Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 418)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Po vizuální stránce skvělé, obraz blízké budoucnosti je ztvárněn pěkně. I ten nápad s bodem obnovy je dobře vymyšlený, byť je nad slunce jasné, že ve skutečnosti za 17 let nebude možné oživovat ty, co si zálohují svůj život pro případ nečekaného úmrtí. Děj samotný přináší ale dost zmatenou krimi, takže ve finále jsem si to zas tak moc neužíval. Přesto tleskám za odvahu natočit úplně něco jiného, než co se u nás většinou točí

plakát

Fargo - Season 5 (2023) (série) 

Na první pohled křehká Dorota žije spokojený život s manželem nekňubou a 10 letou dcerou, náladu ji jen občas kazí její sviňská tchýně. Stačí ale jeden malý incident s policistou, kostlivci vylezou ze skříně a život se jí zcela obrátí naruby. 1.série Farga byla skvostná, pak ale šla kvalita dolů a až teď můžeme konečně zajásat, že je Fargo zpět! Skvělé herecké výkony, úžasní záporáci, napětí i černý humor. Pravda, tvůrci si mohli odpustit hlášku, že je to natočené podle skutečné události, protože tomu snad neuvěří nikdo, ale ač je zápletka mnohdy až absurdní, je také neuvěřitelně zábavná a plná nadsázky. Tohle mě neskutečně bavilo!

plakát

Zlý americký sen (2024) (seriál) 

Dokument o případu únosu ženy, který policie dlouho měla za fingovaný. 3 díly byly trochu moc, určitě se to dalo odvyprávět za hodinu a mělo by to větší spád.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

V nejlepším se má skončit a tento okamžik Postradatelní propásli po 2.dílu. Od té doby to jde se sérií z kopce a znuděné filmové hvězdy 90.let už to zřejně také nebaví. Lundgren na akční scény evidentně zdravotně nemá, Stallonemu táhne na 80 a tak jediným tahounem zůstává Statham. A tak 3 hvězdičky dávám za Stathama ve skvělé formě, ale vše ostatní kolem vlastně nestojí za řeč.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Nicolas Café hraje univerzitního profesora, kterému se život obrátí naruby poté, co se začne objevovat ve snech lidí po celém světě. Zažije tak chvíle popularity, ale jen do té chvíle, než v těch snech začne znásilňovat a vraždit. Celkem originální námět filmu, ale postupem času mi přišlo, že tvůrci nevěděli, kudy dál.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Příběh uruguayských ragbistů, jejichž letadlo havaruje v horách a oni musí vydržet 2 měsíce jen o sněhu a lidském mase, už byl ztvárněn ve filmu Přežít. Těžko srovnávat oba filmy, Sněžné bratrstvo určitě nadchne zobrazením samotné havárie a také kanibalskému debužírování je zde dán větší prostor. Na druhou stranu, natáhnout délku filmu na 2 a půl hodiny, když většina děje je jen čekání přeživších na záchranu, nebylo úplně šťastné.

plakát

Berlín (2023) (seriál) 

Moc rád bych napsal, že tvůrci vzali z La Casa De Papel to nejlepší, tj. Berlína a natočili podobně skvělou akční jízdu plnou napětí a překvapivých zvratů. Jenomže se stal opak a vzali to nejhorší. Natočili telenovelu o zločinecké bandě, která po 8 dílů řeší svá milostná vzplanutí a loupež klenotů je jen na vedlejší koleji. Zločinci se chovají jako zamilovaní idioti a vlastně jen souhrou okolností je policie všechny do jednoho nepochytá. Čili taková krimi pro romanticky založené hospodyňky, jakoby ji napsala Rosamunde Pilcher. Postava Berlína je díky charismatickému Perdu Alonsovi vlastně jediným světlým bodem seriálu, díky kterému šla tahle červená knihovna vůbec dokoukat.

plakát

Bastard (2023) 

Dvouhodinový herecký koncert Madse Mikkelsena o tom, jak se vysloužilý voják rozhodl orat brambor na totálně neúrodné půdě. Jeho snahu o kolonizaci navíc hatí jeho slizký zámecký soused, takže se dočkáme i finále na ostří nože.

plakát

Boj o moc - Série 4 (2023) (série) 

Když už to vypadá, že sourozenci začnou konečně spolupracovat, aby sesadili despotického otce z trůnu, otec umírá. A začíná další boj o moc v rodině a ve firmě, kde je každé spojenectví křehké a podrazy jsou na denním pořádku. Za mně určitě nejlepší série, která vyvrcholila skvostným závěrečným dílem, kde emoce stříkaly z televizní obrazovky.

plakát

Velká premiéra (2022) 

Jak mě Krobot baví jako herec, tak jeho režisérské počiny mě nebaví vůbec. Jsou to filmy o ničem a bez nějakého smysluplného děje, zato plné bizarních postav. Humor je za hranicí trapnosti.

Ovládací panel
2 body