Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (109)

plakát

Gemini (1991) (TV film) 

Příběh by byl zajímavý, kdyby tvůrci nezapomněli na to, že dětská psychologie se liší od té "dospělácké".

plakát

Skús ma objať (1991) (TV film) 

Asi nastavovali zrcadlo společnosti období pádu totalitního režimu...

plakát

Neha (1991) 

Úvaha o prázdnotě mezilidských vztahů, plytkosti citů, o nedostatku něhy v dnešních lidech.

plakát

Rošáda (1991) (TV film) 

Parodie na americké akční filmy. Ani lesk Hollywoodu v podobě hlavní postavy jí však nepomohl. Další mat na šachovnici porevoluční "slovenské" kinematografie.

plakát

Súkromné životy (1990) 

Jako všechny Hanákovy filmy, i tento otevírá čas a prostor současné době, reálnímu životnímu dramatu. Nenabízí jednooký pohled na to, co předkládá před diváka. Není to pohled klíčovou dírkou, poskytuje výhled hned z několika oken. Tři životy zpleteny do jednoho vrkoče příběhu. V Hanákových filmech nic není jednoduché, nic není "jen tak". Divák není vtažen do příběhu, aby se musel rozhodnout, kdo je dobrý a kdo zlý. Ukazuje různou sílu osobností a nastěhuje se do mysli. Hluboce a živě. Až tak, že po vzhlédnutí filmu jsem si chtěla sednout do tichého tmavého koutku, popovídat si sama se sebou a znovu se najít.

plakát

R.S.C. (1990) 

Autor chtěl asi zasadit technický knokaut jedné generaci. Střetem dvou světů se mu povedlo srazit k zemi spíš sebe sama. Kýčovitým zobrazením lze jen těžko upoutat jak knokautovanou, tak vítěznou generaci.

plakát

Dovidenia v pekle, priatelia (1970) 

Silný vliv přežitků socialismu. Původní verze z období normalizace po úpravě, učesání, prostříhání, přizpůsobení nové době - a dílo je na světě. A také naděje, že po apokalypse může přece jen přijít vzkřísení. A peklo se nekoná.

plakát

Hráč na vlastnú päsť (1982) (seriál) 

Podobnou věc jsme provedli v sedmé třídě - ale my jsme třídní knihu s klasákem spálili, zůstal z nich pouze kousek obalu. Nikdy se nezjistilo, kdo přesně to byl. Ale vzrůšo kolem toho bylo zajímavější a tempo šetření dynamičtější než ve filmu. V porovnání s naší realitou je tohle vážná nuda.

plakát

13. komnata - 13. komnata Františka Ringo Čecha (2014) (epizoda) 

to sator: ČT pořad nestopla a nesmazala info (pořád je na jejich stránce), pouze jej v daný den 14. 3. stáhla z vysílání kvůli nasazení životopisu Otakara Brouska, který v ten den zemřel - tuhle komnatu pak odvysílali v náhradním termínu 11. 4. Dělají to přece pokaždé s večerním pořadem, když nějaká osobnost zemře, to není žádná novinka.

plakát

Čerešňový chlapec (2011) (TV film) 

Novinářský hyenizmus v praxi. Hlavní důvod, proč jsem tohle řemeslo pověsila na hřebík velmi brzy. Na film jsem se původně chtěla dívat pouze kvůli Martě Vančurové. Nelituji - a ne jen kvůli ní. Milé překvapení od Párnického po letech.