Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Fantasy
  • Romantický

Recenze (13)

plakát

Dokonalá pohádka (2023) (seriál) 

Obvykle neobvyklá romantika s výborným hudebním podkresem. Celý příběh se proplétá okolo hlavních postav, které objevují, co je dělá šťastnými. Celá věc s útěkem od oltáře vlastně vůbec není rozmazávána, dokonce bych řekla, že je až moc málo vysvětlena a tím pádem by tam ani nebyla potřeba. I "princ" je vlastně někdo, kdo asi není vůbec dobrý muž a partner. Seriál má spoustu krásných momentů, nejen pro romantiky a má velmi zajímavou mechaniku, o které nebudu nic prozrazovat. Je osvěžující a ukazuje nám, že si mnohdy něco možná až tak úplně nepřipouštíme a když to přijde, neumíme s tím moc dobře pracovat. Za mě 5/5

plakát

Odkaz (2018) (seriál) 

První dvě série byly příjemné, nápadité a hlavní hrdinka Hope je velmi sympatická. Vyrostla jsem na upířích denících a tak mě spin off pohltil. Co se třetí série týče, se to už až tak říci nedá, buď jsem konečně dospěla, nebo mě už zkrátka nebaví pořád stejný příběh - monstrum, nevíme jak na něj, ale máme nápad, ten napřed nevyjde, ale přijde geniálnější plán a bum, výhra. Za mě zatím první 2 díly 3. série velmi repetitivní, nic nového pod slunce.

plakát

Sladké magnólie (2020) (seriál) 

Oddychové a přeslazené, zkrátka to, co chce (každá) žena vidět. Občas je seriál až moc kýčovitý, ale dokážu si představit, že by se takto mohlo opravdu něco odehrát. Pokud bychom se však dívali do budoucna, není pochyb nad tím, že se to celé musí jednoho dne jistojistě rozpadnout. Seriál se mi líbil především proto, protože jsem hledala přesně něco takového, oddychového, přeslazeného, kde jsem nemusela přemýšlet. Nezklamalo mě to.

plakát

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizoda) 

Tento díl, oproti dvěma předcházejícím, obsahoval značnou dávku napětí a to od začátku, až do konce. Což bylo rozhodně výhodou, nicméně se zde objevovaly scény, které byly zdlouhavé, možná až naprosto zbytečné (Jon a Dany, Arya a její "plížení"). První půlka dílu a soundtrack ruku v ruce taktéž zrovna nešly. Ponurost a temnotu dílu beru jako pozitivum, člověk z toho měl pocit, že je to opravdové. Pár momentů mě zaskočilo a konec mě velmi překvapil (část mě to sice očekávala, ale stejně jsem měla ústa dokořán). 4* kvůli soundtracku a divným scénám, plusy: reálně vypadající bitva, napětí, záběry zachycující hrůzu a děs a bezesporu nutkání přemýšlet nad tím, jak to bude dál?

plakát

V zemi Jane Austenové (2013) 

Musím říci, že film nebyl zas tak špatný, párkrát jsem se i zasmála. Austenovská tématika byla zpracována hezky. Co mě ale velmi nesedlo, byl konec, který byl v tomto případě až moc naivní. Mohli to ukončit jinak, aby to nebylo zas tak blbé.. mohli ukázat city z její strany už dříve. Takto to vypadá, že ženská ve 30 se dá dohromady s někým jen proto, že ji chce on.. Nevím, nevím, nebýt toho konce dala bych i 4*, takto se tento film musí spokojit jen se 3.

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Nebudu hodnotit každý díl zvlášť, to mi přijde jako blbost, všechny díly byly velmi vyvážené, co se kvality týče. Velmi dobře se na ně dívalo i přesto, že by se zprvu mohlo zdát, že život bohatých ženských v domácnosti je nudný. Díly byly velmi poutavé zvláště kvůli výslechovým vsuvkám, které diváka nutily přemýšlet nad tím, o co vlastně jde. Zprvu nebylo vůbec jasné, co se děje, jakoby naznačovaly, že se máme soustředit na něco úplně jiného, vlastně až do konce jsem byla zmatená a nevěděla jsem, co se děje. Pak to na mě vybalili a já zůstala celá paf. Mrazilo mě v zádech, byla jsem v šoku! Úžasný děj, perfektní scénář, dialogy, brilantní výkony hereček a herců, ze kterých vycítíte veškeré emoce. Nemohu hodnotit jinak než 5*. Lépe zpracované dílo jsem už dlouho neviděla!

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

Celkově super, poslední epizoda hrůza.

plakát

Přestupný rok (2010) 

Nemám ráda nafrněný měšťandy přesně tohoto typu. Proto soucítím s tím týpkem, který je fakt borec. Ano, možná to není ten nejlepší film, ale mě dokáže opakovaně pobavit a rozesmát, což málokterý film dokáže. (výjimku tvoří Pelíšky) Jelikož jsem ženská, tak mám samozřejmě ráda happy endy! Za celkový pozitivní dojem, 5 hvězd. P.S. Ten její "budoucí" manžel je taky pěkný blbec, absolutně nepoužitelný.