Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (280)

plakát

Opičí muž (2024) 

"Ten, který ničí falešnou pýchu". Dev se se svojí režisérskou premiérou vůbec nepáral. A mě si tím získal, očividně mu svědčí syrový, špinavý Indický prostředí. Film má spád, občas prošpikovanej uklidňujícíma, nebo WTF momentama. Vidíme zabijáka, jeho motivy a hlavně jeho progress. Skvělá pasáž s boxováním při bubnech. Kamera rychlá až zběsilá a já občas ztrácel přehled. Mám rád revenge hunt snímky, navíc Dev je jako herec sexy a charisma mu stříká z očí. Nože při bitkách moc nemusim, ale Monkey man je pusinkou zabodává do krku nepřátel, a to chce kurva osobitej styl! Za mě nadprůměrná projekce (i přes užvaněnou excentrickou blondýnu která neumí ani přes upozornění zavřít hubu) a Devovi budu nadále fandit.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Anatomie tohohle pádu je vskutku až Skandinávsky mrazivá. Spadl snad sympatický ogar v krizi středního věku náhodou, byla to sebevražda a nebo byl zavražděn? Musim říct, že ze začátku bylo pro mě těžký si zvyknout na mrzutě pomalý tempo skoro bez hudby a na naprosto odpudivou, výborně hrající Sandru. Druhá část je už zábavnější a svižnější. Excelentně a precizně vyobrazený Francouzský soudní proces. Hádka z nahrávky, opět bez hudby byla tak realistická a mrazivá, že celý sál 10 minut ani nepípnul. Vlastně se nedozvíme, jak to skutečně bylo, ale podle mě si SVINĚ vražedná.

plakát

Bod obnovy (2023) 

KURVA ANO PROSÍM!! Z UŠÍ MI STŘÍKÁ EUFORIE. Úplně lahodný Český scifi, ani bych neřekl, že to neni z Ameriky. Režisér a scénáristi vytvořili krásnej svět z budoucna podloženej skvělou hudbou. Dvojka Hádek a neokoukaná Mohylová byli boží, Andreo, s tim drdolem působíš Mexickou vlnu erekcí. Vedle mě na Čsfd projekci seděl pan Taclík. Mára je sexy a krásně voněl. Párkrát jsme se šťouchli loktama a to byla erupce emocí. Trochu pokašlával, tak přeji brzké uzdravení. Prosím víc takovejch filmů, unavujou mě klasický Český komedisračky. Tohle má potenciál, a ani to nemusí stát půl miliardy (zdravím pana Jákla).

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Příjemný, zábavný fantasy, který v žádnym případě neurazí. Sympatickej casting, hodně povedená Druidka. Dvěma hlavním aktérům to sedlo jak prdel na hrnec. Občas vtipy trochu na sílu.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Je to sračka. Plný over the top vtipů a občas se to chytne, ale spíš mě pronásledovala orosená trapnost. Je to nejspíš schválně přehnaná parodie na korporát, za mě ale nevydařená. Na co se dalo dívat: Prachař poprvý při hraní nevypadal jako při mrtvici a možná v pár scénách ukázal špetku umu, Polívková a Polnišová byly skvělý a hřeb filmu Vojta si tu roli vyloženě užíval. Do kina naprosto zbytečná návštěva.

plakát

Napoleon (2023) 

Jeden z nejvýraznějších postav naší historie. Tolik možných scénářů, desítky možných filmů o různých obdobích jeho života. Jsem ale dost zklamaný. Nečekal jsem, že půjdu do kina na Napoleona, ano, toho Napoleona, co vyhrál kolem 60 bitev a dobyl skoro celou Evropu,  a uvidím 40 minut boje, hodinu nudný a naprosto planý politiky a hodinu toho, jak se plazí pod stolem, chrochtá, nebo dělá ňamňam na svojí promiskuitní kurvičku, do který chce narvat svojí čtyřcentimetrovou anakondu. A i když se úplně odprostím od nepřesností, jakože ve filmu mluvil celou dobu jako schlíplý péro a párkrát mávnul rukou, přitom byl sebevědomý, excentrický a energický, nemůžu se zbavit dojmu, že tohle fakt šlo natočit líp a je to velká škoda. Ani zmínka o Josefovi, Karlovi, Alexandr jako vlastně nejdůležitější člověk, co se týče jeho kariéry, se tu objeví tak na pět minut, haló. Slavkov je mimochodem u Brna, a ne kurva na severu Finska. Navíc Vanessa Kirby je absolutně neatraktivní a ač tu štětku zahrála dobře, mně se ani nepostavil a to je velká chyba, za Jodie Comer bych byl výrazně radši. Autentický Toulon a Waterloo a samozřejmě skvělý Joaquin, to je za mě všechno, co jsem si tady užil.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Tady se ale vyrojilo závistivejch kund, co sem namrdali odpad jen proto, že nemají rádi Kazmu. Pokud nemám rád Kazmu, nechápu, že se o to zajímáš nebo nedej bože na to jdeš dokonce do kina.. Za mě super, dobrej nápad, dobrá hudba a ani herectví neni úplně tristní. Co z toho je pravda a co ne, to ví jen pár lidí. Je ale fakt, že Kazma přináší masy na jedno místo a nikdo jinej v republice to neumí. Btw, Kazma dá ročně na charitu větší randál, než vy všichni klauni tady za celej život dohromady.

plakát

Peníze těch tupců (2023) 

Obrácenej Vlk z Wall street, David proti Goliášovi. Co když těch Davidů je tisíc? Nebo milion? Sympatickej příběh podle skutečnosti, kde chudí mění svoje osudy tím, že nechtěně okrádají pár bohatých čuráků. Pro mě velkej surprise, to byl už Vlk, ale tady jsem to teda echt nečekal. Dano opět hraje úchyla, výjimečně přívětivýho a po boku má krásnou, usedlou Tris. Jo a taky je to kurevsky vtipný.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Na mě zbytečně moc hororový, skvělá kamera, hudba přesně taková, jakou by sis představoval od syrový buchty z Reykjavíku, skvostnej Kenneth, 60letou Michelle je radost sledovat. Nemůžu si pomoct, ale na vážnou Tinu Fey jsem si prostě nezvykl.

plakát

Renfield (2023) 

Renfield bych rozdělil na dvě části, první je akce, schválně přehnaná a ne uplně můj šálek kávy, nechutný záběry a extravagantní stříkání krve, ale docela to funguje. Ta druhá stojí za to, je to actually pretty deep, dobré moudro, něco si z toho snímku odneseš, pokud budeš chtít. Houltovi jsem to sežral i s navijákem, hrál to skvěle, u Cage je zase hezký vidět, že tuhle roli si fakt užíval.