Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (239)

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Dle mého to zachránila ta poslední bitva. Přišlo mi to občas jako že se to za každou cenu snaží být vtipný, hezký, barevný a akční. Pak se ztrácíte v tom, jak to spolu vlastně souvisí, a až ke konci to dává vše smysl. Na Marvelu miluju ty souvislosti, jak vše nějak souvisí se vším, ale když jste to viděli dva roky zpátky, je to trochu těžší se rovzpomenout. To ale neztrácí na tom kouzlu. Dostáváme tu nové role, božského Lokiho a famózního Hulka. Skoro mi to přišlo jako by tu o Thora tak ani nešlo, což mi vůbec nevadilo, a to je co říct, když je to můj nejoblíbenější (r)evenger. Jo, a super soundtrack. A taky bylo fajn vidět Dr. Strange!

plakát

Wind River (2017) 

Jakože..čekala jsem od toho fakt dost. Už i podle hodnocení. Ale na to,kolik se z toho dalo vytřískat, jsem z toho dostala fakt málo. Uritě to mělo co nabídnout a i mně byla z té atmosféry zima, ale jinak to bylo takové nijaké. Dalo se to rozebrat víc, udělat to víc dramatické, víc napínavější formou, kruci, takovej potenciál. Rozuzlení bylo během pár minut hotové, drama skoro žádné. Přišlo mi to, jako kdyby to jelo po svojí lajně bez nějakých zvratů, a jen mírně to stoupalo.

plakát

Skam (2015) (seriál) 

Tenhle seriál si nejde nezamilovat. Vlastně vás pohltí hned ze začátku. Splynete s postavami, jako by to byli vaši známí a chodili jste s nimi do školy. Každá série má to svoje, ať je to Eva a její vztah, Noora s "Wilhelmem", anebo uvědomění si orientace Isaka. Nejde o nějak strojený seriál plný efektů a skvělé režie, ale svou jednoduchostí a tématy, které jsou nám mladým blízké, nás čapnou a nepustí. Mrzí mě, že se nedostalo na všechny, hlavně Vilde, a ne, ani poslední díl mi to nevynahradil. Ale i tak je tenhle seriál něco <3

plakát

Vnitřní slunce (2017) 

Nudný, dlouhý, prázdný, sem tam vtipný, mučenlivý, banální, tichý..a mohla bych pokračovat. Nic pro mě. Dialogy moc dlouhý, nezajímavý, a nejvíc mě dostal monolog Depardieuho. Ne..za mě teda rozhodně ne.

plakát

Všechno úplně všechno (2017) 

Trochu zklamání, a trochu očekávané. Tak nějak nevím. Určité pasáže byly milé a úsměvné, chytly za srdce a bylo to sladké. Některé bych si zase dokázala představit, že by tam vůbec nebyly. Snaha o udržení nějaké zápletky docela marná, o Ollym víme velký kulový. Nebylo to špatný, ale teď vím, že bych asi byla akorát naštvaná, kdybych za to ty peníze do kina dala. Furt nějak tápu, zda se mi to vlastně líbilo, anebo ne. Zatím jsem přikloněná spíš k tomu, že jo, a doufám, že to není jen proto, že Nick je tam sakra sexy, a být Madeline, taky zdrhnu z domu. Celkový dojem je takový, že knížku asi ani nemám potřebu číst.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Já teda nevím jo, ale Hannah je děsná hysterka. Ale o tom potom. Seriál má slušně najeto. Spousta dobrých - až skvělých recenzí -, a je z toho skoro mánie. Kdo se nějak neztotožňuje s Hannah, jako by nebyl. Na špici to drží nápad, styl vyprávění, a právě Katherine, která je nesmírně krásná. Jenže jak jsem prvních 5 dílů shlédla hned, tak pak jsem se k tomu nutila. Vždyť vyváděla kvůli prkotinám. A Clay? Tomu bych jednu natáhla, aby se vzpamatoval. Dech to nabralo znovu někdy kolem 10. epizody, a spadlo to zase u 13.. Z Claye se stal formát, a jak mi Hanny bylo líto, tak 13. dílem to zabila. Neví, co chce, to je pak těžký. Stěžuje si, že jí nikdo nepomohl, přitom se jí každý ptal, zda je ok. Tak eh..? Ale konec vcelku dobrý, i přes ty kopance se těším na další sérii. Mimochodem, uniká mi smysl, proč si teď poslední měsíc všichni píšou na twitter: cítím se jak Hannah Baker, Jsem úplně jak Hannah Baker, Jsem broken jak Hannah Baker. Čekám, kdy bude in páchat sebevraždy, protože Hannah..

