Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Fantasy

Poslední recenze (8)

plakát

Tři bratři (2014) 

Pohádka, která ve mně masivním marketingem vzbudila velké očekávání, ale nakonec splnila přesně jen to, co slibovala - klasickou pohádku v moderním hávu vzniklou spojením tří minioperek z pera dvojice Svěrák-Uhlíř. Na pohled je pohádka krásná, výprava i kostýmy poctivé a pěkně pohádkové. Příběhy pro děti, písničky taky. Dospělí se nenudí, protože i jim autoři nabídnou občas nějakou tu "hlášku" v cimrmanovském duchu. Za mým očekáváním pohádka pokulhávala především v propojovací linii příběhu - čekala jsem příběh tří bratrů, který pohádky rámuje, propracovanější, výpravnější... Ve skutečnosti je stručný a opravdu jednoduše svazující tři základní příběhy. Ty samotné bych dle měho hodnocení seřadila v pořadí 3-1-2. Trojka a jednička jsou skoro nastejno, trojku tlačí do popředí vtip... Karkulka na mě už byla až moc efektová, nadpřirozená (nepřirozená) a hodně ulítlá. Ale děti v kině na ni skvěle reagovaly, takže svůj účel bezpochyb plní, toto je mé subjektivní dospělácké hledisko. Jinak ale tvrůčí tým a především obsazení - to jsou samá hvězdná jména a nutno říct, že se to podařilo. Všichni tři bratři skvěle hrají svoje úlohy a pokoukání, především pro dívky a ženy, je to opravdu oku lahodící. :)

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Rozporuplný pocit, který se ze tří hvězd vyhoupnul na čtyři hlavně díky vizuální stránce a skvělé Angelině. Ty rozpory spočívají především v neujasněném zacílení filmu. Pokud by směřoval jako pohádka pro nejmladší diváky, čemuž by odpovídala zkratkovitost některých pasáží, mělo by, dle mého, být od začátku jasné, kde je dobro a kde zlo. Aby děti viděly, "jak to má být". Pro dospělé publikum je to, jak jsem už zmínila, pastva především pro oči a to jak scénografií, tak díky Angelině, která válcuje zbytek obsazení filmu o několik tříd (ještě stojí za to zmínit její parťák Diavolo, ten se mi taky líbil). Co se týče příběhu, je to pro dosplěé publikum dost čitelné a hlavně v dost nevyrovnaném tempu. Něco se vleče a člověk už ví, jak se to má vyvíjet a ono to trvá a trvá...než se to stane. A některé zásadní zlomy a momenty jsou naopak jen plytce naznačené, bez propracování, pár záběrů a je to pryč. Film dost kolísá v tempu i zajímavosti příběhu. Škoda, kdyby si tvůrci předem určili, na koho primárně zacílit, nezůstalo by to na půl cesty a výsledek by byl na jasných pět hvězd. Jak ale říkám, tu čtvrtou dávám ze sympatie k Maleficent. :)

plakát

Mlhy Avalonu (2001) (TV film) 

Povedené výpravné dílo. Informační hodnota sice takřka nulová (krom jmen je to zcela vybájené), ale kdo má rád rádoby historické filmy s legendami, je to příjemný kousek. Herecký září především Anjelica Houston a Julianna Margulies. Pánové hrají "druhé housle", ale oceňuji především Lancelota, u kterého se nedivím, že ho Ginevra milovala od prvního pohledu. :) Celkově - nedá se čekat umělecky ani obsahově precizní dílo, ale jako podovka pro dva televizní večery, fajn.

Poslední hodnocení (221)

Tři bratři (2014)

16.08.2014

Zloba - Královna černé magie (2014)

31.05.2014

Revival (2013)

11.07.2013

První rytíř (1995)

10.07.2013

Nevěsta na útěku (1999)

10.07.2013

Podzim v New Yorku (2000)

10.07.2013

Chicago (2002)

10.07.2013

Mlhy Avalonu (2001) (TV film)

10.07.2013

Patriot (2000)

10.07.2013

Reklama