Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Rocky

Rocky (1976)

Rocky vs. Apollo !! Stallone napsal scenar na bedne od pomerancu ve skladu kde pracoval,film byl nizkorozpoctovy nemeli ani na dalsiho krocana ktereho paulie vyhazuje ze dveri na dvur! :-) museli to natocit na poprve! dnes je to boxerska i filmova legenda ktera se v roce 1976 stala nejlepsim filmem na oscarech. pro me je to top film,na ktery se kouknu vzdy zas a znova! Klubový průměrný boxer dostane šanci na zápas proti mistru světa v těžké váze, který bere celou záležitost na lehkou váhu a nevěnuje přípravě dostatek usilí ,ztratil už štávu a "pohled tigra" . Za to zarputilec Rocky ucítí svou životní šanci a pustí se do přípravy s vervou. Zatímco šampion vykřikuje že soka složí po třech kolech, vyzyvatel ho hned v prvním kole pošle k zemi a šampion je počítán. pak se strhne souboj "jaký svět boxu ještě neviděl" Rocky splní ukol který si dal a to vydržet celý zápas a nebýt knockoutován . Sportovní drama jak má být!!

Kmotr

Kmotr (1972)

Většinou když se natočí film podle knihy, není to to pravé, ale Kmotr je neuvěřitelný, bohužel má o trochu míň prostoru než v knize don Vito Corleone, skvěle hraný Marlonem Brandem, ale vše podstatné bylo řečeno. A Vitův příběh se rozvine v druhém díle. Film je hereckým koncertem Al Pacina, který svou postavu Michaela Corleoneho dovedl k dokonalosti a protáhl ji skvělým vývojem. Mario Puzo napsal neuvěřitelně poutavý příběh plný zvratů který vám nedá vydechnout a těšil jsem se z práce domu abych si mohl číst, jednoznačně nejlepší knížka jakou jsem četl. Přesně to okopíroval Coppola na plátno, výborná hudba doprovázející film. Výborné herecké obsazení, to je filmový Kmotr.

Predátor

Predátor (1987)

Dodnes si vzpomínám jak mi Predátor s mým oblíbeným Arnoldem pořád utíkal. Jednou ho dávali na Nově ( mohl být tak rok 96-97 ?? ) v 23:15 to začínalo a já ve 23:10 usnul :-D asi půl rok, možná rok nato ho dávali znovu a já opět usnul ale máma přišla a vzbudila mě že už to začíná, koukal jsem z postele na tv v pokojíku a postupně se mi otevírala huba dokořán a já byl nadšený, po skončení ve mě nechal takovou stopu že jsem ho sháněl jako šílený a nemohl ho sehnat, ani v půjčovně ho neměli. S Komandem to byl můj nejoblíbenější Arnieho film, kvalitu T2 jsem dokázal ocenit o něco později, přece jen příběh je už složitější. To napětí, co že je tam vlastně loví a depka z toho pralesa ve mě zanechala stopu už v těch zhruba 10-11 letech, výborná hudba podtrhující hustotu atmosféry. Film jsem viděl už milionkrát ale pořád je ve mě ten pocit jako tenkrát poprvé :-D . Major Dutch Shaeffer je po T800 nejlepší Arnoldova postava kteru zahrál na výbornou a z jeho velení šel respekt. Dál indián Billy ( Billy Landham ) který na začátku najde první stažené oběti a už od začátku ví že něco není jak by mělo, že v jungli něco čeká, není to člověk a všechny to zabije. Černý drsňák Mac ( Bill Duke ) který nijak neprojevuje emoce, do doby než je zabit jeho nejlepší přítel, člen stejné týmu Blain ( Jesse Ventura ) a chce pomstu, což se mu s neznámým tvorem stane osudným. Do toho nafoukaný Dillon ( Carl Weathers- Apollo z Rockyho ) který do všeho vlastně celý Dutchův záchranný tým navezl. + Poncho a Hawkins a souhlasím že je to jedno z nejhustějších komand ve filmu, skvěle poskládané a role dobře přidělené aby tento kultovní snímek mohl vzniknout. No a obrovitý (snad 220cm vysoký ??? ) Kevin Peter Hall v obleku Predátora.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Dost možná nejlepší Arnoldův film, výborné vyprávění poutavého příběhu. Arnold v roli robota exceluje. Pro mě lepší než první díl, který byl zase ale děsivější. Jinak to že přísahá že nikoho nezabije je jen proto že je naprogramovaný tak aby musel poslouchat Johna . Jinak by každýho odpráskl bez mrknutí.

