Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Nejlepší sci-fi všech dob. Podmanivá hudba, výprava, hlavní hrdina osamělý detektiv, dekadentní atmosféra přelidněné země, vizuální stránka tak typická pro Ridleyho Scotta. Skvělý námět převedený na plátno, ne vždy srozumitelného P.K. Dicka. Hlavní myšlenka: "Lidé se chovají jako vraždící roboti a androidi jako citlivé bytosti".

Soupeři

Soupeři (1977)

Prvotina Ridleyho Scotta dává tušit velký režisérský talent. Historický film, který ve mě místy vyvolává pocit reportáže (podobně jako Markéta Lazarová).

Waterloo

Waterloo (1970)

Úžasný historický velkofilm! Vše bylo reálné, o počítačových dokreslovačkách si mohl Bondarčuk v roce 1970 nechat zdát. V té době 1 MB počítačové paměti vážil 50 kg a stál 5 000 $. Herecké obsazení je bombastické. Rod Steiger a Christopher Plummer v rolí Napoleona a Wellingtona jsou dodnes nedostižní.

Podraz

Podraz (1973)

Kolem roku 1970 se točila řada podařených retro filmů. Podraz je z nich nejlepší. Do nejmenších detailů dotažená výprava. Napětí do posledního okamžiku. Sehraný herecký koncert Newmana a Redforda a nezapomenutelné hlášky: "Když to na někoho hraješ, pij gin. Nepozná, že je křtěnej." "Kdo je kavka? Lonnegan. Prachy na dřevo!" "Od tý doby co sejmuli Luthera, víc jak dvě stě chlapů neseženu."

Mužská záležitost

Mužská záležitost (1981)

Claude Brasseur a Jean-Louis Trintignant ve francouzské detektivce dokonale vykreslili jemné předivo chlapského přátelství, ke kterému není třeba slov a podraz se trestá pádem z kola.

Americká krása

Americká krása (1999)

Facka do tváře amerického konzumu. Filmový manifest mužů po čtyřicítce.

Kam zmizel kurýr

Kam zmizel kurýr (1981)

Ukázky z českých sci-fi filmů pospojované pátráním po kurýrovi vezoucím mezigalaktickou poštu, který údajně havaroval v Čechách v 17. století.

Hra na pláč

Hra na pláč (1992)

Velmi zvláštní film s neobvyklou atmosférou. "Už jsi si někdy sbíral vyražené zuby zlámanými prsty?" Otázka bývalého příslušníka IRA drzému stavbyvedoucímu.

Společník

Společník (1971)

Claude Brasseur skvěle zahrál drobného kriminálníčka, který se na policii tváří jako napravený zločinec. Neprávem zapomenutá francouzská kriminálka ze 70. let.