Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (735)

plakát

Probudím se včera (2012) 

Já se vážně bavil. Nic zázračného jsem neočekával, o to víc dostal.

plakát

Kon-Tiki (2012) 

118 minut zbytečně natahovalo čas a snižovalo mou pozornost téměř ke spánku. Odhaduji, že skutečnost, kterou prožíval T. Heyerdahl byla akčnější.

plakát

Život nikdy nekončí (2009) 

Na jedné straně nehoda, ochrnutí, zahořklost a v konečném důsledku zloba. Na druhé nevyrovnání se s minulostí a alkohol. A do třetice snad nenaplněná láska k osobě stejného pohlaví. Shrnuto, podtrženo, ...krásný a "lacině" nepodmaňující příběh dvou (chcete-li tří) životních ztroskotanců s koncem, jaký snad nikdo neodmítne.

plakát

Cesta do lesa (2012) 

Krásná kamera, to ano. Počítačem kolorované záběry přírody dodávají filmu lyrický nádech, ale to je asi tak vše. Obsahem a dialogy je Cesta do lesa nevýrazná, herecky nedávající dostatečně vyniknout ani takovým českým ikonám, jako je Eva Holubová, Jiří Schmitzer, Bolek Polívka či Tomáš Hanák. Prostě z dlaně si chlup nevytrhneš, když tam žádný není. A znovu opakuji, stejně jako jsem odsuzoval nadbytečný a nevhodný stupeň vulgarity v dialozích u prostoduchých Bařinových "Bobulí", musím i zde konstatovat, že kvalitní a humorný scénář nestojí na přespříliš vulgárních slovech, ale pouze jen a jen na inteligentním a skutečně humorném dialogu. Takovém, jaký vídáme např. ve filmech podepsaných Zdeňkem Svěrákem či Jiřím Vejdělkem. Inu, každý nemůže být stejně dobrý jako uvedený Z. Svěrák či J. Vejdělek, ale mohl by se alespoň vyvarovat nepřiměřených vulgarit. Nějaká ta "prdel" či "řiť" mi nevadí, to vítám jako přiměřené okořenění dialogů obyčejných lidí z našeho vesnického prostředí, které je mi hodně blízké a sympatické, ale dále už by to zacházet nemělo. Jsme přece kulturní národ, nebo snad ne? Už ne, pane Polívko?!

plakát

Rodina je základ státu (2011) 

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne či voda dojde. Tímto lidovým rčením lze vyjádřit osud jistého manažera v roli možná poněkud naivního, ale také i chtivého a přiživujícího se bílého koníka šéfů nejmenovaného finančního ústavu, jakých je v té naší, tunelářům přívětivé, zemičce mnoho. Rozhodněte sami, zda na první pohled docela sympatický, svou rodinu milující a vzdělaný Libor bude vaší kladnou či zápornou hereckou postavou. Udělejte si sami názor, zda věta "dělal jsem to všechno především pro vás, aby jste se měli dobře" obstojí v pozadí činů, které doprovází. Udělejte si sami názor, zda role "mrtvého brouka" - tedy role Liborovy manželky, která pohodlí a bohatství ráda přijímá a "pro jistotu se raději na nic neptá" není také spoluvinná. Vlastně oba, Libor i manželka ví, že něco není v pořádku, ale z pohodlnosti a strachu o své dobré bidlo proti tomu nic nedělají, ... a PAK, pak se ucho utrhne. Dobré, pane Sedláčku, to bylo fakt moc dobré, i když poněkud chladné a odtažité. Jó, a policajti pane Sedláčku nejsou vždy takové gumy, jak je zde prezentujete. Mějte prosím k lidem, kteří nám pomáhají a chrání nás více respektu. Ti řadoví si nezaslouží despekt. Natočte film o korupci těch vysoce postavených policajtů a o jejich závratných odměnách na úkor právě těch řadových, kteří to všechno za ty nahoře odmakají!!! To bych Vám vřele doporučil. Mohl by se jmenovat např. : Pomáhat a chránit všechny zkorumpované" či" Korupce je základ státu".

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) 

Lehoučká humorná oddechovka, hodna určitě více než té jedné ubohé hvězdičky. Já se docela slušně bavil paní Evo Holubová, Oldřichu Kaisere a mnozí další. Jen si neodpustím poznámku na adresu hereckého Mistra pana Bartošky. Myslíte Mistře, že nedostatek schopností opravdu humorně zvládnout humorné scénky lze nahrazovat vulgárními slovy? Nevymlouvejte se prosím na scénář. Roli jste nemusel přijímat nebo jste mohl dosáhnout jistých změn v textech. A slétněte prosím z těch vulgárně decentních a uhlazených hladin vašeho hereckého nebe, ... přibližte se více normálnímu světu. Vulgarita není normální! Je zarážející, jak v dnešní době mnozí již velmi populární a známí herci si dovolují ve svých filmových rolích slovně se vyjadřovat poněkud nevkusně. Chtějí tím snad dávat vzor mladým lidem, kteří vše rádi a ochotně přebírají? Pánové, Bartoško, Polívko, Postránecký a mnozí další, zamyslete se a neprzněte mluvu mladých lidí. Uvědomte si, že jste jim vzorem.

plakát

Svatá čtveřice (2012) 

Inu, Hřebejk se už asi dočista duševně pomátl a Mišulka Viewegh tím trpí už déle. Je zajímavé, co dokáží někteří lidé dělat pro to, aby se udrželi na vrcholu pomíjivé slávy. Prostě obsahově vymaštěná kravina, jejíž autoři sází na bulvární cítění diváka. Pan Viewegh by se měl zamyslet nad svou budoucností. Nebylo by kulturnímu národu lépe, kdyby se chopil lopaty? No, co na tom, že je to propad, hlavně že jsme si užili natáčení v Karibiku za sponzorovy peníze.

plakát

Plíživý měsíc (1968) 

V závěru na můj vkus zbytečně dlouhé a tudíž i nudné záběry. Přesto považuji obsahem i zpracováním Plíživý měsíc mezi westerny nadprůměrné.

plakát

Patrola (1975) 

Western, kdy hlavní "kladný" hrdina není zase až tak kladný a "záporáka" by jste snad nejraději přivítali u rodinného krbu v přátelském objetí. Zakončení příběhu bylo dosti utažené za vlasy. Tak tedy NIC MOC. Lepší kovbojku prožívám u TV obrazovky na ČT1 po 19.00 hodině v Událostech s "kladnou" , ale teprve třikrát rozvedenou Marcelkou Augustovou.

plakát

Utajený (2005) 

Hmm, tedy podle mě, žádný umělecký zázrak. Myšlenka scénáře dobrá, filmařsky promarněno. Jisté napětí sice u filmu diváka drží, ale na druhé straně neúměrně dlouhé statické záběry nudí až znervózňují. Je to jako by jste se prohrabávali jogurtem na dno kelímku ve snaze objevit v něm to nejsladší a nakonec zjistíte, že na dně vlastně nic není. Prostě a jednoduše, na konci filmu jsem byl v rozpacích a cítil se podveden. Inu, to jsou ty festivalové filmy, které se vždy a za každou cenu musí odchylovat od zbývající většiny. Na dvě hvězdy to není a na tři také ne. Dvě mínus.