Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Naprosto famozní a strhující film, který nahlédne do lidského nitra a navždy se už stane jeho součástí. Být nespravedlivě odsouzený, přijít o svobodu, o přátele a nechat se tak jenom semlít drsnou vezěńskou mašinérií a čekat na vykoupení v podobě smrti? S tím se hlavní hrdina Andy nikdy nesmířil. Ano, naděje nám dává křídla. A i když mu to trvalo hodně let, nikdy neztratil svoji naději a touhu znovu získat svobodu. Síla lidské duše je neomezená. Pro mě jeden z nejkrásnějších filmů.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Frank Darabont je můj oblíbený režisér, a filmy s vezeňskou tématikou prostě umí! Nádherný snímek o tom, že zázraky se mohou stát i na těch nejneočekávanějších místech, tam kde to opravdu nikdo ani nepředpokládá. Třeba ve vězení, pro odsouzené k smrti. A jak mi řekl jeden kamarád: „Jestli si chceš zabulit, tak se dívej až do konce.“ Tak to posílám dál, a prosím až do konce, film má 188 minut.

Thelma a Louise

Thelma a Louise (1991)

Moje oblíbená road movie. A na scénu vstupuje Brad Pitt… tak o něj tady naštěstí vůbec nešlo :-)). Bestarostná projížďka dvou kamarádek, která se změní v cestu odkud už není návratu zpět. Nádherný scénář, který Susan Sarandon a Geena Davis zahrály přímo fantasticky. Jak snadno se člověk může dostat na tu druhou stranu.

Saturnin

Saturnin (1994)

Velmi zdařilá adaptace knížka Zdenka Jirotky. Saturnin mne vždycky bezpečně "odbourá" a pořád mě bude královsky bavit. A je docela jedno, zda jde o film, seriál, divadelní zpracování a nebo knížku. Všechno beru! Ty nádherné hlášky: ...."Tvoje loď nemá plachtu, synovče?! Hned zítra je třeba spravit stožárovou plachtu! Saturnin: Stožár se nazývá předmět, na který při slavnostních přížitostech stoupá vlajka. To, na co stoupá plachta, se jmenuje stěžeň. Na této lodi nemá plachta na co stoupat. Tato loď nemá stěžeň..." Geniální Jana Synková v roli tety Kateřiny. A nebo Milouš v podání Petra Vacka. To prostě nemá chybu.

Chicago

Chicago (2002)

Chicago v jazzovém kabátku, velmi slušivém a dokonale padnoucím. Muzikál o sexu, vraždách, žárlivosti, a hlavně o krásném jazzu. Hudba zní v uších ještě několik hodin po závěrečných titulcích. Bordelmama v podání Queen Latifah nemá chybu. A samozřejmě Catherine – Zeta-Jones v roli dvojnásobné vražedkyně, zpěvem a tancem mile překvapila. Stejně tak jako divadelní adaptace tohoto muzikálu v divadle pod Palmovkou.