Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (256)

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

V letech 97/98 jsem rok a půl žila v Anglii a naprosto jasně si vybavuju, jaká byl Beckham vycházející hvězda a jak ho všichni milovali a uctívali, jak plnil stránky novin fotkami s Victorií, oba mladí, nádherní, úspěšní, zamilovaní. A úplně jsem zapomněla na ten pád po MS, jak se ze dne na den stal nejnenáviděnějším mužem v Anglii. Protože tak to bylo, oni ho nenáviděli k smrti. To mi ten dokument oživil především a nechápu jak to vůbec zvládli jako dvojice, jak to on osobně zvládl. Musím říct, že v mých očích tím hodně stoupl, mohl skončit na drogách někde v bordelu a umřít s koksem u nosu. Rodina pro něj byla vždycky nejvíc a to respektuju, svoje děti vychovali dobře a je vidět, že mají krásnej vztah. Celej ten dokument je fakt hezky udělanej, i když na konci už to trochu drhne, stejně je to na 5*. Já dokumenty obecně nesnáším a tady jsem milovala každou minutu a chtěla jsem, aby to bylo delší.

plakát

Únos letadla (2023) (seriál) 

Kdybych mohla dát 6*,tak bez mrknutí oka. Tam nebyl jedinej slabej díl. Napínavý od začátku do konce! Idris Elba vynikající. Jediný co mě mrzí, že je konec.

plakát

Únos letadla - Jednejte pomalu (2023) (epizoda) 

Parádní, nervy drásající díl. Celej ten seriál je je od začátku vynikající, nemám slov. Už dlouho jsem neviděla něco tak napínavyho. Jsem zvědavá jak to celý skončí protože absolutně netuším, kdo za tím stojí a proč.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Absolutně nepolibená herní předlohou jsem neměla žádný očekávání. Další  zombie apokalypsa? Starší chlap unavenej životem, pašuje malou vzpurnou holku přes celý Státy a to mě má jako bavit? Houbový zombíci? Jako sorry, nic nemůže překonat Živý mrtvý, to byly moje myšlenky. Dokonce jsem si první díly říkala, že nechápu ten hype. Jo, Pedro se mi líbil v Game of Thrones, to samé Bella, ta holka byla ranařka tam i tady, ale to bylo vše. Ale každý díl byl lepší a lepší, zároveň každý tak jiný, kolikrát úplně nečekaný. Třetí díl například to bylo mistrovský dílo. A vztah mezi Joelem a Ellie mně postupem času úplně dostal, to jsem prostě dlouho neviděla, takový herecký souznění, plno humoru a zároveň plno smutku, ten postupný vývoj od nezájmu a odmítání až po porozumění a uvědomění si, že láska může mít plno podob a ty nejhlubší vztahy nemusej být pokrevní. Zní to jako klišé jenže nebylo! A poslední dva díly.. Nechtějte abych znova prožívala poslední dva díly... Shrnuto podtrženo, bylo to smutný, napínavý, dojemný, strašidelný a bylo to krásný. Pedro Pascal, alias daddy Pascal je aktuálně numero uno na mým žebříčku, seriál jsem viděla už 2x, dokonce jsem začala koukat na Narcos a to nesnáším drogový kartely, ale tohle se mnou Pedro udělal. No a s hrůzou vyhlížím druhou řadu. Proč s hrůzou? Zasvěcení ví. 🥺Doporučuju. ♥️

plakát

Bridgertonovi - Série 2 (2022) (série) 

Druhá serie byla neskutečná! Ta chemie mezi Kate a Anthonym bylo něco, co se hned tak nevidí. Mělo to pomalý rozjezd, ale o to víc to na konci bouchlo! Ty pohledy, ty letmý doteky, ta atmosféra, dialogy, hudba, taneční pasáže, to bylo teda něco. Ústřední dvojice neuvěřitelná, takhle dobře to zahrát... koukala bych na ně dva ještě tak minimálně jednu celou serii, úplně mě mrzí, že to skončilo. První série byla dobrá, ale ta druhá..no nemám slov, nádhera.

plakát

Binec, který po tobě zůstává (2020) (seriál) 