Komando

Komando (1985)

Proradná banda unese malou Jenny, ale co mohli udělat horšího když její milující otec je nabušený, nemilosrdný, chladnokrevný, bývalý elitní voják John Matrix v podání Arnolda Schwarzeneggera ?? Brzy zjistí svou velkou chybu když jejich sídlo na jinak opuštěném ostrově začne postupně vylétávat do vzduchu, jejich poskoci jsou vyvražďováni po minutách v počtu asi jako když zapálíte mraveniště, jejich šéf je brokovnicí vystřelen z okna a největší tvrďák probodnut vytrženou trubkou z parovodu :-D . Plno nezapomenutelných hlášek : Čeho se bojíte generále?? - Že vznikne III. světová . Co budeme dělat teď - nakupovat. Vypustil jsi páru Bennette !!!! Klasika, pro mě měřítko pro akční film.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

SLY DEKUJI Tak jsem se konecne dockal. a nasytil ,naprosto perfektni film,ve kterem je od kazdeho kousek. kazda hvezda tohoto filmu v nem ma svou typickou scenu, Stathamovske rvacky jake zname napr. z Kuryra, Jet -Li sve obvykle rychle nohy a ruce pri svych bitkach. Co se tyce obsazeni 100% odehraji Stallone,Statham, Dalsi clenove party jsou upozadneni Lundgren,Jet Li odehraji tak 60% filmu a Terry Crewes s Randy Couturem tka 45 % Filmu nehodnotim vykon ale cas straveny na platne. Spoustu drsnych hlasek na ktere jsme byli zvykli my kteri jsme vyrustali v 90. letec minuleho stoleti a vyrustali na Rambovi,Komandu atd... Scena ve ktere jsou na scene Sly a Arnie spolecne s Willisem je vyborne osvezeni a primoneuti starych dobrych casu trva to par sekund ale parada... Jen jednu scenu bych vyzvednul nad vsechny ostatni a to : Statham na basketbalovem hristi (kdo uz videl da mi za pravdu) to je navrat do nejlepsi doby akcnich filmu ,neni nijak dulezita pro dej ale pro zaplesani srdce akcniho fanouska kdy kladas kvuli zenske zboucha bandu grazlu a zahlasi super kecy, jako : Co chces ? - Tvuj zivot, ... priste takhle splasknu tvoje koule priteli... Ted uz vis cim se zivim, nejsem dokonaly ale mela jsi pockat, stal jsem za to. jednoduse skvely . myslim ze fandove v mem veku kteri vyrustali na filmech kde se kopalo ,mlatilo ,strilelo bez zrychlenych neprehlednych efektu budou souhlasit kdyz napisu : SLY DEKUJEM

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

U Ramba je nejpodivnější že mě se nejvíc líbil asi třetí a později čtvrtý díl :-D První krev je zase nejreálnější a i tak je zajímavý a ty fízlové vás s**ou a fandíte Rambovi. Výborný hlášky : jestli tam chcete poslat 200 poldů tak si připravte - na co?? - dostatečnou zásobu pytlů na těla. Já nepřišel zachránit jeho před vámi, ale vás před ním ;-)

96 hodin

96 hodin (2008)

Nářez- to je slovo které tenhle film vystihuje. Liam Neeson jako nekompromisní masakrátor co postaví podsvětí v Paříži na nohy. Oceňuju že ve filmu neukazujou jak ten hodný taťka z USA zachraňuje všechny ty unesené dívky, neukazujou že jeden maník dokáže položit celej Albánskej gang a zachránit všechny unesené. Jde jen po záchraně své dcery, a likviduje všechny kdo je v tom zapletenej, kdo může mít odpovědi, kdo může vědět kde je. Bitky jsou perfektně natočený, Neeson precizní a v roli excelentní. Film odsýpá neskutečným tempem a má neuvěřitelný náboj. Zkrátka adrenalinová jízda. 96 hodin je dost možná to nejlepší, nebo určitě jedno z nejlepších co se kdy v akčním žánru natočilo.

Lhář, lhář

Lhář, lhář (1997)

Jim Carrey jako prolhaný právník, kterému 24 hodin nejde lhát a celý život se mu obrátí naruby, film nemá chybu. Jim exceluje, kousek jednoho herce, ostatní nejdou třeba.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Výborný vyprávěný příběh neprávem odsouzeného Andyho Duffersena, film je celou dobu na jednom místě, ve vězení Shawshank ale vůbec to neotravuje a vynikající konec který prozrazovat nebudu, přišli by jste o všechno :-D