Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Ghoul (2015) 

Příjemné překvapení v české tvorbě, film je jako horor nečekaně funkční a poměrně drsný a věřím, že Ti, kteří tomuto žánru neholdují, budou mít se snímkem problémy, výkony protagonistů jsou přesvědčivé. Scénář je kopií a mixem hororových prvků, které již známe z Blair Witch, Poltergeista nebo Vymítače ďábla, proto o jednu hvězdičku méně. Lekačky fungují, protože je použito velmi agresivních hudebních zvuků, které jsou v kontrastu s tichem "domácího" videa, opravdu děsivé. Závěr zajímavý a režisérsky dobře odvedená práce :-) Pro příznivce hororů, který tomuto filmu nevěřili, doručuji, aby změnili svá stanoviska a vyrazili do kin (sami a v noci) ;-)

plakát

Jaký otec, takový syn (2013) 

Poměrně komplexní snímek, který reálně vyobrazuje kritickou situaci dvou rodin, kterou si ani samy nezpůsobily. Film apeluje na subjektivitu principů výchovy a důležitost času tráveného se svými dětmi, charaktery jednotlivých postav jsou napsány zajímavě a důvěryhodně, závěr správný a uvěřitelný, přece jenom jsem názoru, že citové pouto vytvořené během 6 let musí být silnější než vlastní krev a i kdyby - pokud nám opravdu záleží na vlastním, tak bychom mu měli dopřát takovou rodinu, kterou skutečně chce a ne do které se nutí. Cit by měl vyhrát nad ješitností v tomto případě :-) Inteligentní námět, bez výhrad za 5 :-)

plakát

Chappie (2015) 

Do kina jsem šel opět bez sebemenší znalosti týkající se snímku a vycházel jsem příjemně překvapen. Povedl se scénář, casting (máma, táta, Stvořitel a Jackman v záporné roli) i Chappie jako robot, který dokáže cítit a vnímat. Cením si také vtipu doprovázejícím celý snímek, hudebně zimmerovský standard, takže vysoká úroveň jako vždy :-) Spokojenost, pět a děkuji za čsfd projekci. SPOILER: Proti závěru nemám výhrad, nicméně větší emocionální vyznění by měl film, kdyby přežil pouze Stvořitel, jelikož myšlenka vytvoření robota, který se pro člověka obětuje, protože chce a ne protože musí, byla pro mě z těch nejzajímavějších...:-)

plakát

Sils Maria (2014) 

Zajímavý snímek založený především na dialozích... Ty však mají vesměs hlavu a patu a vyšší filozofickou rovinu, ze které je možné nahlížet na dnešní showbyznys a filmový průmysl obecně. Hlavní představitelky hrají realisticky a ve filmu jsou četné zapamatování hodné momenty, hodně věcí zůstane nevysvětleno a nevyřešeno. Tempo je ale opravdu závratně pomalé, takže jeho dokoukání stojí na aktuální unavenosti a náladě...:-)

plakát

Trestní zákon (1988) 

Vcelku napínavý thriller s fungujícími lekačkami, zajímavé téma obhájce, který bojuje se svým svědomím a snaží se napravit svou předchozí chybu. Nechtěl bych být v jeho kůži. Kamera a hudba na vysoké úrovni :-)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Předně => čas vyrazit do kin :-) Troufnu si snímek označit jako jeden z nejnápaditějších v poslední době. Nechci příliš spoilerovat, takže to shrnu stručně a jasně... Režie => Matthew Vaughn má svůj černohumorný a drsný styl, ovšem s patřičnou dávkou nadsázky, je to prostě originální přístup, který by asi u většiny režisérů nefungoval, ale Matthew to má pod kontrolou. Chválím rovněž výběr herců, všichni do svých rolí perfektně sedli, zejména záporák v podání S. L. Jacksona zůstane nezapomenutelný, stejně tak jako jeho přízvuk... Chválím hudbu, a to jak originální soundtrack Henryho Jackmana, tak kompletní hudební dramaturgii filmu, pan režisér má pro hudbu cit a když zní hudba propůjčená, vždycky se do dané scény hodí, obzvláště neuvěřitelná je pak scéna s ohňostrojem... Jediné, co by některým jedincům mohlo vadit, je explicitně podané násilí, film těží spíše z jedné z myšlenek Kódu enigmy, že násilí člověka (diváka) uspokojuje, a tak se ho ve filmu vyskytuje opravdu hodně a je třeba k němu přistupovat s patřičnou dávkou nadsázky. Vtipné, drsné, plné nápadů, doporučuji a jasných 5, film chci určitě vidět znovu :-)

plakát

Divočina (2014) 

Uvěřitelný příběh, dobrá práce s retrospektivou a postupným odhalováním motivace hlavní hrdinky... (Ale pokud jste si přečetli obsah zde na čsfd, tak vás postupné odhalování moc nepřekvapí, proto si obsahy zásadně nečtu dopředu...) Film je lidský a motivační zároveň, ačkoliv hlavní hrdinka nežila zrovna morálně, snaží se pomocí návratu k přírodě najít jistou formu vykoupení a divák jí na její cestě fandí. Jedná se o drama, ale film je místy vtipný, což je jedině plus. Zároveň je zde poukaz na to, že člověk v rámci civilizačního vývoje zapomíná soužít s přírodou a vážit si její rozmanitosti... :-) Otevřený konec vítám... Za pět :-) Děkuji za čsfd projekci ;-)

plakát

Leviathan (1989) 

Klasické béčko, které mixuje scény z kultovních filmů (především Vetřelce), Ti ignorující žraloci na závěr byli fakt zážitek, věřím, že tvůrci chtěli, aby se divák pobavil a těmi odkazy vlastně vzdávají hold kultovním snímkům... A divák se nad tím "promyšleným" scénářem skutečně baví. Zajímavá je účast spousta známých tváří... Po pravdě jsem chtěl původně hodnotit za tři, což by asi více odpovídalo, ale za nadhled Jerryho Goldsmithe přidávám jednu hvězdu a za nebývale chytlavý motiv k závěrečným titulkům (A lot better) tu druhou... Prostě ten člověk dělal pro každý film maximum bez ohledu na jeho hloubku... :-)

plakát

Zbouchnutá (2007) 

Lidské, emocionální, občas vtipné, občas trapná snaha o větší vtipnost, která ani nemusela být... :-) Principiálně se jedná o velmi sympatické postavení se páru k neplánované situaci, kterou si způsobili, při čemž film kladl důraz na to "lepší" ve všech hlavních postavách, takže vlastně bez výhrad :-) Z komplexního hlediska velmi příjemný a inteligentní počin...

plakát

Šéfové na zabití 2 (2014) 

Jednička byla fakt skvělá v uhozenosti a momentu překvapení, ve dvojce tohle ale padá, protože už známe charaktery, a tak nás jejich jednání víceméně nepřekvapí. Nicméně pořád se jedná o komedii vtipnou a nápaditou... :-)