Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (4)

Charlie Nguyen (režisér / scenárista / herec)

08.04.2013

Charlie Nguyen je vietnamsko-americký scénárista, producent, ale především režisér akčních filmů.Taktéž pracoval na sitcomech, dokumentech, televizních seriálech a na živé vystoupení koncertů. Je zakladatelem společnosti Cinema Pictures. K jeho prvním úspěchům patří  Hung Vuong the 18th/Thời Hùng Vương 18 z roku 1994, který… (více)

Nina Li (herečka)

04.02.2017

Nina Li Chi je čínská herečka a manželkou známého čínské herce Jet Li (od roku 1999), se kterým mají společně dva potomky. V roce 1981 se odstěhovala do Hongkongu, kde pracovala v obchodě s nábytkem. Poté se rozhodla jet do USA za studiem, vystudovala ekonomii. Její filmová kariéra začala, když se stala v roce 1986 vítězkou… (více)

Stephane Gauger (herec / režisér / scenárista)

08.04.2013

Stephane Gauger je americko-vietnamský režisér, scénarsta, kameraman a herec. Narodil se v Saigonu, v jižním Vietnamu. Později odjel do Kalifornie, kde prožil své mládí. Vystudoval zde státní univerzitu v oboru divadelní hra a francouzské literatury. Jeho životním setkáním byla spolupráce s kameramanem  Matthewem Libatiquem … (více)

Tony Bui (režisér)

19.04.2014

Tony Bui se narodil 14. září 1973 v Saigonu. Je to známý vietnamský režisér a producent žijící ve Spojených státech. Od dvou let žije v USA, kam se přestěhovala jeho rodina. Jeho otec provozoval videopůjčovnu, což ho vedlo k filmům. Rozhodl se studovat filmy na univerzitě Loyola Marymount v LA. Jeho debut byl úspěšný film Žlutý… (více)

Reklama