Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (159)

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Pět z deseti režisérů by natočilo českou trágu typu cesta ven. Čtyři by zvolili tragikomedii se smutným koncem. Naštěstí Krobot našel jinou cestu a celkem smutný příběh zabalil do sposty sebeironie a černého humoru, takže se to dá bez problémů dokoukat a ještě vám zůstane pocit že to bylo docela fajn.

plakát

Birdman (2014) 

Chvíli jsme koukali, ale nějak se to vleklo ... dali sme si svačinu, žena u toho žehlila, já vyřídil emaily, svíčky odhořívaly a nehty rostly. Iňáirritující nuda maskovaná jako kulturní drama, úporně natahovaná na 2h (což je asi oscarová podmínka). "Komedie" kde jediný vtip se týká Nortonova péra a přijde tak brzy, že do konce na něj zapomenete. Nebýt toho humbuku a ceny akademie, byl bych možná schovívavý, ale takhle za 35% a šup do propadliště dějin.

plakát

Most (2011) (seriál) 

Seriál trpí všemi neduhy svých krimi předchůdců a konkurentů. Jsou to zejména překombinovaná a nepravděpodobná zápletka, neúměrně natahovaná střední část, sklouzávání k osobním problémům postav, rádoby šokující a neočekávaný závěr atd. Od běžného průměru toto dílo odlišuje jen postava Sagy s velmi sympatickou nemocí :)

plakát

Vražda - Série 3 (2012) (série) 

Předchozí série jsem neviděl, ale tahle má asi tak dvakrát víc dílú než bylo třeba. Asi pětkrát se opakuje navlas stejné schéma kdy pachatel od někud odjede a v zápětí ma místo přijedou všichni poldové a řeší cimmermanovské "teď tu byl". Když se pak konečně začne něco dít, tak to sice stojí za to, ale v paměti nezůstane.

plakát

Ray Donovan (2013) (seriál) 

První série jasných 100% a navíc naprosto luxusní závěr. Druhá už je občas překombinovaná a konec je trochu moc "to be continued" takže 80%. Celkově ale bez problémů za 5*****

plakát

Whiplash (2014) 

Umejte tu krev z mejch bubnů!

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Možná trochu zjednodušené a historicky nepřesné, ale rozhodně ucelené a zábavné. Sherlock je přesně takový jak jsem doufal :)

plakát

Divoké historky (2014) 

Šest divokých historek ... pokud se zeptáte která je nejlepší, tak každý divák jmenuje nějakou jinou (já audi vs. kraksna :), ale to nic nemění na tom, že všechny jsou skvělé, kvalitativně vzácně vyrovnané a přitom dostatečně rozdílné, aby jste se ani na minutku nenudili. Zatím nejlepší letošní kino. 90%.

plakát

Milí lidé (2010) 

V nejnudnějších a nejobyčejnějších kulisách se odehrává nejzajímavější a nejzvrhlejší příběh poslední doby. Velice sem ocenil že přes kameru není tmavý filtr a většinu filmu neprší. Film tak není ani přehnaně vážný ani lacině depresivní. Režisér prostě jen nahnal čtveřici ultradivných postav do příběhu který mohl skončit jen jedním způsobem a já byl příjemně překvapen, že tak opravdu skončil.