Příběh se odehrává v malém španělském městečku v prostředí střední školy. Na místo přijíždí mladá učitelka s manželem, která nastupuje na uvolněné místo. Co ale dopředu netuší je, že její předchůdkyně, žáky i místními velmi oblíbená učitelka literatury, spáchala sebevraždu. Tedy vypadá to tak. Mladá žena, která sama nedávno utrpěla ztrátu matky a jejíž psychika je dost křehká i bez dalších traumat, začíná zjišťovat, že to co se stalo její předchůdkyni, by se mohlo stát i jí. Postupně odhaluje nejen pravou tvář ženy na jejíž místo nastoupila a která měla dost kostlivců ve skříni, ale také že nemůže věřit nikomu a dokonce ani sama sobě. Je to thriller, je to drama, je to sexy a je to vůbec dost dobrý, španělům tohle prostě poslední dobou jde! Jako bonus tam jednu ze zásadních vedlejších postav hraje můj oblíbenec z Vis a Vis, šarmantní Roberto Enríquez.

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Milující manžel špičkový lékař. Oddaná manželka a spokojená matka. Šťastný syn. Dokonalá rodina. Nevěra. Vražda. V tomhle strhujícím šesti dílném dramatu HBO nebudete do posledních 5 minut vědět, kde je pravda. Budete hádat, myslet si, že je to jasné, abyste v následujícím okamžiku pochybovali o všem, co jste doposud viděli a věděli. Čím blíže rozuzlení, tím větší pochybnosti. Nervy drásající až do konce. Vynikající herecké výkony. Letos jsem neviděla nic lepšího.

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

Já miluju horory a nestává se mi často, že bych se při jejich sledování naprosto iracionálně ohlížela za sebe jestli za mnou někdo nestojí, nebo si ve svejch letech pro lepší pocit v noci rosvítila po cestě na záchod. Ale takhle dobrý to je! Herci známí neznámí ( sexy Michiel Huisman z Hry o Trůny, Elizabeth Reaser ze Stmívání, Victoria Pedretti z 2. serie You) strašidelný prostředí , správně zamotanej ale zároveň gradující příběh, no není mi z toho úplně komfortně ještě druhej den a přesně takhle to mám ráda! :-) Netflix zase zaválel a to jsem kolem toho "chodila" týdny a říkala si že těch duchařin ve starých domech už jsem viděla dost...

plakát

Outsider - Fish in a Barrel (2020) (epizoda) 

Zjevení. Už dlouho mně tak nechytl 1. díl žádného seriálu jako Outsider a to jsem k tomu přišla jak slepej k houslím, náhodným listováním na HBOgo. Má to všechno co má pro mně správnej thriller mít. Napětí od prvního okamžiku, dobrý dialogy, uvěřitelný herce, aspoň jeden hodně známej ksicht, moment překvapení i nádech tajemna. Jsem hrozně zvědavá jak to dopadne, protože i když se odkryjí karty hned na začátku, smysl zatím nedává absolutně nic. Jason Bateman dobře Ty...Edit: na konci to ztratilo dech,ale furt to bylo aspoň do půlky fakt dobrý.

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Mladá Marie (Kaitlyn Dever) vystřídala za svůj život několik lepších a horších pěstounů a ona sama nepatří zrovna k bezproblémovým teenagerům. Má svůj vlastní pokoj v komunitě s dohledem, je obklopena mladými lidmi s podobným osudem a snaží se začlenit do společnosti. Jednoho dne je však doma napadena a znásilněna neznámým mužem v masce. Vyšetřování vede detektiv, kterému jde především o rychlé uzavření případu a vzhledem k dívčině minulosti, chování a především společenskému statusu situaci vyhodnotí jako smyšlenou a dokonce dívku donutí vše odvolat. O několik let později a na jiném místě v Americe napadne a znásilní maskovaný muž doma další dívku, tentokrát vzornou, důvěryhodnou studentku. Případu se ujme místní zkušená policistka, která ale celkem brzy pochopí, že takový případ sama nezvládne a požádá o spolupráci velmi ambiciozní detektivku( Toni Collette). Obě ženy případ naprosto pohltí a postupem času zjišťují, že obětí je víc a že násilník je velmi systematický, na místě nezanechává téměř žádné stopy a chová se jakoby znal policejní postupy vyšetřování. Mezitím ve dvou časových rovinách sledujeme především jak se první oběti nejen vinou policistů, ale i vinou okolí, hroutí pracně budovaný život pod rukama, jaký dopad to má na oběť číslo dvě a jak dva naprosto stejné případy mohou být posuzovány diametrálně odlišně, až z toho člověka mrazí.