Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (136)

plakát

Zakladatel (2016) 

Je to jeden z nejlepších filmů, co jsem viděl. Jistě velkou roli v tom hraje skutečný příběh, ale nemyslím si, že by to bylo natočeno špatně, právě naopak. McDonald je možná to největší, co Češi dali světu, hezké...

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Byl to úžasný zážitek. Akorát se ted po tom cítím smutně a nostalgicky. Je to tak, když se sžijete s filmem, příběhem a postavami natolik, že když film skončí a vy se ocitnete zpět ve svém šedivém, nekonečném životě, je vám smutno. V tomhle filmu jsou postavy nadšené a mají charakter. Zatímco na mě čeká vyhlídka celoživotní práce, úmorné a nekonečné. A jakmile se z toho snu probudím, bude mi zbývat tak málo času. Přál bych si být nesmrtelný, abych mohl prožít milióny životů a milióny míst. Již dlouho jsem neviděl film, který by mě takhle vytrhl z reality, což jednoznačně dokazuje jeho cenu. (trošku moc filosofické)

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Pěkné prostředí, příběh strašný a předvídatelný, to nejhorší možné obsazení hlavní herečky (sem se prostě nehodí, horší volba by byla jen Hannah Montana :) ), hlavní hrdina nesmrtelný a nepřemožitelný (bez jakéhokoliv náznaku možné prohry). Zajímavá hudba, celkem. Ještě byli dobří ti tři nástupci a kostýmy.

plakát

Až na doraz (2014) 

Prakticky nemám, co bych filmu vytkl. Jasně není to velkofilm, ale všechny komponenty zapadly. Geniální konec. To co se mi ale hlavně líbilo, je jisté opuštění tradičních filmových klišé, nenašel jsem ani jedno. Dobrá akce. Herci hráli taky skvěle, téměř reálně, minimálně vtipně. Doporučuji další asijský film s policejní tématikou o dost teda slabší než oba Zátahy, ale ty jsou naprosto geniální celou dobu.

plakát

Cesta naděje (2014) 

jedna hvězda navíc za pro mě exotické a nevšední prostředí

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Super vtipný. Kombinace Alenky, Trona, Robot Chicken a spousta dalšího, hlavně LEGA.

plakát

Zankjó no Terror (2014) (seriál) 

Vždyť je to krásné anime. Miluji tu atmosféru. Akce střídá v jedné zvukové vlně melancholii. Promyšlené je to dobře. Nelogičnosti jsem nenašel. Sympatické postavy, rozumím jim dobře. Když to porovnáme jen tak pro legraci s death notem, je to úžasné. Podobné téma s úplně jinou originální atmosférou. Death note byl monstrózní gigantický monumentální, proto měl i ten typ hudby a akce, vše tam podporuje jeho atmosféru. Ale tak je to přece i tady. Je to melancholické, emocionální, procítěné, detailní a ta geniální hudba k tomu naprosto pasuje, což se odvážím říct, že těžší počin než v death notu, monumentální hudba se dá postavit, je těžká na vymyšlení, ale pasuje téměř vždy, ale vymyslet tenhle typ hudby je stejně těžké, a k tomu musíte přidat i to, že krásně pasuje. Jak může být ta holka stupidní, vždyť je to skvěle napsaná postava s pořádnou backstory. Je sympatická, skvěle nadesignovaná (stejně jako všichni ostatní). Ona je tam velice důležitá, ne tolik pro příběh, ale právě pro tu procítěnou atmosféru. Kdyby tam byly jenom sami dva, něco by tam chybělo. Opravdu asi největší úspěch tohoto anime jsou skvěle vymyšlené, navržené a nakreslené postavy, všechny do jedný. Skvělá grafika zase skvěle sloučená s atmosférou. Ukazuje nám zajímavé a nevšední pohledy na Japonsko. Navíc mám asi nejradši kresbu Seinen a tohle se tomu minimálně hodně podobá. Jako je pravda, že je to death notu podobné, ale rozhodně bych to k tomu nechtěl přirovnávat ani v nejmenším. Není to skoro ani stejný žánr. Jak už jsem řekl death note se snaží o něco diametrálně jiného než Terror in resonance, proto se to nedá srovnat. Kdybych to chtěl srovnat došel bych k jednoduché premise Terror je mnohem LEPŠÍ než death note, Death note je mnohem LEPŠÍ než terror.

plakát

Date a Live (2013) (seriál) odpad!

Bylo to opravdu hrozné. Takovéhle snímky dělají anime velice dobrou pověst. Příšerně ohrané a neoriginální postavy, hloupé. Příběh snad o ničem. Můžu tak jen zavolat: "Pomoc!" a utéct.