Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

Hlava plná metalu (2013) 

Skvělá dosti depresivní atmosféra, velice, velice působivá smrt Baldura, která celý film pohání, a i když metalové snažení Hery nebylo nejkvalitnější, ti její tři norští kamarádi vše vynahradili. Plus 1 hvězdička za Megadeth na konec.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Tak tohle je způsob, jak udělat film o upírech aniž by to byla nějaká trapná lovestory se strašně stupidním příběhem. Geniálně natočeno, výborné obsazení a superdivná hudba, která úžasně podporuje onu hypnoticky melancholickou atmosféru zapomenutých nelidí ve světě zombíků. No prostě super film s hlubší myšlenkou, výborným pohledem na upíry, ve kterém ta skutečnost, že tam hrál Hiddles byla ne podstatou, proč se mi to tak líbilo, ale jen třešničkou na dortu.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Stvořeno pro ty, kdo ocení spoustu narážek na příběhy z Eddy, hordy severských bohů, kýble krve a křesťanská jatka.V prvních pár minutách objeví Ódin, jeho Hugin, Munin i Gungnir, pak je to čím dál lepší a v posledních epizodách dostanete Uppsalu a celý nordický pantheon. Všem hercům tu vikingské chování prostě věříte, jste za ně šťastní, když umírají se slovem Valhalla na rtech a na konci série se vám všichni tak zhnusí, že kdyby tu nebyl naprosto geniální pošuk Floki, tak vám jako sympaťák přijde už jenom Seer.

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Pro mě byl film velkým překvapením, protože sem od něj kromě jako vždy geniálního Gustafa Skarsgårda neočekávala vůbec nic. Líbilo se mi, že příběh zbytečně filmově nedramatizovali a to, že konečně tuším o čem bylo muzeum Kon-Tiki v Oslu v jehož nitru sem se toho teda moc nedozvěděla.

plakát

Desperate Romantics (2009) (seriál) 

Kdyby udrželi úroveň prvních tří dílů celou dobu, dostala by ode mě tato nedělní malířská oddechovka pět hvězdiček a zařadila by se mezi mé oblíbené seriály. Ale dammit! Po třetím díle výrazně klesá úroveň příběhu a jde to celý do kytek - měli se prostě stát slavní trochu pozdějc... Celkově to ale bylo velice převelice zábavný, většinou hafo vtipný a božský (často polonahý až nahý) Aidan tento seriál zvedl ještě o level výš.

plakát

Turnaj zabijáků (2009) 

Ultrabéčkovitý béčko obsahující spoustu hlav rozletujících se na kaši, zbytečný kýble umělé krve, absurdní scénu v baru a spoustu dalších úletů, hroznou postavu kněze a naprosto debilní konec. Jo a taky epickýho Iana, který je jediným důvodem proč sem dala jednu hvězdičku a ne odpad.

plakát

Finnish Summer with Turisas, A (2008) 

Finská hudební dokonalost a navíc ještě Warlord Nygård přitloukající rybu k prknu...co víc si člověk může přát?

plakát

Chemical Wedding (2008) 

O Crowleym sice něco tuším, ale tohle bylo celý divný. 2 hvězdičky za Bruce a taky za to, že mi film osvětlil kousek textu z Moonchild.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Všechny změny v příběhu byly nutné udělat, aby se kniha dala vůbec na plátno převést a je vidět, že se na těch změnách podílel i Neil Gaiman, neboť jsou všechny chytře provedeny. Krom hudby a zpracování je tu výborné také obsazení: hvězdička naprosto úžasná, Tristran sympatický, Lillim ďábelské, ale nejlepší je Mark Williams - tu kozí roli zvládá naprosto bravůrně. A taky je tu Septimus, který se stal ve filmu (narozdíl od knížky), díky ztvárnění Marka Stronga, mým oblíbencem. Prostě super.

plakát

Drákulův polibek (2006) (TV film) 

Příběh slabota, ale i když "The Count" je prostě Gary Oldman, tak Marc Warren si to dával epicky, vypadal neuvěřitelně dobře a ty jeho nehty byly naprosto infernální. Takže ty dvě hvězdičky dávám prakticky jenom kvůli němu.