Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (67)

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Gen Z memíčka za 3*, dramaturgie a stavba fikčního světa za 2*. Banger hadr

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

quality TV

plakát

Julien Donkey-Boy (1999) 

"I don't like it because it's so artsy-fartsy. You see, I like the real stuff. I like something like... the end of Dirty Harry. I saw this Dirty Harry and it... it's really... OH!There is this TREMENDOUS shoot-out. You should really listen. Just listen. Listen. Just LISTEN. There was this shoot-out... "

plakát

Irčan (2019) 

Rozpaky z toho, jak neštastný digitální de-aging obličejů navlečený na zkorodované těla (DeNirův pověstný kick grandpa edition) sedmdesátníků odtrhává v první hodině z imerze, se v druhý půli (a scény Pesci x chleba) přetaví v obdiv a člověk pochopí, proč to chtěl Scorsese právě s touhle sestavou, díky který se prokutáváme do míst, co jsme ještě v tomhle sub-žánru neviděli. Slušnej epitaf.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Spotřební zábava. Člověk se tetelí blahem nad všemi těmi cameo rolemi a tím, že někdo po dlouhý době pustil Nortona do popředí (obzvláště s Magnolia reference), ale stejně je to jedno, když to jako detektivka zase nefunguje, přičemž potom rádoby šokujícím zvratu vás stejně začne bolet hlava, protože bohatí lidi jsou opět ultra “zlí“,áno. Pak zbude jenom závist, jelikož si Craig s Johnsonem za netflixovský dolary pořídí nový domy...... pravděpodobně v Řecku.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Spíše kriticky, protože box office šílenství, covidové prázdno a místní userbase plná lidí ve středním až pokročilém věku tohle pomalu dosazuje na film dekády, i když se stále jedná o to lepší, co vysoko rozpočtový mainstream hollywood vyprodukoval v posledním roce a první kosinskiho film co funguje i na nějaký emo úrovni a není jen přehlídka designu. Je vtipný jak jsou lidi přehlcení filmy co jsou prakticky celý generovaný před green screenem a využívají virtuální studio i pro vytváření lokací, co reálně existují, tak jim pak stačí když přijde něco co má pár záběrů na reálný stíhačky, letadlovou loď, prostřihy na herce v místech kopilota,  přitom si nevšimnou že 99% akce i prostředí je stejně VFX, takže o nějakém srovnání s tím co dělá Nolan posledních 10 let nemůže být řeč. Dojemnou scénu s Valem Kilmerem považuje za hodně špatný fanservis z ranku Marvel/Disney a hlavně hodně velký scénáristický lenosti, případně důkaz toho že herectví Cruise už nikdy nebude na levelu z časů narozen 4. července, nedej bože Magnolie nebo Eyes Wide Shut. tot vše.