Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (64)

plakát

Plan B: Mobilizing to Save Civilization (2010) (TV film) 

Lepší je dokument END:CIV. Obávám se že vize autorů tohoto dokumentu, zachovat civilizaci stále v dost podobném chodu jako je tomu dnes, je nereálná. Potřebujeme radikálnější změnu a návrat k přírodě.

plakát

Nádherná Zelená (1996) 

Zajimavý film. Libí se mi jak zpochybňují ideologii peněz (že je musíme používat) a taky odpojení od přírody.. Hezčí (a mírumilovnější) svět je možný.

plakát

Jak se krade tajemství: Příběh Wikileaks (2013) 

Spoustu zajímavých a znepokojivých informací o vládách, armádě USA a globálním kapitalismu v 21. století. Nelíbí se mi ale že ukazují Juliana Assange jako "špatného člověka". I přez jeho chyby, je to on, kdo vytvořil Wikileaks a udělal mnoho dobrého a vystavil se do extrémně riskatní pozice. Respektuji Manninga i Assange, oba mají anti-imperialistické hodnoty, které sdílím. Freedom now!

plakát

Bob Marley: Spiritual Journey (2004) (TV film) 

Bob Marley je podle mně geniální umělec. Dokument stručně popisuje jeho život, dává ale prostor i politikům aby se vyjádřili k jeho životu (ti ale Boba většinou jen zneužili pro svůj image a agendu..)

plakát

Po stopách anakondy (2019) 

Zajímavý dokument o Amazonském pralese a příběhům k němu se pojícím. O realitě původních obyvatel, o západní civilizaci a její neúctě k přírodě, o dvou odlišných filosofiích a různých lidech. Ve filmu jsou zmíněny zajímavé myšlenky a teorie, týkající se jak pralesa, tak různých kultur nebo života na zemi. ZACHOVEJME AMAZONSKÝ PRALES! :)

plakát

Psychedelické podsvětí (2017) (TV film) 

Dokument sice popisuje zajímavé věci, ale stále s dost propagandistickou rétorikou. Myslím, že lidé co tématům moc nerozumí, nebo o nich slyší poprvé, tomu můžou špatně porozumět (vzhledem k použití zastaralých konceptů v dokumentu).

plakát

Zde jsou sloni (2012) 

Jediné mínus jsou ty otravné reklamy (i uprostřed videa) na Mall.cz (na různé technologické produkty, co nepotřebujete). Pořad sám o sobě je ale geniální a skvělý, velký respekt Arthurovi - autorovi pořadu, za vše a hlavně za to, že se v Africe vydává do takových rizik a dobrodružství.

plakát

The Weather Underground (2002) 

Výborný dokument o radikálním hnutí, které chtělo změnit svět k lepšímu. A dobře vysvětleno, proč používali i strategie násilí (proti násilnému imperialismu). Taky je zde vidět mnoho zločinů, jechž se dopáchala vláda USA, včetně zabíjení (COINTELPRO). Je zajímavé, že když někoho zabije vláda, nebo státní autority není to často vnímáno jako zločin?