Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (454)

plakát

Hodíme se k sobě, miláčku...? (1974) 

Mám ráda scény, kde je Iva Janžurová a její Kája - František Peterka. To je perfektní dvojka, ty jejich hádky a pak usmiřování. ..."Je to zelená. Ne, zelenkavá.... Co mě vždycky dokonale rozesměje, jak Janžurka během předávání dobře míněných rad své kamarádce klepe cigaretový popel do boty, kterou má na stole. A pak si to uvědomí a hodí botu na zem aniž by přestala mluvit... To prostě umí jen Janžurová:-))

plakát

Santa Claus (1994) 

Hodně nenáročný snímek.

plakát

Počátek (2010) 

Jako kdybych byla v nějaké počítačové hře, děj kolem mě svištel světelnou rychlostí a já celou dobu přemýšlela, zda je to sen nebo realita. Běžně mi nedělá problém velmi detailně převyprávět děj ale tady to není zase tak jednoduché. Partička zlodějů, která se soustředí na krádež myšlenek, jde dobrovolně spát, aby ve snu se mohli zase navzájem uspat a tak se to opakuje ještě jednou. Nejvíce mě pobavil dialog: .. " A budeme muset koupit všechna místa v první třídě. Hm, koupil jsem celé aerolinky, připadalo mi to tak lepší..."

plakát

Kotva u přívozu (1980) (TV film) 

Asi jediný film o televizních hlasatelkách, ale proč ne... Rozhodně mi přišlo toto "uvádění " jednotlivých pořadů živou bytostí příjemnější než ten předtočený hlas, co nikdy neudělá žádný přebrebt, žádnou chybu. Ukázka šetření na nesprávném místě. Jana Šulcová vystřihla pracovně vytíženou ženu (jak v práci, tak i doma) a milující matku dospělého syna velmi věrohodně.

plakát

Pláž (2000) 

Samotný film je neslaný, nemastný. Přesto beru tento snímek na milost a to pro nádherné exteriéry. Fascinující příroda, průzračné moře, tajemná zákoutí. Člověk zatouží hodit si pár věcí do báglu a vydat se jen tak nazdařbůh do světa, vidět na vlastní oči všechny tyto čarokrásné divy přírody.

plakát

Anděl Páně (2005) 

..."Já vím, co mi na to chceš říct, Maruško. Miluj bližního svého! A víš, co já ti na to odpovím? Blbce ze mě dělat nebudeš...." A pak že se nedá udělat krásná pohádka srovnatelná s těmi starými, klasickými, bez kterých by vánoce prostě nebyly tím, čím mají být. Anděl Páně má vše, co má krásná pohádka mít - dobro, které zvítězí nad zlem, humor, lásku a příběh. Snímek je i dobře herecky obsazen. Trojan s Dvořákem jsou dobře sehraní a jejich vzájemné popichování nemá chybu.

plakát

Blázni a poloblázni (1994) 

Americké filmy s vánoční tématikou se málokdy povedou. A tento snímek je toho důkazem. To, že tam někdo lítá v santaklauském oblečku pod umělým sněhem ještě neznamená, že mě tím dojme.

plakát

Láska rohatá (2009) (TV film) 

Šišlající záprtek Mádl mě nebavil. A kdo nařídil Bohdalové aby taky šišlala? Chtěl snad tvůrce tímto říci, že čerti a čertice starší 500 let neumí zřetelně již artikulovat? Přijde mi to, jako když film je natočený pro nějaké interní potřeby asociace klinických logopedů a někdo ho pak omylem pustil na vánoce. Ano, je to celé takové zemité, neotesané a infantilní. Aurum čumárum.

plakát

Sněženky a machři (1982) 

Něco podobného zažil každý, kdo jel ve druháku na gymnáziu na povinný lyžařký výcvik. A že jsme si těch schovek po večerce před kantory ale užili:-)). Tak doufám, že pokojské už dneska vytírají i prach pod postelí. Tenkrát jsme to vyleštěli sami:-)) A vrcholem "neviditelného studenta" na pokoji s opačným pohlavím pak byla mluvící skříň (což není nic jiného, než že odpovídáte profesorovi aniž jste tázáni a dělí vás jen dveře od skříně). Tak to byl mastrštik, na který se nezapomíná. Pokaždé když dávají Sněženky, tak se dívám a užívám si zase ten studentský život.