Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (4)

Titanic

Titanic (1997)

Velkolepá dokonalost, která se zapsala jak do historie filmu, tak do paměti několika generací diváků. Po všech stránkách bezchybný film, u kterého si snad každý najde důvod pobrečet. Atmosféra, postavy, hudba, prostředí, výprava, scénář, souvislosti, kamera, láska, děs a především lidská katastrofa, z které film paradoxně úspěšně těží. Velký motiv, který by však bez geniálního zpracování nepřežil. Sláva Cameronovi za nejpůsobivější příběh, který přes svou otřesnou délku uplyne jako voda...potopí rychle jako voda. Můj smutek patří každé tváři, každému osudu - stavitel, kapitán, manželé, matka s dětmi, hudebníci a konečně Jack. Pokaždé doufám, že tentokrát to bude Rose, že ji její životní (4 denní) láska shodí z dřevěných dveří do vody a zaujme její místo pro svou záchranu...Ale fuj, tady není vhodné lehkomyslně žertovat.

Avatar

Avatar (2009)

Poprvé v kině ve 3D jsem si byla jistá, že vidím to nej, co nám filmový průmysl kdy nabídl. Bohužel v televize to bylo něco jiného. Je strašná škoda, že všechny ty víc než dokonale zpracované super nápady nejste schopni doma plně docenit. Věřím ale, že ekologické poselství musí zasáhnout každého, kdo není "bezohledný prase".

Hostitel

Hostitel (2013)

Hostitel je moje nejoblíbenější kniha, a tak jsem se dost obávala, aby mi mou vysněnou ideu nezkazili. Už jen výběrem hlavní herečky mě celkem naštvali. Časem se ale ukázalo, že to vůbec nebyla špatná volba a pokud ano, tak ta poslední. Nevím, jak vyjádřit své pocity slovy, byla to jednoducho dokonalost. Kniha je úchvatná, ale film (a to říkám historicky poprvé) naprosto...boží! Ačkoliv se toho oproti původnímu příběhu hodně změnilo, a přestože já takovéhle zásahy do děje nemám ráda, byla jsem naprosto očarována, jak skvěle příběh ucelili a vygradovali. Skutečná romantika a emoce, ne jako afektovaní napudrovaní a tak nesympatičtí twilighťáci. Já bych se na místě Poutnice/Wandy nedokázala rozhodnout, kterého z kluků si vybrat. Překrásná hudba, dokonalé prostředí (především jeskynní pole mě dostalo, ale nejen to - poušť ani červíčí hvězdná obloha taky neměly chybu) a opravdu silný dojemný příběh, který mě nejednou rozsekal k slzám. A také nesouvislý, zmatený a dlouhý komentář, který už raději ukončím.