Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Ďáblův uzel (2013) 

Nepříjemný film, mrazivý pocit po jeho skončení...

plakát

Dáma ve zlatém (2015) 

Kvalitní drama s vtipnými okamžiky a s hlavním tématem je boj o spravedlnost, v závěru se spíše ale ukáže, že spravedlnost sama o sobě není vítězstvím a jde hlavně o lidskost... Dobrá práce s retrospektivním vyprávěním v logickém sledu... Výběr hlavních představitelů šitý na míru snímku. Hans Zimmer opět používá ke zvyšování emocionálního účinku snímku piano a smyčce, v melodiích se opakují akordové kombinace předchozích snímku, ale koncept opět funguje dokonale :-) Jedinou slabinou snímku vidím v absenci překvapení, resp. velké předvídatelnosti děje i závěru :-)

plakát

Dárek (2015) 

Nebojte, bez spoilerů. Když si jeden člověk vezme scénář, režii i nejzajímavější roli ve filmu, už dopředu lze očekávat nějaké sdělení... Jako vždy netušíc na co jdu, vydal jsem se právě z tohoto důvodu na Dárek a po konci jsem docela zíral. Z počátku se jedná o standardně vypadající thriller, kdy jsou jasně rozdané role a vypadá to, že půjde jen o další film s narušeným psychopatem. Následně ale zjišťujeme, že se (opět) koukáme na narušení jen z jednoho pohledu. Na filmu je geniální, že respektuje příčinné souvislosti, ukazuje zlo v našich nitrech a je poměrně spravedlivý... Řeší problematiku lhaní a ukazuje, že i malá lež může mít fatální důsledky a dále že není možné v životě lží rozpoznat pravdu. Pointa je natočena skvěle otevřeně a teprve na konci dochází smysl názvu snímku - Dárek. Chválím rovněž skvělé výkony ústředního tria, myslím že pochopíte proč, za 5 a doporučuji vyrazit do kin ;-)

plakát

Dennis - postrach okolí (1993) 

Já jsem to viděl snad po 15 letech a vybavil jsem si, že jako malý jsem film evidentně bral vážně, protože onen vizuál zloděje se mi tehdá přenesl do nočních můr... Teď se na kompletní dílo dívám trochu jinak, v motivacích je strašně jednoduché a obsahuje nelogičnosti... (Ale tak to má být, aby si i děti přišly na své)... Nenadhodnocuji ovšem z nostalgie, ale standardně kvůli hudebnímu podtextu Jerryho Goldsmithe, protože zde opět ukazuje svůj cit pro emoce (sranda, strach, rodina apod.) a hudba na mě určitě působila už tehdy, stejně jako dnes... Jenom dnes s větším nadhledem a zaměřením ;-)

plakát

Deset malých černoušků (1987) 

Tak tato sovětská adaptace jedné z mých nejoblíbenějších knížek od Agathy je velmi vydařená, drží se předlohy a udržuje diváka neustále v nejistotě, kdo přijde na řadu jako další. Pět hvězd :-)

plakát

Divočina (2014) 

Uvěřitelný příběh, dobrá práce s retrospektivou a postupným odhalováním motivace hlavní hrdinky... (Ale pokud jste si přečetli obsah zde na čsfd, tak vás postupné odhalování moc nepřekvapí, proto si obsahy zásadně nečtu dopředu...) Film je lidský a motivační zároveň, ačkoliv hlavní hrdinka nežila zrovna morálně, snaží se pomocí návratu k přírodě najít jistou formu vykoupení a divák jí na její cestě fandí. Jedná se o drama, ale film je místy vtipný, což je jedině plus. Zároveň je zde poukaz na to, že člověk v rámci civilizačního vývoje zapomíná soužít s přírodou a vážit si její rozmanitosti... :-) Otevřený konec vítám... Za pět :-) Děkuji za čsfd projekci ;-)

plakát

Divoká stvoření (1997) 

Tak tento film by měl ode mě pět hvězd i bez doprovodu Jerryho Goldsmithe, neboť jsem se už dlouho tak nezasmál (zejména u černohumorného finále)... John Cleese a Kevin Kline jsou výborná herecká dvojka v komediálním žánru :-)

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Jeden z nepromyšlenějších scénářů vůbec, perfektní prostředí, pointa. A hlavně všechno do sebe krásně zapadá... Film, který vás nepustí. Doporučuji všem. :-)

plakát

Dožeň, co se dá! (1999) 

Nejsem vysloveně fanoušek komedií, ale téhle dávám bez výhrad pět, protože je velmi chytrá a vytvořená z originálního nápadu, který je velmi originálně zpracován. Tatínek Ch. Walken je ve své urputné snaze chránit rodinu dokonalý, maminc e se člověk vůbec nediví. Adam je správně natěšený a naivní, zároveň na něm pozorujeme schopnost poměrně rychle se adaptovat do nového prostředí a hláškuje (citace dle paměti): "Sledoval jsem televizi. Barevnou!" "Tady to fakt graduje (písnička v autě)" "Evo, moc rád bych Tě vzal s sebou do našeho krytu, rodiče říkali, že když najdu pěknou a zdravou dívku, mám jí přinést s sebou a Ty se mi zdáš úžasně zdravá" Eva Adamovi zdatně sekunduje a je v podstatě taky čistá duše, neboť kdo by dneska Ty baseballový karty vracel a její představitelka A. Silverstone umí hrát uvěřitelně (především celá scéna, kdy má tepláky.) I vedlejší herci a motivy super Hudba je hollywodsky standardní, ale zapamatovatelné love theme, kdy se do klavírku s elektrickou kytarou v pravý okamžik přidá saxofon. Film není náročný, konec je snadno odhadnutelný happyend, pokud k filmu přistoupíte s tímto očekáváním, můžete se celkem příjemně bavit ;-)