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Za mě nic moc. Jsem někde mezi 2 a 3 *. Možná, že to k tomu patří, ale mě prostě vadilo, jak každou sebemíň vážnější chvilku zprznili vtipem, narážku, whatever. Od půlky filmu jsem teda ty vážný situace už nebrala v potaz, protože to prostě nemělo cenu. Sázelo se na roztomilost větve, drzých řečích mývala, a prostě to bylo o ničem. Neříkám, že to nebyla pěkná podívaná, ale kromě toho, že teď víme o taťkovi, mi to nedalo vůbec nic. Chtěla jsem víc akce, nebo něčeho, co se promítne v jiných marvelovkách a budeme si moci říct, jo, to bylo ve strážcích. Maximálně se můžu těšit na to, že někde (možná) bude ta zlatá pipina. Ještě, že jsem od toho nic neočekávala.

plakát

Personal Shopper (2016) 

Nevěděla jsem, co čekat, protože z traileru jsem si pamatovala velký kulový. Takže jsem to po pár minutách musela stopnout a přečíst si vlastně o co go. A ani z toho jsem nebyla moudrá. Tak jsem koukala dál. Kristen je prostě skvělá. I když je ve všech filmech furt stejná, tak ji miluju. Je tak neuvěřitelně charismatická, že utáhla celý film. Vlastně bylo jen pár minut z těch 105, kdy nebyla na obrazovce ona. A vůbec mě nepřestala bavit. A díky ní ani ten film. Duchařská linie byla pro mě celkem nečekaná, ale příjemná. Trošku chabší závěr, čekala jsem, kdo bude pachatel, ale napětí bylo udělané skvěle, takže samotnýzávěr to nesrazil natolik, aby mé nadšení opadlo.

plakát

Půlnoční slunce (2016) (seriál) 

Parádní rozjezd. Ale byla to trošku horská dráha. Chvilku to bylo fakt skvělý (první 3 díly), pak taková rovinka, žádný sešup dolu nebo nahoru, a konec trochu pod mé očekávání, jelikož jsme vraha už věděli. A i přes to to je seriál, který je určitě podle mě jeden z nejlepších, už jen kvůli té atmosféře, prostředí, hercům, a tak.

plakát

Lék na život (2016) 

Už od prvni minuty se jednalo o pastvu pro oči. Filmu se nedá upřít, že vypadá fakt skvěle, a to ja žeru. Ale nedá se tomu upřít ani to, že je to naprostý haluz, který se držel na tak úžasné úrovni, že jsem mu chtela dát maximum, dokud nepřišel konec. Ten mě osobně zklamal na plné čáře, a tak dobře našláplou hru o pravdu, uvedl až na dno toho zámečku s kouzelnou vodou plnou krásných slizkých rybiček. Fakt jsem čekala něco lepšího, protože si to ten film zasloužil. Nicméně jde jen o 15 minut, a ani to nezkazí celkový prvotní požitek, který jsem získala. Celý snímek má taky podmanivý soundtrack, který hezky doladí hororovou atmošku. Btw. tomu říďovi jsem fakt nežrala ty jeho úsměvy a hru na dobráka, ne ne. O to lepší by to bylo, kdyby dobrák fakt byl.