Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Batman (2022) 

Čas od času mi něco připomene, že vlastně existuje nový Batman s Pattinsonem a že jsem ho vlastně viděl. V hlavě si v tu chvíli vždycky řeknu "Aha!" a scrolluju dál. Tolik emocí ve mě tenhle film vzbudil a i když měl určitě fajn momenty, po dvou letech si z něj nepamatuju vůbec nic. Je to jako kdyby zvolání "No a co já s tím?" bylo film. Což by u filmu s Batmanem asi být nemělo.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Trošku jiný pohled na sportovní filmy. Proč ne? Jenom si myslím, že Eastwood má obecně o kulturách trošku stereotypní představy. Když je totiž někdo Ir, tak je podle Clinta Eastwooda zrzavý, chodí v tvídu, nosí bekovku a vypadá, jako by zrovna skončil směnu u Forda. A když je někdo white trash z Texasu, tak je to trash ze všech nejtrashovější. A vlastně mě tenhle pohled na svět očima jednoho starého pána baví.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Kdo by to byl čekal, že ve filmu, kde hraje DiCaprio, Nicholson, Sheen a Baldwin mě bude nejvíc bavit Mark Wahlberg?

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Na papíře to působí hrozně. Dokonce jsem se tomu filmu tři měsíce vyhýbal, protože mi ze spoilerů přišel příběh totálně na hlavu. Ale Mangold prostě umí i z hovna vyrobit diamant.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Platí vlastně totéž, co v mé recenzi Rivalů, tedy je to dobré, zábavné, ale šablonovité, prostě natočené s jistotou a profesionalitou člověka, který zkrátka ví, jak se točí film. Mangold je jako Spielberg – u něj taky víte, že jeho příští film bude dobrý ať už bude o čemkoliv. Takže hodnotím čistě subjektivní, s ničím Le Mans '66 nesrovnávám a otevřeně říkám, že je to pětihvězdičkový film. Ale ne pro mě.

plakát

Rivalové (2013) 

Auta mě nebaví a sportovní filmy mi už teď přijdou na jedno brdo. Na začátku mě sice překvapil ten přesaturovaný obraz, ale jinak jsem se docela slušně bavil. Akorát mi svědomí nedovolí dát Rivalům čtvrtou hvězdu, protože je to prostě tak šablonovitý film, až to bolí.

plakát

Smrtonosná zbraň 2 (1989) 

K jedničce jsem si (zatím) vztah neudělal, ale dvojka už je jiné kafe! Skoro bych i Melu Gibsonovi věřil, že není žádný rasista, ale bojovník proti apartheidu.

plakát

Smrtonosná zbraň (1987) 

Možná to bylo dabingem, možná tím, že jsem na filmu nevyrostl, ale první díl mě v mých třiceti letech nijak zvlášť neoslovil. Nebylo to špatné, ale čekal jsem větší pecku.

plakát

Coco (2017) 

Chtěl jsem dát čtyři hvězdy za tu dojemnou scénu na konci, ale ona je to stejně jediná nadprůměrná část filmu. Jinak je to totiž jen obyčejná pixarovka, kterou nějak zvlášť vyhledávat nebudu.