; s nepřijatelně velkoHubýmy nabubřelými "nadpozemskými" monology. Kostýmová výprava výborná, pěkné softwarové hvězdné městečko, ale žádný humor, který by dokázal na mé tváři vykouzlit alespoň malý vánoční úsměv. Tedy mimo dopadu Terezky roztomilé Vořížkové do dřevěné boudy. Vtipný humor nahrazen ubohým "šaškováním" Siria a ostatně i dalších hvězdných hereckých postav hvězdného nebe. To Hodinářův učeň je jiné scénáristicky propracované kafé. Pro mě velké štědrovečerní zklamání roku 2020.

plakát

Rozprostři křídla (2019) 

Natočení bylo inspirováno skutečným příběhem. Obdivuhodná odhodlanost, zanícenost i trpělivost ochránce přírody nazývaného „ptačím otcem“ a nadšení jeho filmového syna spolu s následným přičiněním filmových tvůrců nám divákům přináší poznat jeden z nejúchvatnějších příběhů jednoho života. Zde byl pravděpodobně zdroj nápadu pro napsání scénáře tohoto filmu: https://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/93491/letejte-s-ptaky-zazijte-35-minut-vecnosti-francouz-bere-lidi-do-oblak-aby-vedli-migrujici-husy.html

plakát

Zrádci - Vstup do prázdnoty (2020) (epizoda) 

Po prvním dílu: dějový obsah a herecké výkony prozatím nehodnotím, ale z hlediska profesionality, tedy technického provedení (zvuk, obraz) naprostý propadák. Zvuk je příšerný. Samé huhlání, slova a celé věty mnohdy nesrozumitelné. A hudba? Opět selhání. Jde tady snad o extrémně hlasité reklamy na komerčních TV? Nebo krimi/thriller na ČT1! Herec huhňá? Tak si to zesílíš. Přestanou huhňat a vypálí Ti do uší Ostrouchovova hudba, div se z toho sousedi nad nebo pod tebou nezblázní i Ty sám jsi na pokraji šílenství. A co obraz? Někdy podivně rozmazaný a nevhodně kolorovaný. Celkově: amatérština na hraně pomatenosti a nevšední snahy o získání jakéhosi pochybného filmařského kreditu!?

plakát

Klec (2019) (TV film) 

KRYŠTOFE !!!! Doufám, že se tak nechováš běžně!! :-) Pane Jiří Strachu a pane Epsteine, vážně dobrý počin.Díky

plakát

Na střeše (2019) 

Jo, něco potenciálního v tom Jirkovi je. Ale má poněkud problém. Jeho kukuč a pigi výšku mnozí nesnášejí. To se mě ale netýká, přestože měřím něco přes 190 cm. Jirko, přeji mnoho úspěchů, i když nemáš postavu a kukuč jako ti, kteří Ti dávají hodnocení "odpad" nebo pouhou jednu hvězdu. :-)

plakát

3 dny v Quiberonu (2018) 

Hmmm, když se na našem trhu objeví něco slušného, tím nemyslím komerční hovadinky, tak se nenajde žádné dabingové studio, které by na tomto filmovém šperku zapracovalo. Vždyť to přece není problém z němčiny, nejedná se o japonský jazyk.

plakát

Gympl (2007) 

Pozdě, ale přece. Dříve ke mě Gympl nedorazil, trvalo mu to tedy dlouhých 12 let. A asi by ani vůbec nedorazil, kdyby ČT1 v čele s panem generálním ředitelem ("přilákat mladé k obrazovkám ČT1") nezařadila tuto komedii ?! (spíše opravdu jen drama) do pořadu jednoho březnového dne 2019. Také jsem absolventem gymplu. To už je ale dávno. Také jsem z mladické nerozvážnosti dělal blbosti. Ale to byly jenom drobnosti. Snažím jsem se pochopit důvody takového chování dnešní mladé generace. Je jasné, že vše kolem nás každého jedince hodně ovlivňuje. Když je táta bezohledný, arogantní a bezcharakterní člověk, honící se za penězi a mocí, jak asi může vychovat svého syna či dceru? Výchova začíná od útlého dětství, na gymplu je na to příliš pozdě. Ještě že se nemusím živit učitelskou profesí, protože kdyby ano, nejspíše bych nyní bručel kdesi za mřížemi. :-) Čus bus vy mladí a uvědomte si, že na gymplu by jste měli být už téměř zralí a zodpovědní lidé.

plakát

MOST! (2019) (seriál) odpad!

NO TO JE SÍLA!! Odvysílat to v nočních hodinách na ČT Art, nic proti tomu. Ale nacpat tu vulgární hovadinu na ČT1, tomu říkám obrovská arogance vůči divákům ČT1. Ve snaze přiblížit se mladým a přilákat je k obrazovkám uvádí ČT1, řekl bych artový seriál pro NENÁROČNÉ MLADÉ DIVÁKY, absolutně neuváženě. Vysílání ČT1 mi doposud vždycky připadalo vyvážené, nevulgární a proto zcela jistě zahrnovalo vždy diváky spíše středního a staršího věku. Ředitel ČT Petr Dvořák to chce změnit. Je možné, že se mu to podaří. Ta drtivá většina původních zmíněných diváků pak raději uchytne nějakou knihu a na vysílání ČT1 a na pana Dvořáka hodí bobek. A v konečné fázi po průzkumu divácké sledovanosti ČT1 pan Dvořák zjistí, že mu na ČT1 sice nějací mladí diváci počet navýšili, ale ta drtivá většina původních diváků si raději čte v posteli knihy, místo aby koukali na ČT1. Díky pane Dvořáku, stává se ze mě pomalu docela sečtělý člověk, což mi přidává sebevědomí sečtělého a inteligentního člověka. Získáte možná 10, 15% nových mladých diváků a současně 50 a možná i více původních diváků ztratíte. Blahopřeji pane Petře Dvořáku tam do kanceláře generálního ředitele ČT1. Doporučil bych Vám, nyní po odvysílání, provést průzkum u diváků 40 let a starších se spokojeností náplně večerního programu ČT1. Těch "několik málo" mladých, kterým se tak vnucujete a kterým se ta ubohost líbí vám v ČT počet diváků nenavýší.