Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení herci (10)

Arnold Schwarzenegger

I když jako starší už vidím někdy toporné herectví tohoto Rakouského dubu, miloval jsem jeho filmy jako malý a rád většinu z nich zkouknu i teď, Terminátor 2 , Predátor , Komando.... Nejvíce mu sedla role T800 kde nemusí nijak mimikou obličeje ohromovat ale kamenná tvář je mu vlastní. Arnold Schwarzenegger je podle mě jeden z nejůspěšnějších, ne li vůbec nejůspěšnější člověk všech dob. Dokázal jak na poli sportovním, hereckém tak i politickém velké věci, ctižádostivý,zarputilý, takový podle mě Arnold je, jde si za svým cílem stůj co stůj.

Sylvester Stallone

Druhý nejsvalnatější herec???? asi ne ale určitě nejznámější. Sylvester není jen vynikající herec ale dokáže si film napsat, zrežírovat a zahrát si i hlavní roli což je obdivuhodné. Do 30 let se jen tak protloukal životem, dokud nenapsal scénář k Rockymu, údajně někde ve skladišti kde pracoval, na bedně od pomerančů. Obíhal studia a nabízel jim svůj film, tam se všude zamlouval, ale tvůrci viděli v hlavní roli radši známé borce jako je Burt Reynolds nebo Robert Redford. Sly měl podmínku že film neprodá pokud nedostane hlavní roli. Nakonec souhlasilo studio United Artist a natočilo nízkorozpočtový film s obrovskými zisky a úspěchem, který završil svůj úspěch na Oscarech. V kostce je Sly jeden z největších akčních hrdinů všech dob, co se týče hereckého umění, možná vůbec nejlepší.

Jean-Claude Van Damme

Pro mě patří do svaté trojice akčního filmu Schwarzenegger - Stallone - Van Damme. Tento belgický rodák který dokázal ohromit muže rolemi neohroženého,silného tvrdého kopajícího bojovníka. A ženy svým charismatickým vzhledem a sexy úsměvem. JCVD zažíval svůj vrchol kolem roku 95 dokdy točil jeden skvělý snímek za druhým a lidi ve videopůjčovnách si jeho filmy musli zamlouvat aby jim ho nevyfoukl někdo před ním. Poté to šlo s jeho filmotékou trochu z kopce aby se po roce 2010 vrátil se snímky Assasination game kde si zahrál po boku se svým nástupcem Scottem Adkinsem a filmem Six Bullets. I některé snímky po roce 95 byli více než slušné, např. Double team nebo Peklo, ovšem vůbec se nevyvedlo ani jedno pokračování skvělého sci-fi akčňáku Univerzální voják z roku 92. Ale snímky Six bullets a Assasination game doufám ukázal kudy se bude ubírat jeho další kariéra, já osobně si rád pustím každý film který Svaly z Bruselu natočí. Ostatně jako každý z hrdinů mého dětství ze " SVATÉ TROJKY " 

Jim Carrey

Kanadský rodák James Eugene Carrey s neuvěřitelnou mimikou v obličeji a gumovým tělem, nejvíce mu sedí ztřeštěné role tipu Ace Ventura což bylo jeho představení. Lhář Lhář , Já mé druhé já a Irena. To byli snímky jednoho muže. Tvůrci filmu Grinch věděli proč zrovna Jima obsazují do hlavní role, stačilo ho natřít na zeleno, trochu ochlupatit a postavička byla na světě.

Jason Statham

Dost možná největší tvrďák dnešního filmu. Umí se velice drsně tvářit a hlásit. Jeho bojové schopnosti jsou vynikající. K dobru bych dal scénu z prvních Postradatelných na basketbalovém hřišti. Spolu s Adkinsem následovníci JCVD. Ale na rozdíl od něj nejsou 90. léta aby mohli točit filmy které by je nechali natolik vyniknout jako belgičana.

Al Pacino

Al Pacino je pro mě dost možná nejlepší herec vůbec. Nikdy nezapomenu na jeho roli samotného satana ve filmu Ďáblův advokát, Al je opravu šílenec a v roli vládce pekel byl neuvěřitelný, zastínil všechny okolo.Do podvědomí se dostal rolí Michaela Corleoneho ve filmu Kmotr, kde po celou dobu snímku sledujeme neuvěřitelný vývoj jeho postavy, ze slušného válečného veterána, ovšem z Mafiánské rodiny nejsilnějšího klanu v New Yorku. V nemilosrdného, bezcitného a nebezpečného vládce New Yorkského podsvětí.

Dwayne Johnson

Vtrhl do akčního žánru ve velkém stylu Kráčející skála nebo Vítejte v džungli jsou poctou akčním filmům, když se potom přenesl přes pár hloupých komedií Zuběnka nebo Plán hry, vzkřísil, nebo jestli chcete oživil Rychle a zběsile, nebo GI Joe aby nám naložil Herculem, výborné drama Práskač rozhodně taky stojí za zmínku. Teď užjen aby dostali konečně rozum Sly s Lernerem aby ho obsadili do Expendables a to nemyslím jen roličku typu Arnolda, ale o velikosti Slye nebo Stathama!

Scott Adkins

Bijec na kterého se nejlépe kouká, jeho akrobacie jsou neskutečný. Není to jen Uri Boyka kde předvedl počátek svého umění , ale v Ninja 2 : Shadow of a tear to dovedl k dokonalosti, bitky proti přesile i v opilosti. Vymazal jsem kvůli němu The Rocka abych ho sem nacpal, postupem času se mi zalíbil natolik že tu musí být. Pokaždé když natočí nový film, jdu po něm jak slepice po flusu. Jedinou nevýhodu má v tom že je poměrně mladej a netočí na přelomu 80.-90. let kdy by byl megastar.

Robert De Niro

Podobně jako Al Pacino, se kterým jsou často porovnáváni, jeden z nejlepších herců vůbec! Ovšem v porovnání s Al Pacinem nehraje tolik role které zrovna u Ala tolik miluju, většinou zaujaté vyšinutce. De Niro, hraje většinou rozvážnější, i když někdy drsné a brutální postavy. Líbil se mi i v komedii Fotr je lotr a v jeho pokračování Jeho fotr, to je lotr.

Tom Hardy

Bombarďák, to nejlepší co může mladá herecká generace nabídnout! Hardy, Gyllenhaal, DiCaprio! Kde hraje, tam to rozsvítí a celá scéna je jeho !