Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (809)

plakát

Desátý muž (1988) (TV film) 

Nesmyslnost a tragedie války vždy lépe vynikne na příbězích jednotlivců, kteří ve vyjímečných situacích a pod tlakem jednají zcela pudově.Přidáte -li k tomu zcela vyjímečný herecký výkon A. Hopkinse filmový zážitek je tady.

plakát

Dešťová víla (2010) 

Vice Kerekes více sedí ty sexy polohy hraní.To chudé obyčejné děvče je málo uvěřitelné!!

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Otevřeme - li vrata zoologické zahrady po 40 létech musí jednoznačně nastat chaos. Urvi si co můžeš za každou cenu. Pokřivená morálka komunistické éry. Je to podle vzoru soudruhů z východu a ten zní : vše je důležitější než lidský život.

plakát

Diaz: Neuklízej tu krev (2012) 

Režie nemá objektivní nadhled k danému tématu trochu jako v ruských filmech socialistické éry.Dobro a zlo je určeno.Začátek filmu je dosti utahaný.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Není to komedie k popukání,ale život není komedie k popukání.Občas se zasmějete,občas pousmějete a mezitím i pláčete.Je však důležité ,kde a s kým jsme ve startu a také jak jsme vybaveni geneticky.Máme v té oblasti chalupu a už jako dítě jsem si všimla jak odlišný může život být.A to samozřejmě nemyslím jen hmotné statky.Ale především způsob myšlení,nastavení hodnot a všudypřítomný alkohol.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Film se zaměřuje především na vykreslení atmosféry doby a tím pádem i příčin chování obyvatel stalinistického Sovětského svazu.Atmosféry všeobjímajícího strachu z represí jakéhokoli náznaku nesouhlasu s politikou státu. Je pak až s podivem,že si hlavní hrdina zachová špetku soucitu a vlastní vůle.Bohužel druhá polovina filmu se už tak nepovedla.

plakát

Divadlo ve filmu: Maryša (2021) (divadelní záznam) 

Stále aktuální téma. Přijmout rozhodnutí,které se nám nelíbí a vyhovět. Popírat vlastní pocity a žít podle představ jiných. Nikdy to nedopadá dobře. Nemusí to být tak vyhrocené jako u Maryši,ale popírat své city a ubližovat sobě je taky tragédie. Je to tak živé,že není třeba dokonalých kulis. S kamerou jsou pak emoce ještě výraznější a bližší.

plakát

Dívčí škola Al Rawabi (2021) (seriál) 

Drsný závěr ve světě, který uctívá přehnanou prudérnost u dospívajících dívek,které touží po lásce. Nezdravé ovzduší bez opačného pohlaví a opět frustrace z rodinného prostředí, které vede k projevům šikany jako prostředku k vybití vlastní potlačené nespokojenosti.

plakát

Dívka z Osla (2021) (seriál) 

Napínavé od začátku do konce. Námět již často zpracovaný,ale přesto trochu jiný. Utajený vztah,který vše zkomplikuje jako ostatně vždycky v životě. Je těžké pochopit,že se svět vůbec nemění. Věčná nenávist,nesnášenlivost a netolerance. Asi to skončí jen se zánikem života na téhle planetě. Třeba je náš život jen jakýmsi pokusem kam až to lidstvo dotáhne.

plakát

Divoká stvoření jižních krajin (2012) 

Je to film o lásce ke svobodě, kterou člověk vyměnil za relativně pohodlnější život v civilizaci,kde už svoboda neexistuje.A o to jde obyvatelům Bathtubu dle mého názoru především.A jestli je dětství hlavní představitelky nešťastné toť otázka! Myslím, že v tzv. civilizované společnosti je mnohem víc osamělých dětí, které nemají to štěstí být milovány aspoň jedním z rodičů.