Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Thriller
  • Sci-Fi

Pořady (7)

Výleťák

Výleťák (2015)

Po několika letech sledování Výleťáka a po mnoha inspirování se Výleťákem k mnoha výletům mě trklo, že jsem ještě tenhle skvělý pořad neohodnotil. Takže tak činím opožděně. Na klasické TV vysílání nečumím, ale každý čtvrtek (nejpozději pátek) zvědavě rozklikávám záložku Výleťák v mých záložkách v prohlížeči a jsem zvědavý, kam se Dušan Krejdl zase vydal. Pravda, nějaké námitky bych měl, třeba že stopáž by mohla být o něco delší, že Krejdlův diblíkovitý optimismus ve mně občas vyvolá záchvěv misantropie, nebo jeho tradiční závěrečné gurmánské požitky asketicky pohrdavý úšklebek, ale chápu pro jakou cílovou skupinu je pořad určený a neremcám.

Ninja Faktor

Ninja Faktor (1997)

Když jsem ještě kdysi občas sledoval televizní vysílání, tuhle japonskou lahůdku jsem se snažil nikdy nevynechat. Kombinace obdivuhodných fyzických dovedností a úžasného východoasijského humoru. Tahle soutěž definitivně zpečetila mou platonickou lásku k lehce vyšinuté japonské popkultuře.

Kdo přežije

Kdo přežije (2000)

Na téhle záležitosti jsem jeden čas řádně uletěl a sjížděl jsem řadu za řadou. Ale pak ve mně spíš než radost ze sledování počal narůstat vztek a odpor, když jsem viděl, jak neschopní vylučují schopné, pletichaření vítězí nad čestností, lhaní nad pravdomluvností, drzost a podlost nad slušností atd atd... Ne úplně vždy, ale většinou. Je to z psychologického hlediska velice zajímavé pokoukání, ale už si jím nehodlám kazit náladu. Kdyby američtí producentní obsazovali do téhle soutěže lepší charaktery, mohla by být vhodná i jako výchovný pořad pro mládež; takhle je to ale spíš negativní příklad (sakra, teď mluvím jako nějaký protivný moralizující dědek, ale je to zkrátka tak). Ale oni tam schválně vybírají bezpáteřní a bezskrupulózní jedince, aby měli větší sledovanost, protože americkým divákům se to líbí. Mně ne. Než se mezi takovýto vzorek populace dostat, třeba na pustém ostrově, radši bych byl vlk samotář. Ale soutěže jsou tu výborné a vystavení účastníků nepřízni počasí, hladu a nepohodlí někdy opravdu hodně drsné.

Takešiho hrad

Takešiho hrad (1986)

Nepřímý předchůdce soutěže Ninja Warrior není sice tak zajímavý co se týče fyzických dovedností soutěžících, ale zase je to větší švanda. Japonci a japonská televizní zábava jsou naprosto šílení! (myšleno v dobrém!!) Viděl jsem to bohužel až jako dospělý, v dětství bych si to užil určitě víc, škoda.