Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Očista: Anarchie (2014) 

Stejně jako u jedničky => zajímavý pohled na zlo v lidech, kteří si hrají v životě na dobráky a na dobro v lidech, u nichž máme předpoklady zla... Nejedná se o kopii jedničky, děj je nápaditější a odehrává se v celém městě. Snímek si udržuje po celou dobu napětí. Ale pořád - zajímala by mě psychologie jednotlivých postav den po očistě, nevěřím tomu, že by někteří dokázali čekat na pomstu rok a dělali by, jako by s nic nestalo... :-)

plakát

Výchozí bod (2014) 

Příjemné překvapení na FF v Chotěboři. Poměrně silný, nepředvídatelný, kvalitně natočený příběh, který se člověka dokáže dotknout :-) Rozpor víra versus věda na jiný způsob... Závěr je takový, jaký má být.... Nechci spoilerovat, tak se nechci moc vyjadřovat k ději, prostě doporučuji ke zhlédnutí ;-)

plakát

Na dno vášně (1997) 

Poměrně poutavý příběh (poutavým není myšleno reálný - až moc "náhod" ), s propletenými vztahy pěti hlavních představitelů. Už samotný vstup hlavní postavy na scénu (porod) je vymyšlen ve velmi atypickém prostředí a celkově film ani na chvilku nenudí, je zajímavé sledovat, kdo je kam ochotný zajít a žádná z postav není vysloveně kladná, resp. bez viny... A navíc mě osobně vývoj snímku často překvapoval, což je jedině plus. Doporučuji, bez výhrad za 5 :-)

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Šíření zla je jedním ze základních problémů jakékoliv společnosti. Všichni to tak nějak tuší, dokonce je nám to jasné... Horší je to z hledáním řešení tohoto problému bez zla. Ano, nejjednodušší řešení z hlediska jednotlivce jsou v podstatě dvě, buď se zlu podvolit a přizpůsobit se...(což ne vždy jde) anebo zlo vrátit (ale v principu ho zase šířit). Na tomto snímku je nádherné, že ačkoliv má hlavní hrdina všechny předpoklady pro to "být zlý...," uvědomuje si to a vše se snaží řešit přes dobro... Koneckonců dobro se dá šířit úplně stejně jako zlo, záleží k čemu se přikloníme... (SPOILER: Ale v každém je kus zla včetně mě, jak jinak si vysvětlil, že jsem měl obrovskou radost, když Erik v závěru nechal v sobě zlo propuknout, během 10 sekund zpacifikoval dva týpky v ringu a dále způsobil svému sokovi nevolnost s pouhých slovních výhružek... :D KONEC SPOILERU) Každopádně doporučuji, bez výhrad za 5 ;-)

plakát

Dáma ve zlatém (2015) 

Kvalitní drama s vtipnými okamžiky a s hlavním tématem je boj o spravedlnost, v závěru se spíše ale ukáže, že spravedlnost sama o sobě není vítězstvím a jde hlavně o lidskost... Dobrá práce s retrospektivním vyprávěním v logickém sledu... Výběr hlavních představitelů šitý na míru snímku. Hans Zimmer opět používá ke zvyšování emocionálního účinku snímku piano a smyčce, v melodiích se opakují akordové kombinace předchozích snímku, ale koncept opět funguje dokonale :-) Jedinou slabinou snímku vidím v absenci překvapení, resp. velké předvídatelnosti děje i závěru :-)

plakát

Svůdná touha (1998) 

Pobavil jsem se. Televizní odreagovák, dokonalý svou stupiditou a "uvěřitelností","vyšperkované" dialogy - jestli to bylo účelné, pak scénáristu obdivuji :-D ale rozhodně mě zajímalo, jak to dopadne... A dopadlo to stejně (ne)uchopitelně jako celý "příběh" :D A označení Komedie/thriller sedí :-)

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Tak tomu říkám opravdu výtečný marketingový tah, děj je popsán v anotaci filmu a tím je vlastně shrnut, akorát bych si nedovolil souhlasit s poslední větou, protože strach z toho opravdu nejde... To ale nepovažuji za nutné, horší je, že mě film nechal naprosto emocionálně chladným, a to tím, že je upřednostňována pohádkovost hrající si na realitu před promyšlenější psychologickou stránkou filmu, která se zde nabízí. Ale on je také cílený pro jinou diváckou kategorii, zasněným holkám a zvrhlým hochům se to bude líbit. Chválím přesvědčivý výkon hlavní představitelky, která hrála uvěřitelně a zároveň byla uvěřitelnější postavou a dále scénu obchodní schůzky k projednání smlouvy. A stručné vyjádření k pointě bez spoileru... Pointou filmu je, že můžeme očekávat další díl :D

plakát

Oslava v Ledovém království (2015) 

Příjemný předfilm vysílaný před Popelkou, kvůli písničce bych ocenil originální znění, ale chápu, že je to hlavně dělané pro děti, nejvíc pobavilo zatroubení na roh :D :D :-)

plakát

Popelka (2015) 

Nad očekávání! Nebo ne? Vždycky když upadám do takového toho stresu pramenícího ze stereotypu a věcí, které se mi na světě nelíbí, ale se kterými stejně prd udělám, zajdu si na pohádku a nejlépe sám :-) Ono to vyjde cenově stejně jako opít se, ale pocity a hlavně vize jsou pak mnohem lepší :D K věci. Disney si opět udržuje svůj standard, je nám předložen kýč, ale nutno dodat, že vizuálně dokonalý kýč ideálního světa, na který se krásně kouká. Takže opět vzkazuji: Disney, neměň se, v době superhrdinských velkofilmů (nic proti nim), je oprášení klasiky opravdu potřeba a zejména pro děti děláš dobrou věc v modernějším hábitu. (Což je jedno, důležitý je princip.) Pan Kenneth Branagh alias Zlatoslav Lockhart jako režisér? Bravo, asi se na jeho tvorbu podívám podrobněji. Nejvíc ale chválím dvě věci, a to vizuál (kostýmy, masky, prostředí, sympatické postavy) a hudbu, málokdo to asi přizná, ale Patrick Doyle hodně zvedá úroveň snímku, protože dokonale vystihuje podstatu kouzelného světa, což by ale znalce nemělo překvapit (Kouzelná Chůva, Harry Potter 4). :-) Takže buďme laskaví a odvážní a nebojme se chtít přemýšlet o světě jaký není, ale mohl by být. Vzhůru do kin, jasných 5 :-)

plakát

Čekej do tmy (1967) 

Vynikající záležitost, konečně jsem zjistil, jak se ten film, který už mě zaujal i kdysi dávno v dětství, jmenoval. Perfektní práce s napětím a jeho stupňováním na minimu prostoru, scénářem a konverzačními záležitostmi počínaje, hudbou a nápaditostí konče. Předně chválím vykreslení charakterů, kdy to hlavní představitelce opravdu pálilo a dokázala svého handicapu využít pro svůj prospěch :-) Doporučuji, bez výhrad za 5 :-)