Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 426)

plakát

Jeden život (2023) 

Sir Nicholas Winton - muž, který zachránil z Československa před Hitlerem stovky dětí a jehož silný příběh přináší tento skvěle natočený film. V hlavní roli exceluje Anthony Hopkins, jehož herectví ještě umocnilo zážitek z filmu.

plakát

Fargo - Season 5 (2023) (série) 

Na první pohled křehká Dorota žije spokojený život s manželem nekňubou a 10 letou dcerou, náladu ji jen občas kazí její sviňská tchýně. Stačí ale jeden malý incident s policistou, kostlivci vylezou ze skříně a život se jí zcela obrátí naruby. 1.série Farga byla skvostná, pak ale šla kvalita dolů a až teď můžeme konečně zajásat, že je Fargo zpět! Skvělé herecké výkony, úžasní záporáci, napětí i černý humor. Pravda, tvůrci si mohli odpustit hlášku, že je to natočené podle skutečné události, protože tomu snad neuvěří nikdo, ale ač je zápletka mnohdy až absurdní, je také neuvěřitelně zábavná a plná nadsázky. Tohle mě neskutečně bavilo!

plakát

Bastard (2023) 

Dvouhodinový herecký koncert Madse Mikkelsena o tom, jak se vysloužilý voják rozhodl orat brambor na totálně neúrodné půdě. Jeho snahu o kolonizaci navíc hatí jeho slizký zámecký soused, takže se dočkáme i finále na ostří nože.

plakát

Boj o moc - Série 4 (2023) (série) 

Když už to vypadá, že sourozenci začnou konečně spolupracovat, aby sesadili despotického otce z trůnu, otec umírá. A začíná další boj o moc v rodině a ve firmě, kde je každé spojenectví křehké a podrazy jsou na denním pořádku. Za mně určitě nejlepší série, která vyvrcholila skvostným závěrečným dílem, kde emoce stříkaly z televizní obrazovky.

plakát

Nyad (2023) 

Doplavat z Kuby na Floridu, to znamená zdolat 160 km, ztrávit v moři 60 hodin a čelit žralokům, medůzám, mořským proudům i bouřkám. A když si tento cíl dá 60 letá bábrle, zní to opravdu jako šílený nápad. Emocemi natřískaný příběh o boji se stárnutím, nezdolné vůli i silném přátelství.

plakát

Milé dítě (2023) (seriál) 

6 dílná krimi líčí příběh, který zpočátku vůbec nedává smysl, přesto okamžitě diváka zaujme. Skvělý počin, který má hutnou atmosféru a spoustu překvapivých zvratů.

plakát

Z Paříže do Paříže (2017) 

Krásně natočený příběh dvou židovských chlapců, kteří byli donucení opustit rodinu a prchnout před nacisty. Tomu se nedá nic vytknout.

plakát

#annaismissing (2023) 

Volné pokračování seriálu #martyisdead zaútočilo bez jakéhokoliv zájmu médií na kina, což je určitě škoda, protože moc lepších českých filmů letos neuvidíme. Ale chápu, většinový divák raději půjde na nějakou uslintanou komedii s Langošem, než na mrazivý thriller s neznámými herci odehrávající se z velké části v kyberprostoru. Sledujeme příběh dívky Niny, která se snaží objasnit zmizení známé influencerky, jejíž fotku náhodou objevila v otcově mobilu.

plakát

#martyisdead (2019) (seriál) 

Marty je mrtvý. Ale proč? Internetový seriál nás zavede v 8 krátkých epizodách do bizarního světa sociálních sítí a kyberšikany. Velmi pěkně natočeno, chytlo mě to od 1.dílu a dal jsem to na jeden zátah.

plakát

Jen žena (2019) 

Silný příběh o mladé dívce, která svedla nerovný boj proti své rodině a jejímu náboženskému fanatismu.