Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Thriller
  • Sci-Fi

Oblíbení herci (10)

Leonardo DiCaprio

Zpočátku jsem ho vnímal jako další popfilmovou hvězdičku pro uječené náctileté holčičky, až do jisté megasračky s názvem Titanic... Ale s každým dalším jeho filmem si potvrzuju, jak šeredně a trestuhodně jsem se v něm mýlil. Skvělý herec skvělých rolí. The Beach, The Departed, Blood Diamond, Body of Lies, Shutter Island, Inception...

Benicio Del Toro

Vynikající herec s výraznými rolemi například ve 21 Grams (tam byl jeho výkon opravdu mistrovský), Fear and Loathing in Las Vegas, Sin City nebo Che Guevara. Mám hodně rád jeho herecký styl, projev.

Johnny Depp

Tohohle chlápka jsem snad ještě neviděl ve filmu, který by se mi aspoň trochu nelíbil. No možná kritikou ztrhaná Čokoláda, ale tu jsem neviděl, takže se nepočítá. Dead Man, Arizona Dream, Sleepy Hollow, Brave, Ninth Gate, Astronaut's Wife, Fear and Loathing in Las Vegas, Piráti, Alenka... a další a další, perla za perlou.

 

Jackie Chan

Spíš než jeho herectví nekriticky obdivuju jeho (dřívější) kaskadérské exhibice mnohdy jakoby popírající fyzikální zákony. Když jsem s Jackieho filmy kdysi dávno začínal ještě na VHSkách, měl jsem dlouho za to, že se jedná o triky. A navíc je to i mimo kameru stoprocentní klaďas a sympaťák. Je mi směšné, že se na jeho filmy i na diváky jeho filmů spousta "intelektuálů" dívá skrz prsty. Klasické Chanovky jsou krásně naivní a vtipné komedie s maximální porcí pozitivní energie a s neuvěřitelnými akrobatickými kousky. A miluju jejich kompilace vystřižených scén při závěrečných titulcích.

Sylvester Stallone

Už kdysi dávno v Cliffhangerovi jsem s údivem zaznamenal, že Sly není jen tupá hrouda svaloviny, ale i dobrý a hlavně hodně sympatický herec. V Cop Land jsem si to po letech potvrdil, no a po dalších letech, když jsem viděl oba Expendables a čtvrtého Ramba, jsem zjistil, že mám tohohle chlapa fakt hodně rád.

Christian Bale

...se mi musel vejít do mé oblíbené desítky, protože už jen to, JAK dokázal zhubnout kvůli natočení relativně béčkového a nevýznamného filmu The Machinist dokazuje, že je to Pan Herec, a ne jenom takový nějaký povrchní hezounek, jak jsem o něm mylně soudil dříve. A pro mě  jediný opravdu přijatelný Batman. A naprosto skvělý psychouš v American Psycho.

Ryan Gosling

Vyrazil jsem kvůli němu s těžkým srdcem Belmonda, no jo no, to je holt život a já musím jít s dobou. Nejen že tenhle chlápek skvěle hraje, ale hraje navíc v dobrých filmech (Murder by Numbers, Stay, Drive, The Place Beyond the Pines...)

Sean Penn

Tvář irského macha a bulvární nálepka bývalého manžela Madonny, ale třeba i přítel Charlese Bukowského a hlavně inteligentní a charakterní herec a taky skvělý režisér.

Samuel L. Jackson

Svou účastí zvedne hodnocení každého filmu o jednu hvězdu, tak to aspoň vidím já... Ze všech jeho bravurních výkonů bych rád vypíchl aspoň moje tři nejoblíbenější - Jackie Brown, One Eight Seven a Unbreakable. 

Forest Whitaker

I kdybych ho viděl jen a pouze ve filmu Ghost Dog a i kdyby už v žádném jiném filmu nehrál, místo v mé první desítce si za tu geniálně zahranou geniální roli zaslouží.