Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (654)

plakát

Teta Edna (2018) 

Svižné, vtipné, roztomilé.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Věděla jsem, že chci jednou tenhle film vidět, protože se mi bude líbit. Nespletla jsem se. Prazvláštní tajemná atmosféra, teenage drama a mystery zápletka...tohle přesně já můžu. Pátou hvězdičku třeba přidám po opakovaném zhlédnutí. EDIT: Pátou hvězdičku přidávám už jen za to, jak dlouho se mě držela unikátní melancholická atmosféra, přemítala jsem nad vysvětlením zápletky a fascinovaly mě bravurně ztvárněné hlavní i vedlejší postavy. Velmi podivný a mimořádný snímek.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Skvělá kamera, parádní akce, girlpower...na mě ale příliš brutální a v rámci žánru dlouhé. Tohle prostě není pro mě.

plakát

Red Dwarf: The First Three Million Years (2020) (seriál) 

Vzorové behind the scenes, které v každém díle přináší nějaké zajímavosti. Nepůsobilo to jako nástroj na peníze, což bych u takovéhoto fenoménu předpokládala, ale jako bonus vytvořený ze zájmu všech účinkujících.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Naprosto chápu, proč je to pro spoustu lidí takový kult. Já se ale mezi ně nepočítám. Od osmé série se navíc znovu a znovu objevuje zmatený střih, prazvláštní zápletka a nekonzistentní tempo vyprávění. Oblíbené díly: 2x4 (Škvíra ve stázi), 5x1 (Hololoď), 5x6 (Návrat do reality), 11x1 (Zlatý dvacátý), 12x2 (Silikonie)

plakát

Noví mutanti (2020) 

Myslela jsem si, že mě už X-té pokračování nemůže ničím překvapit. Žánr horor v popisku filmu mi sice do celého universa nezapadal, ale nevěnovala jsem tomu větší pozornost. A dobře jsem udělala, protože jen díky nulovým očekáváním jsem se opravdu náramně bavila. Ne, že by snímek dosahoval nějakých závratných kvalit, ale tahle výstavní béčkárna působí ve vytuněném X-men/Marvel koloseu neskutečně sympatickým a svěžím dojmem. Chytla mě atmosféra a celé to low-budget provedení, bavila televize předvídající budoucnost a potěšila Arya. Ano, byla to Arya - mění se ve vlka a jen tak mimochodem prohodí "Nebo jsem snad nikdo?", kolik dalších důkazů potřebujete? A nakonec scénář, který vkládal hercům do úst tak neohrabané fráze, že to vlastně fungovalo skvěle. Vůbec ne jako film, ale jako reálná podívaná, která mi v mnoha momentech připomněla podobně debilní chování mých pubertálních přátel.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

No tak já nevím...akce je stále velkolepější a o tom to tady asi je, ale příběh mě ničím nezaujal a scénář je předvídatelný a prvoplánový. Nashle, další.

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

Ano, tenhle film je opravdu unikátní, ale říkám si, že je to asi dobře. Má jasně zapamatovatelnou stylizaci a natáčení takových akčních scén před téměř půl stoletím muselo být náročné, ale příběh mi přišel ještě hloupější než v jedničce a celkově mě to prostě moc nebavilo.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Očividně má snímek spoustu fanoušků, ale film pro mě to prostě není...protože co mi může nabídnout? Akci? Ta je dost brutální a navíc mi sama o sobě stačí málokdy. Humor? Jo, párkrát jsem se usmála, ale drtivou většinu hlášek jsem buď nepobrala, nebo se mi hnusila nebo se po 3. opakování stala otravnou (dokáže někdo spočítat kolik zemí/národů se snímku podařilo zesměšnit?). Soundtrack? Ano, tak ten byl nadupaný. Takže jako CD super!