Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Pouta války

Pouta války (2004)

Něco tak dokonalého se dá vidět jen jednou za život! Film nemá jedinou špatnou stránku, ať už je to kamera, režie, scénář, herci, vše je naprosto dokonalé a perfektní. Konečně jsem se dočkal pořádného velkofilmu a rozhodně jsem tedy nečekal, že to bude film korejský. Ale překvapil mě moc , protože jak jsem psal je naprosto dokonalý. Příběh je poutavý, dojemný a dechberoucí a ani to nemusí být v režii Spielberga, aby Vás film rozplakal jako malé dítě. Já si pořval náramně krásně! Jen člověk bez cituby na konci filmu neřval ...Herecké obsazení je brilantní. Dong-Kun Jang zahrál senzačně a mě úplně odzbrojil, prostě paráda. Nebudu se tady dlouze rozepisovat co film dokazuje, že válka je na hovno a dělá z lidí monstra, to je totiž známá věc a určitě si každý sám najde ve filmu hodně scén, které to dokazují. Co ale opravdu obdivuji jsou detaily, které jsou dotaženého do naprostého konce (nováček postřelí kolegu, operace , upálení ...) a také samotný příběh filmu, který nabírá postupem času na obrátkách, aby se pak stočil do zcela jiné dějové linie. Ale vlastně všechno je dokonalé a jak má být a nikdo nemůže najít sebemenší chybu, jelikož tento film ji prostě nemá. No a málem bych zapoměl - geniální hudba, která celou atmosféru jen dokresluje a utváří tak jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděl !!! __PS: a mimochodem NESNASIM TY AMERICKY VALECNY SRACKY CO TI OBJEKTIVNE REKNOU LEDA BARVU VLAJKY:-). KOREA RULEZZZZZZZZZZZZZ:-)

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Billy Elliota jsem viděl ve svém životě dvakrát (určitě to není naposled) a musím se přiznat, že ačkoliv jsem chlap, kterého filmy zas tak moc nedojímají , u tohoto filmu jsem pokaždé brečel. Jo jo prostě mě vždycky dohnal k slzám. Je málo filmů u kterých brečíte pro krásu filmu, děje a štěstí hlavních hrdinů. Většinou ukápnete slzičku u filmů se smutnou tématikou, ale to právě dělá Billy Elliota dokonalým. Pláčete a vlastně ani nemusíte neboť film není vůbec smutný:-)) Co však nejvíce obdivuji je herecký výkon mladého Jamie Bella - byl dokonalý a tak přesvědčivý že jsem mu celou jeho roli fakt "sežral". Tento film má také nezapomenutelný silný příběh a perfektní ale opravdu perfektní soundtrack. Určitě si nepořizujte film bez něj. Na závěr musím říct, že Billy Elliot patří mezi nejlepší filmy, které jsem kdy viděl a určitě tam zůstane hodně dlouho!

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Tento film si nezaslouží nic jiného než 5 hvězdiček. Ještě nikdy jsem neviděl hezčí kameru a hlavně nepřekonatelný herecký výkon Jareda Leta, který je absolutně to nejlepší co se ve filmu objeví. Nejen kamera si zaslouží obdiv ale je to i neskutečná hudba, která nepřekonatelně dokresluje danou atmosféru. Prostě nejenom film, ale i soundtrack stojí minimálně za shlédnutí. Jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl!!!

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Jsem nadšen. Čekal jsem že půjde o skvělý film, ale tohle je naprostá genialita. Nejlepší Tarantinovo film - bez pochyb. Nechápu, že Waltz byl objeven "tak pozdě". Parchanty jsem pokládal za jeho vrchol - šeredně jsem se mýlil - ufff to byl výkon. TOhle prostě MUSÍTE vidět. 165 minut filmu Vám uvěhne pocitově tak za hodinu a to i přes to, že má tři příběhové vrcholy a neskutečný počet zvratů. Tleskám, smekám, chci ještě !!! Šup s Waltzem do TOP 5 nej herců stejně jako s Djangem do TOP nej filmů.

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Japonská pohádka, která má tolik poselství a tolik skrytých významů, že bych ani všechny neobsáhl, kdybych se měl o nich rozepisovat. Skvěle animovaný příběh o malé holčičce, která objeví cestu k bohům. Balzám pro vaše oči,uši a v neposeldní řadě duši! Ještě nikdy jsem neviděl tak poctivou anime a tak dojemný příběh jako byla právě Cesta do fantazie. Naprosto unikátní. NAPROSTO! A k tomu nutno přičíst ten delikátní a do detailu vymakaný soundtrack, který teď hned jdu shánět ! Dostal mě ! Celý film mě naprosto dostal. Nelituji ani jediné minuty protože jsem se bavil a to parádně!

Mňága - Happy End

Mňága - Happy End (1996)

Možná úplně nejlepší český film co jsem kdy viděl. Bravurně natočená fikce o jedné z nejlepších českých kapel Mňága a ŽĎorp. Neskutečně zábavná hříčka o této skupině z Valmezu, která již několik let je na špici české hudební scény i když o popularitu moc nestojí, což jde poznat ze samotného filmu. Zelenka natočil doposud svoji nejlepší a nejzábavnější komedii!

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Bezpochyb jeden z nejlepších filmů, nejen pro mě, ale určitě i všech dob! Málokomu se podaří diváka naprosto zdeptat a znervoznit pouhým sledováním filmu.Jonathan Demme mě při sledování dostal přímo tam kam on sám chtěl. Tak geniálně natočený film se opravdu nevidí každý rok! Jeden z nejlepších hereckých výkonů vůbec zde předvádí dva hlavní protagonisté jmenovitě Jodie Foster a Anthony Hopkins kterému jsem zobal z ruky! Škoda jen že ani jedno pokračování nemůže k tomuto kultu ani zdaleka přičuchnout.