Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Recenze (167)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Je člověk schopný nežárlivé lásky? Všimli jste si rozdílu mezi Davidem a Martinem? Oba mají maminku rádi, ale jeden z nich opravdověji, čistěji. Tragédii lásky je, že milovat druhého, znamená chtít pro něj to nejlepší, bez ohledu na sebe. Matka, která miluje dítě tak, že ho opustí, aby mu zachránila život, ho ve skutečnosti miluje nade vše na světě. A to mi věřte, mluvím z vlastní zkušenosti.

plakát

Ancient Love Poetry (2021) (seriál) 

Krásná pohádka o lásce a nenávisti, jeden z čínských fantasy seriálů s nesporně dobrým koncem - to není spoiler - přece každá pohádka musí mít dobrý konec - dobro musí zvítězit nad zlem a po zimě musí vždy přijít jaro. Na závěr přidávám charakteristiku hlavní hrdinky odpovídající již třem xianxia seriálům, které jsem letos zhlédl: V průběhu seriálu se z naivní, prostořeké dívky (jin) s nevelkými schopnostmi stává po několika přerodech (převtěleních) tragickým osudem a ne zcela naplněnou láskou zkoušená dospělá žena (jang). Tento vývoj je vyjádřen změnou líčení od původně minimalistického k výraznému a změnou barvy oblečení od původně bílé a růžové jin na červenou a černou jang.

plakát

Armageddon (1998) 

Nesnáším předabování jedné nejmenované televize, kdyby jen byly jiné hlasy, ony jsou jiné dokonce i hlášky pravého ruského hrdiny, co nakonec (odbornou opravou) zachránil Američany... https://www.youtube.com/watch?v=jCA5f-kBcxs

plakát

Ashes of Love (2018) (seriál) 

Předem upozorňuji na možné spoilery. Nevím, jestli tradiční čínská dramata jsou také stavěna jako řecké tragédie, anebo jestli to je až novodobé použití klasického schématu, ale seriál byl vystavěn tak, že by starořečtí dramatici zajásali. Po krátkém prologu líčícím narození hlavní hrdinky následuje expozice představující další 2 hlavní hrdiny – nevlastní bratry, kteří přestože jsou jako oheň a led, a to v některých chvílích doslova, se navzájem doplňují a nezištně spolupracují. Jeden po druhém se zamilují do hlavní hrdinky, což musí zákonitě vyvolat kolizi, která poté, co v lásce průběžně prohrávající bratr se odmítne stát „pouze“ nejlepším přítelem přeroste v krizi. Původně dobrý a ctnostný člověk se postupně mění ve vypočítavého psychopata, který se přes nejrůznější peripetie ve kterých slaví dílčí vítězství nakonec dopracuje k závěrečné katastrofě. Dva bratři se ocitnou v čele nepřátelských armád a hlavní hrdinka tragicky mezi nimi. Naštěstí, závěrečné dva díly přinášejí katarzi, která nejen citlivějším povahám vžene slzy do očí. Kdyby se všichni zúčastnění a hlavně prohrávající bratr drželi Epiktetových rad: „Nechtěj, co není, a chtěj, co je, a budeš spokojen.“ „Nepřemožitelný můžeš být, nepustíš-li se do žádného zápasu, v němž zvítězit není ve tvé moci.“ „Nežádej, aby se věci děly, jak chceš, ale chtěj, aby se věci děly tak, jak se dějí, a bude ti v životě dobře.“, mohli si ušetřit mnoho bolesti a trápení, ale o čem by pak těch 63 dílů bylo, že? Na závěr přidávám charakteristiku hlavní hrdinky odpovídající již třem xianxia seriálům, které jsem letos zhlédl: V průběhu seriálu se z naivní, prostořeké dívky (jin) s nevelkými schopnostmi stává po několika přerodech (převtěleních) tragickým osudem a ne zcela naplněnou láskou zkoušená dospělá žena (jang). Tento vývoj je vyjádřen změnou líčení od původně minimalistického k výraznému a změnou barvy oblečení od původně bílé a růžové jin na červenou a černou jang.

plakát

Až opadá listí z dubu (1991) 

Krásná pohádka, ale v reálu si už hodně lidí myslelo, že přechytračí čerta a nakonec to s nimi špatně dopadlo... Proto je třeba si spolu J. Cimrmanem (viz jeho stať v časopise Doutnák) povzdechnout, naše pohádky klamou: ve skutečnost hloupý Honza nedostane princeznu za ženu a člověk bez pomoci nepřechytračí ďábla.

plakát

Banán (2010) 

Mimoni jsou skvělí padouší pomocníci!

plakát

Bill a Ben (2001) (seriál) 

"Bill a Ben, všechny děti řvou ven!" :-) :-)

plakát

Bouřlivé víno (1976) 

"Víc vám neukážu sviňáci" - klasická hláška našich mladých let...

plakát

Brutální Nikita (1997) (seriál) 

Nevím, čím si mě seriál získal, ale mě se líbil, možná je to tím, že mám slabost pro dominantní blondýnky. Jen si nejsem jist, jestli mým snem je takové ovládat a podřídit, nebo být jim podřízen... :-)