Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (454)

plakát

Olga (2014) 

Olga byla svá, měla svoje hodnoty, a těch se celý život držela.... "Před nikým se nerozbrečet a hlavně se nepodělat.." Neměla problém říct, co si skutečně myslí komukoliv. Přesně jak to vystihla scéna při setkání s Klasem. Položit mu nepříjemné otázky, dokázal asi jen málo kdo. Ona s tím problém neměla.

plakát

Jamie vaří super rychlovky (2012) (pořad) 

Jako za 15 minut něco uvařit, co nejenže dobře vypadá, ale asi to i chutná, tak to je pořádná výzva. Mám tohoto chlapce ráda, je vtipný, vaření si očividně užívá, to jeho laškování s ingrediencemi, to nemá chybu.

plakát

Trampoty vodníka Jakoubka (2005) (TV film) 

Tak tuto pohádku jsem ještě neviděla, režie Vít Olmer??, Tak snad tam nebude hrát paní režisérová Chytrová. Sotva skončí úvodní titulky, už tam je. Musí vždycky hrát v jeho filmech??? Taky nechápu obsazení Jirky Korna, toho jsem poznala jen podle hlasu – mluvit nosem jen tak někdo neumí. Pohádku jsem nedokoukala, uši mi trhaly hrozné dialogy: „Ty jsi po tátovi vodník! Aha, tak proto se mi děti smály, když pod mojí židličkou ve škole byla loužička…“

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Zcela právem patří tento film mezi nejlepší. Prostě filmová radost, která nabízí relativně jednoduchý, ale silný příběh, inspirován skutečnou událostí a dobré vtipné dialogy. …“Kdo se nehýbe, nemlsá…“ …“ Tak si oslintejte uši, pomodlit a jít spát!..“ Na 100% se povedlo i obsazení. Francois Cluzet coby těžce postižený milionář se šlechtickým původem, který svůj handycap zvládá z noblesou a pokorou. Jeho protihráčem je Omar Sy. Ten je neuvěřitelně přirozený, hraje tak lehce a přesvědčivě. Největší síla filmu je v kontrastu povah hlavních představitelů a prostředí. Philippe hledá někoho, kdo by ho nejen uzvedl, ale hlavně ho nelitoval. A tak tento „výběrový pohovor“ vyhrává dvoumetrový černoch Driss, který původně vůbec nechtěl žádnou práci, stačí mu jen razítko, aby dostal podporu. Místo toho dostane nabídku na jeden měsíc práce. A tak začíná jejich společné soužití. Vtipné a odlehčené momenty (scény jako návštěva opery, let soukromým letadlem, paragliding, nebo stříhání vousů) se střídají s dramatickými a smutnými situacemi, že si člověk uvědomí, jaký je to dar, sám ráno vstát z postele a jít na toaletu.

plakát

Americké dopisy (2015) (TV film) 

Byla jsem na tento film velmi zvědavá, ALE děsila jsem se tak trochu, že když to točí Brabec, že to bude stát za prd. A stálo se. Jeho filmy jsou nekonečně vleklé, nudné a prázdné. Je to škoda, formát jakým Dvořák bezesporu byl, by si zasloužil daleko více, než jen ono sledování vláčků... Jeho Largo je neskutečně nádherné, ale tady bylo jen jakousi smutnou záplatou u nezajímavých, místy i trapných scén. Celkově se dalo dívat jen na Dvořáka a Dvořákovou - v podání herců Čermáka a Špalkovou.

plakát

Čert ví proč (2003) 

..."Lucifer: Chceš perly - dám ti perly. Apolena: ,,Ty hoď radši sviním! Lucifer: ,,Tak tolik jich teda zase nemám!..." Myslím, že to Lucifer v podání Csongora Kassaie dokonale vystihl. A peklo tady bylo hezké.

plakát

Já, robot (2004) 

Efektní film, obohacený vtipnými hláškami WillaSmitha: ..."Promiňte. Mám alergii na sračky..." Promiň, já vím, že jsi osamělá, ale tenhle vztah by nefungoval. Ty jsi kočka a já černej. Nechci zas bejt nešťastnej...." No tak doufejme, že za těch 20 let, co nám chybí do roku 2035, tady bude taky nějaký vědec, co nás bude varovat před zákeřností domácích robotů a nějaký paranoidní policista, co bude mít alespoň jednu ruku ze speciální slitiny, aby nás zachránil. A ještě takový dovětek - ať proboha robotí zákony nepíší Češi, legislativa nám nikdy moc nešla. A kdoví jak by si to vyložily pozitronové mozky.

plakát

Strach má velké oči (1980) (TV film) 

... Polévka se píše s F nebo P?... F je hezčí...". Mám tuto pohádku velmi ráda, pro její humor, krásné písničky, úžasné obsazení. A těch polévek, které jsem neměla šanci ochutnat...račí, chřestová, želvý. Jako dítko školou povinné, jsem položila nevinný dotaz naší školní kuchařce, zda by taky neudělala třeba račí polévku. A tato žena, která svůj všechen humor vydala do jídel, co nám vařila, se na mě podívala pohledem, který by jí nejdrsnější gangstér mohl závidět a celá rudá jako rak, na mne zaječela, že nemám být drzá.

plakát

Tootsie (1982) 

..." Já se pekla nebojím, bojím se nezaměstnanosti...." Michael Dorsey je dobrý herec, ale protože je velmi často svůj a neústupný, o roli příliš často nezavadí. A tak dostane šílený nápad – když ho nechtějí jako muže, stává se Dorothy Michaels. Ženou, která si nenechá nic líbit a díky tomu dostane svou roli v televizním seriálu. Právě její razantní přístup, jakým řeší vše kolem sebe, zajistí, že má seriál obrovskou sledovanost. A i přesto, že to není na první pohled krásná žena, má mimořádné kouzlo osobnosti a charisma, a tak se stává "miláčkem" okolí. A to dokonale umí Dustin Hoffman. Jen málokdo zvládne zahrát opačné pohlaví, jako se to Dustinovi povedlo. Taky bych nechtěla zapomenout na příjemný dabing Václava Postráneckého, asi si to taky musel užít…

plakát

Barrandovský Silvestr 2014 (2014) (pořad) odpad!

Existují chvíle, kdyby mi vůbec nevadil výpadek elektrické energie. A nebo totální výpadek televizního signálu. Jako třeba 31. prosince. I za minulého režimu dokázali svěřit televizní zábavu na Silvestra tomu nejlepšímu, panu Menšíkovi. A on nasadil hodně vysokou laťku. Ne, opravdu si nemyslím, že po 25 letech, je nejlepší ze všech Brožová. Tady prostě něco nesedí!

Ovládací panel
2 body