Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (56)

plakát

Upgrade (2018) 

Sci-fi, akčňák, matrix, horor, detektivka a Space Odyssey vše v jednom a dobře to spolu hraje. Dobrý dílko.

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

To je tak dobře napsané, natočené a zahrané, že bych si nejradši pokaždé vymazal paměť kletbou Obliviate, abych se na to mohl dívat stále dokola.

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

je to dost povedené z všech směrů. Na Čechy poměrně velké nakupení vražd v malém regionu, ale zase to není nuda a pokud do toho jde člověk s tím, že je to detektivní beletrie, tak si to celkem užije.

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Nobody fucks with a war veteran. Když se o to pokusíte, nemusíte totiž vyjit živí. Byl jsem před shlédnutím skeptický, ale můj předsudek mi byl po právu omlácen o hlavu, asi tak jako když vám jí někdo veme a tříská s ní o topení. Nedá se tomu moc co vytknout.

plakát

Bistro Ramen (2018) 

Za mě příjemná oddechovka, která nahlíží do minulých válečných hrůz, které narušili mezilidské vztahy nejen mezi asijskými národy, ale všude na světě. Člověk se zasměje i si trochu slzu uroní v dostatečné míře. Nechápu, komentáře typu kýčovotý, sentimentální ... obzvlášť od uživatelů, kteří při Titaniku vydojili hektolitry okulárního sekretu...

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Výborně napsané, skvěle zrežírované a sestříhané, herecké výkony jsou takové jaké mají být na seriál jako je tento. Člověk by ani nevěřil, že ho dvojka zaujme stejně jako jednička a už teď chci trojku. Muzika a prostředí osmdesátek dává seriálu atmošku a připomíná léta naších rodičů, teda alespoň mých. Pět hvězd jak vyšitých, řekl bych že se tady někdo uklik jestli dal méně.

plakát

American Horror Story - Coven (2013) (série) 

S tématem čarodějek se ztotožňuji a tak můj komentář není tak objektivní, jako je u mě zvykem, už jen proto, že jsem po čas s jednou žil :-) Tématické prvky obsažené v příběhu jsou pokryty ve velké míře uspokojivě - krása, zloba, bláznivost, marnivost, zrada, ale i loajálnost ke klanu a ochrana ostatních čarodějek, chtíč po sexu a lítost nad ztrátou nabíječe - no zkrátka tak trochu že života žen ne? Akorát zasazen do prostředí, kde si můžou plnými doušky užívat svých kouzelných sil, často zneužívaných, jak jinak. Kamerové, výpravou skvělé zvládnuté, režie místy neví jak by danou situaci originálnějš vyřešila, ale budiž. Herecké výkony jsou, jak předpovídá herecké obsazení na jedničku. Trochu mě irituje Evan Peters, jehož mračák pubescentálního znechucence životem nás celým seriálem doprovází až moc často. Oproti Jessica Lange, která se myslím v této roli našla dokonale (obdivuji ji ale nejvíc ve Freak show s jejími muzikálními vystoupeními). Na můj vkus se mohlo čarovat více, místy jsem si připadal jak v Harry Potterovi, kde po usilovném modlení po hodině přišlo Lumos a 'židle zvedejte se'. Moc telekinesis, málo přírodních sil, ale co já vím co čarodějnice dokážou. Celkové hodnocení nejlepší, protože mám pro ty hezké ksichtíčcky prostě slabost, ještě když vím, že mě chtějí po sexu nejradši zabít.

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Mě se na těch Wanovo filmech líbí hodně věcí: 1) kamera - záběry mají dynamiku a vtáhnou vás do děje, 2) detektivka v hororovém podání, výborná kombinace 3) lekačky - už jsem viděl toho dost na to, aby mě něco jen tak nevylekalo... jenže tady u toho asijského pána jsem se v kině málem ocitl pod sedačkama tak pětkrát, vim že to přijde ale stejně mě vyděsí, že si říkam nahlas no do pr.... fu*k, do pí.. atd... opět kroutim hlavou kam na ty nápady chodí

plakát

V zajetí démonů (2013) 

James Wan to prostě umí točit, myslím tyhle lekačky a scény plné lidí a světel a kamer a přesto se děsíte. Škoda, že nedokončil sérii Insidious sám. Nemůžu se dočkat dvojky, bude to opět pecka věřím. Miluju kameru a příběh a tudíž atmosféru.